Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 21:33, 02 wrz 2016

anna_t napisał(a)
cześć Beata ja się mało znam i ufam Bogdzi ale tez pierwsze co pomyślałam to że cos w korzeniach siedzi..moze sobie opuchlaki jego teraz uwidziały i siedzą przy uczcie..

Hej, Aniu
Rodek już przesadzony, na szczęście w korzeniach tylko ziemia była. Polepszyłam mu warunki i liczę na sukces

Zaglądam do Ciebie po cichutku, ale czas to zmienić
Pozdrawiam...
szemusia 21:40, 02 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Beatko Green Baron w donicy fajnie wygląda. Ja posadziłam stipy do donic gdzie są kapturki od oczyszczalni i stipa ładnie je zakrywa. W przyszłym roku może Green Baron posadzę, bo bardziej jest sztywna i na tym mi zależy.

Stipa u mnie nie obcięta. Faluje ładnie, dopóki się nie położy to niech będzie.

Nie chcę Cię martwić, ale rh możesz nie uratować
Też stosowałam zalecenia Bogdzi i jednego uratowałam, a drugiego nie. Nie wiem jakie Ty masz odmiany, ale jeżeli łatwe do kupienia to specjalnie o niego nie walcz. Ja bardzo dużo pieniędzy i czasu straciłam na opryski, a w konsekwencji klops. Miałam mało spotykaną odmianę, ale dostałam.

Twój ogród prezentuje się bardzo ładnie

A co z miejscem, które planowałaś? Jest już zrobione?

Mirelka, pamiętaj tylko, ze ten green baron szybko rośnie i strasznie się rozłazi, naprawdę masakrycznie. Więc juśli już go planujesz, to dużo miejsca mu zostaw. Fakt, ze jako trawa nawet ładny jest - sztywny i wysoki, zdecydowanie wyższy od red barona. ALe ja już tylko w donicy go trzymam - zbyt mały ogródek mam. U Ciebie przestrzeni więcej, choć już czytałam, ze Ci się ogród kurczy

Co do rodka, to fakt - na siłę nie ma co walczyć - masz rację. Jedynie jeszcze opryskam i albo sobie poradzi, albo będzie wymiana na nowszy model Trochę będzie szkoda, ale takie życie ogrodnika przecież

Masz pamięć kobietko - rabatka rośnie Z tyłu mam plac budowy, więc tło cały efekt psuje, a roślinki malutkie Ale postaram się coś tam wstwić, jak dobry kadr złapię
beata_m 09:40, 03 wrz 2016

trzymam kciuki za rodka oby nowe miejsce mu bardziej spasowało buziaki zostawiam Beatko
lojalna_ 10:10, 06 wrz 2016

To sie napracowałas z rodakiem a w zasadzie zagadka nadal nie rozwiązana . Moze sie wiosna pozbiera, czego Ci zycze
dominika_ 13:38, 06 wrz 2016

Beatko co słychać?
MirellaB 21:34, 07 wrz 2016

To czekam na fotki nowej rabaty
Pokaż jesienny ogród
szemusia 10:35, 08 wrz 2016

Beatko, Joluś - rodek kiepsko wygląda, ale mam nadzieję, ze to chwilowy stan spowodowany przesadzaniem. Liczę, że wiosną mu się poprawi. Na razie podlewam, podlewam, bo sucho strasznie

Domi - delektuję się pięknym wrześniem, kawka na tarasie w taką pogadę smakuje wybornie

Mirelka - fotki zaraz będą.
Słyszałam, że Ty się ponownie urlopujesz? Szczęściara

szemusia 10:45, 08 wrz 2016

Nowa rabatka powstawała od wiosny. Zimą było planowanie, wiosną sadzenie

Tak wyglądało to miejsce w styczniu.

Teraz:

Rosną tam 3 amanogawy, 3 anabelki, berberysy, kostrzewa, rozchodniki, jakieś iglaki, które będę cięła w kulki i moooże stipy. W przyszłości na miejsce rozchodników planuję red barona, ale na razie go rozmnażam
Dominika11 10:49, 08 wrz 2016

no no kochana szalejesz - super
szemusia 10:53, 08 wrz 2016

W stipie się zakochałam
Z jeżówkami...

Na tle tle limek...

I z trawami...