Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 20:56, 20 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Myślę Iwonka, że gęściejszy płotek powinien załatwić problem psich adoratorów.Do kiedy dajesz szansę miskantom?

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to
Ogródek Iwony II 20:49, 20 kwi 2016

Do góry
Marti, znalazłam tylko fotkę z czerwca z czosnkami - te różowe, niepozorne bardzo, kładły się po ziemi. Ale długo dawały kolor.
Tych niebieskich nie mam na fotkach - nie wiem, dlaczego ...
Blyxa i elipsa 20:28, 20 kwi 2016

Do góry
Dziś ma mrozić ...
Idę schować moją werbenę do domu
Macham,
jaskry fajne masz
Ale mi się nie udały kiedyś i nie kupiłam więcej
Ogródek Iwony II 20:21, 20 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

o ja mam taki zestaw z czerwonymi tulipanami, kwitna mi trzecie raz
nie wiedzialam jaka to odmiana ale juz widze

Kasia, to Van Eijk. Jutro policz, czy ci się namnożyły
Bo cebulki fajne
Dobrze, że fotkę sobie cyknęłam, bo potem M robił porządki i wszystko mi wyrzucił
Ogródek Iwony II 20:19, 20 kwi 2016

Do góry
Dziś u mnie wywaliłam dwa berberysy bagatelle. Uschły, zmarzły, nie wiem ... lepiej sobie radzą admiration u mnie, ale też szału nie ma ...
Wywaliłam dziś dwie kępki zgniłych FC.
I martwię się, bo miskanty jeszcze śpią, no ale wszystkie mi paść nie mogły ... więc czekam
Ogródek Iwony II 20:18, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgoś, ty miałaś 24 sztuki, bo były pakowane po 8.
Ja wymieniałam narcyze na tulipany i kładłam do takich toczków po 7 sztuk. Zostały mi pewnie dwie cebulki, które dosadziłam do eijk - tych nie policzyłam, bo się nie wybarwiły . :

o ja mam taki zestaw z czerwonymi tulipanami, kwitna mi trzecie raz
nie wiedzialam jaka to odmiana ale juz widze
Ogródek Iwony II 20:12, 20 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

to może ja jednak miałam 21 sztuk?
bo na paczki w Biedrze kupowałam
znaczyłoby to, że wykopywanie powoduje lepsze namnażanie
albo Ty miałaś 2x8 sztuk, czyli 16

Małgoś, ty miałaś 24 sztuki, bo były pakowane po 8.
Ja wymieniałam narcyze na tulipany i kładłam do takich toczków po 7 sztuk. Zostały mi pewnie dwie cebulki, które dosadziłam do eijk - tych nie policzyłam, bo się nie wybarwiły . :

Jedno jest pewne, że te tulipanki warte są dokupienia w następnym sezonie. Szukałam ich w zeszłym roku w B, ale nie spotkałam
Ogródek Iwony II 20:02, 20 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj był pan od płotu. Zleciliśmy mu dospawać gęściej tralki. Tak, by ani nasza Tola nie przechodziła na zewnątrz, ani inne pieski na naszą posesję.

Wypuściłam ją na chwilę na dwór, chciała swoimi starymi ścieżkami zwiać na ulicę i się zdziwiła, że się nie da ... Ale chwila nieuwagi i chyba przecisnęła się przez ciasne tralki w bramie - tam pan jutro będzie kończył... Zobaczyłam, że biega po polu, załatwiła się i wróciła na zawołanie. Przez tydzień wyprowadzana na pole na smyczy przyzwyczaiła się, że tam jest jej ubikacja
Czasem słońce czasem deszcz 19:52, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dobrze, że zaznaczyłaś, bo oglądałam wazoniki, nie kwiotki

Ewcia, idź robić dalej kanciki, bo ja chcę więcej zdjęć Teraz wiem, czemu tak skąpo w fotki No rozbawiłaś mnie

Zdrówka życzę

Kanciki czekają na wolniejszy czas, wróciłam do pracy i znowu nie wiadomo w co ręce włożyć
wiedziałam że trzeba zaznaczyć że nie mam jakiejś mini huty szkła w kotłowni
Pozdrawiam Iwonko
Ogródek Iwony II 19:40, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chciało ci się Małgoś liczyć? Jak ci się chciało, to ja też poszłam policzyć. Rok temu miałam 14 - dwie paczki po 7 z Biedry.
Policzyłam, mam 24 kwiaty Salmon Van Eijk.
Nie wykopywałam, ale w tym roku wykopię, bo inaczej bym chciała posadzić. Na całej powierzchni, a nie kępkami po 5. lepszy efekt wtedy, jak patrzę na łąki tulipanowe

to może ja jednak miałam 21 sztuk?
bo na paczki w Biedrze kupowałam
znaczyłoby to, że wykopywanie powoduje lepsze namnażanie
albo Ty miałaś 2x8 sztuk, czyli 16
Ogródek Iwony II 19:35, 20 kwi 2016

Do góry
Chciało ci się Małgoś liczyć? Jak ci się chciało, to ja też poszłam policzyć. Rok temu miałam 14 - dwie paczki po 7 z Biedry.
Policzyłam, mam 24 kwiaty Salmon Van Eijk.
Nie wykopywałam, ale w tym roku wykopię, bo inaczej bym chciała posadzić. Na całej powierzchni, a nie kępkami po 5. lepszy efekt wtedy, jak patrzę na łąki tulipanowe
W Kruklandii 19:21, 20 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

To jest najładniejszy Gold Fountain's

Jak widać....mizerota

No faktycznie, biedny ...
Widziałam u Małgosika i u Makkasi. Zachwyciłam się nimi i pomyślę o zakupie Zapisałam na listę chciejstw. Czy on się ładnie rozrasta? Łatwo się mnoży?
Dziś u mnie wywaliłam dwa berberysy bagatelle. Uschły, zmarzły, nie wiem ... lepiej sobie radzą admiration u mnie, ale też szału nie ma ...
Wywaliłam dziś dwie kępki zgniłych FC.
I martwię się, bo miskanty jeszcze śpią, no ale wszystkie mi paść nie mogły ... więc czekam
W Kruklandii 16:29, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jaki cudny poranek
Pięęęęęęęknie masz. Marudo
Trawka fajna, może ci odbije ...

To jest najładniejszy Gold Fountain's

Jak widać....mizerota

W Kruklandii 14:30, 20 kwi 2016

Do góry
Jaki cudny poranek
Pięęęęęęęknie masz. Marudo
Trawka fajna, może ci odbije ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:25, 20 kwi 2016

Do góry
Sylwia cudnie. Fajnie oglądać dojrzały ogród, jeśli ma się sposobność wrócić do początków i patrzeć, jak ogród rośni. Podoba mi się, ze pokazałaś, jak rozrosły się szmaragdy i różaneczniki. To działa na wyobraźnię. Inaczej sadziłabym blisko , za blisko wszystko
Dziękuje za fotki.
Wgłębnik super. Rozumiem, ze to miejsce na basen? Fajny pomysł
Bawarka 14:22, 20 kwi 2016

Do góry
Cudne widoki pokazałaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:53, 20 kwi 2016

Do góry
Jąaaaaakie cudne donice. Ach. Podziwiam Polinko. Świetnie wyszły.
A teraz idę się cofać i nadrabiać zaległości.
Ogródek Iwony II 12:20, 20 kwi 2016

Do góry
Ilonko, ja myślę że masz Salmon...
One są śliczne i się mnożą.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:18, 20 kwi 2016

Do góry
Zamiast cytować, Reniu zrób im następne fotki. Pokaż proszę ten łan z dalszej perspektywy. I pytanie. Co tam jest, jak one przekwitną?
Co jest pomiędzy tulipanami? Zawsze mam problem z sadzeniem cebul - gdzie sadzić...
Runiankę mam na słońcu i w cieniu. W cieniu bardziej zielona.
Ogródek Iwony II 11:46, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

tulipan salmon van eijk

tulipan van eijk

A już miałam pisać że mam te same co Ty al tu zonk Teraz nie wiem które sadziłam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies