Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Siedlisko na Podlasiu 22:50, 11 lip 2014

Do góry
W koncu zakwitły mi lilie te które ocalały od żuczków

I juki zaczynają ale jeszcze nie wszystkie większość jeszcze w pąkach

Rododendronowy ogród II. 22:29, 11 lip 2014

Do góry
Na pewno będą kolorowe, po takich widokach Lilie, liliowce, motyle... U Ciebie zawsze kolorowo.
A jak martagony? Kwitną jeszcze? Przymierzam się do nich w tym sezonie. je tez kupujesz w tym Lillypolu?
Motylkowych...
Mój zielony świat 21:56, 11 lip 2014

Do góry
Nowy klonik.
Acer palmatum Shirazz Dream

Kałuża mała, ale cieszy
Lilie kwitną obficie, jak na taki mikro zbiornik.

Ogród z łezką 21:46, 11 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu leje i leje W kancikach woda stoi, rośliny leżą bo ciężkie od wody Lilie muszę powiązać ale mokro i błoto. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie Buziaki

U nas też długo lało Małgosiu, już się martwiłam, że z różami nie zrobię porządku, ale pod wieczór się wypogodziło. Wyplewione nie mam, to prawda, ale nie będziecie chwastów widzieć, prawda???
Jutro bankowo dobrze będzie Widziałaś kiedyś nasze spotkanie żeby lało?

Macham
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:54, 11 lip 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany jak u Ciebie kolorowo - jak w maju! Jak Ty to robisz? normalnie jak w bajce

Kasiu to nie ja robię, to lilie Ty wiesz że lubię tak kolorowo Buziaczki
Ogród z łezką 20:48, 11 lip 2014

Do góry
Kasiu leje i leje W kancikach woda stoi, rośliny leżą bo ciężkie od wody Lilie muszę powiązać ale mokro i błoto. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie Buziaki

Małgosiu, mam nadzieję, że przywiozę tę dzisiejszą, która u mnie była, chociaż w nocy zapowiadali i u nas burze...ale co tam, parasol też wezmę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:27, 11 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekne lilie ale juz chyba dosyc tego deszczu no nie?? Dzisiaj wyszlam popracowac do ogrodu a za pol godzinki jak lunęlo brrr, juz mnie to denerwuje bo ani popracowac ani pobiesiadowac tak jak to o tej porze roku powinno byc. Słoneczka zycze i miłej soboty i udanego spotkania

Danuś u mnie woda stoi w rabatkachNie ma mowy o pracy w ogrodzie
Dzięki spotkanie na pewno będzie super
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:21, 11 lip 2014

Do góry
Piekne lilie ale juz chyba dosyc tego deszczu no nie?? Dzisiaj wyszlam popracowac do ogrodu a za pol godzinki jak lunęlo brrr, juz mnie to denerwuje bo ani popracowac ani pobiesiadowac tak jak to o tej porze roku powinno byc. Słoneczka zycze i miłej soboty i udanego spotkania
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:12, 11 lip 2014

Do góry
Lilie powiązane bo deszcz je powalił, pełno płatków kwiatowych w błotku na rabatkach. No ale jest kolorowo

Moje roślinki 19:38, 11 lip 2014

Do góry
Bożenko, tylko między roślinami mam mniej chwastów. Kawalek dalej są aż w nadmiarze Chwasty to moja zmora. Walka z nimi pochlania większość czasu, który spędzam w ogródku...

Malgosiu, bardzo lubię lilie i planuję dosadzić trochę A ta machina w tle to zabytkowa kopaczka do ziemniaków. Stala sobie pod krzakiem, szkoda na zlom wywieźć, więc ustawilam ją z tylu rabaty, w końcu na wsi mieszkam
W kamiennym kręgu od początku 19:07, 11 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Cudne ,uwielbiam je
królowe ogrodu po różach

madziu, ja też lubię lilie....ale upał i susza im nie służy....szybko przekwitają...a te dopiero zaczynają kwitąć

Moja działka. 17:46, 11 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Bogusiu lilie śliczne. Śliwki wyglądają kusząco lubię placek ze śliwkami, i knedle - choć to raczej węgierki... I bardzo fajne hortusie. U mnie nie mają kwiatów... buuuu... Dębolistna mnie zaciekawia. Zobaczymy jak zakwitnie.

Dębolistną kupiłam jak jechałam na 1 spotkanie do Kapiasów,a że taka istnieje dowiedziałam się dzięki Ogrodowiskowi
W ogródku Iwony 17:42, 11 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pióropusze

Po takim pokazie chyba sie przekonam
A róże lilie i inne rózności bajeczne nacieszyłam oczy
Moja działka. 17:42, 11 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekne lilie, ale ta debowa horti mnie zachwyca Pozdrawiam

Dopiero jak w pełni zakwitnie to jest naprawdę piękna
Moja działka. 17:39, 11 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczna ta horti ma piękny pokrój i chyba rośnie w słońcu ?????/ a lilie jakie moich połowę zjadłu norniceW przyszłym roku sadzę w doniczki bo mi niewiele zostało a jak irysek Jak będziesz chciała to Ci mogę jeszcze wysłać bo masz jednego chyba a moje rosna

Halinko dziękuje za iryska ,mam 3 i to mi starczy -działka mała
Na Francuskiej 16:52, 11 lip 2014

Do góry
Odętka, nawet mi się wysiała

kolejna próba z ostróżkami, oby rosły, tfu tfu

kolejny liliowiec

doniczkowe lilie, różowe przekwitają, kwitną białe

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 16:36, 11 lip 2014

Do góry
jack_fox napisał(a)
Ja mam znowu problem z brakiem wolnych przestrzeni a sporo kłączy wiosną było usuniętych

no i mszyce znowu w tym roku dokuczają, po dzisiejszym deszczu pewnie część zmyło ale popatrzymy jutro.
Tomocik nie zakwitł

Też mają swój urok takie wypiętrzone , choć prędzej czy później trzeba je rozsadzić.
Spójrz co wyprawiają lilie w botaniku w Łodzi, rok 2010 - ciekawe jak wyglądają obecnie. Liście zupełnie zasłaniają przepych kwiatów, ale ciekawie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 15:30, 11 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
U mnie chłodno niebo lekko zachmurzone ale deszczu nie widać
Rozkwitły kolejne lilie, kwiaty maja olbrzymie, robiłam fotkę z okna

ale jaką Ty masz limkę za tymi liliami, to dopiero będzię widowisko! czy to nie limka?

Aa ten powojnik z tyłu, to...? Alba Luxurians?
Mój nowy stary ogród 14:07, 11 lip 2014

Do góry
Dorotko u mnie deszcz wszystko położył Ostróżki musiałam poobcinać, powojniki obtłuczone, lawenda i lilie leżą Leje jak z cebra nadal. Cóż, jaka zima takie lato. Buziaczki z

Gosiula deszcz niestety robi szkody, moje różyczki po deszczu też się położyły, ale już nie pada
macham

Ogród z łezką 13:57, 11 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies