Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:54, 19 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Twój ogród pięknieje z dnia na dzień, a co to będzie w sezonie? Szaleństwo!

Kasiu, na szał to ja liczę u Ciebie. U mnie będzie w skali mikro

L00zak napisał(a)
Praca wre, super

Przemku, jakby inaczej można zacząć sezon?
Człowiek się spieszy, by potem leżeć i pachnieć, a jak już ma leżeć, to zawsze z leżaka zauważy jakieś źdźbło, które trzeba wyrwać
Iwk4 23:56, 19 kwi 2016

Luki napisał(a)
Mam Nigry i Pissardi, jakoś nie widzę jednak między nimi różnicy, chyba musiałbym się dokładnie z drabiny przyjrzeć bo moje dość wysokie

Łuki, obejrzyj swoje i mi pokaż proszę Może ja nie mam tego co myślę?
Iwk4 23:58, 19 kwi 2016

Mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam ... Jeśli tak, to przepraszam. Cały wieczór mi zajęło ... a chciałam wcześniej iść spać ... Znowu nie byłąm na innych wątkach, no... na kilku byłam. Musze iść do Juzi dopytać się o tą trawkę, bo jest chwalona:
turzyca gold fountain
http://perrysperennials.info/pom/mar08cu.jpg
MirellaB 01:31, 20 kwi 2016

Iwonka ciekawe ile z moich tulipanów w przyszłym roku ponownie zakwitnie? Żadnych cebul nie będę wykonywała i przechowywała.

Iwonka kupiłam strong Annabell Bardzo się cieszę. Nie wiedziałam, że są też takie różowe - pink Zajrzyj do mnie
Milka 07:38, 20 kwi 2016

Iwonko pytałaś u mnie, magnolia to Susan, a trawa to carex Elata.
_Martini_ 08:21, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Witaj Marti
Zawsze możesz spróbować tak posadzić, jak planujesz. Jak ci nie będzie odpowiadać, przesadzisz. Ale chyba posadzisz tam ich więcej, plamę? Byłoby ładnie
Aaaa, byłam u ciebie zobaczyć, będzie pasować z przodu

Dziękuję za odzew!
Akurat tutaj chcialam dosadzic takich samych wrzoscow, których nie mogę tej wiosny nigdzie dostać, a ptasie lapki mają iść po prawej we wrzosy. Tam jest teraz bardzo pusto i chciałam wypełnić luki.
Oczywiście, masz rację, zawsze mogę przesadzić, to raczej moja domena zastanawiam się czy jest u mnie roślina, która od początku rosnie na swoim miejscu hahaha
Iwk4 11:38, 20 kwi 2016

Marti, póki nie nabędziesz pewności co do idealnego zestawienia, będziesz przesadzać.
Innym fajnym rozwiązaniem jest zapinowanie kompozycji, które się podobajæ i próby przeniesienia zestawień do swojego ogrodu...
Bo wszystko zależy od tego, czego oczekujesz... Stylu nowoczesnego, minimalistycznego, formalnego, czy sielskiego. Sposób nasadzeń style jakby narzucają z góry
Iwk4 11:39, 20 kwi 2016

Irenko, dziękuję za informację.

Mirelko, zaraz idę do ciebie
_Martini_ 11:46, 20 kwi 2016

Minimalistycznie nie będzie, bo za dużo roślin mi się podoba. Lubię raczej, żeby było "wyczesane, wygładzone", ale z pazurem W tym roku zachwycam się bylinami i cebulowymi. Zaczynam trochę żałować linii falistej rabat.
Ptasie łapki postawię na kilka dni w miejscu docelowym i jak mi spasuje, to wkopię.
Mam wiele zdjęć z gotowymi nasadzeniami, które mi się podobają. A potem idę do swojego ogrodu i ups ... działam po swojemu. Bo ja taka trochę zosia samosia jestem
Zmykam pichcić obiad. Pozdrawiam!
inag 11:46, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

tulipan salmon van eijk

tulipan van eijk

A już miałam pisać że mam te same co Ty al tu zonk Teraz nie wiem które sadziłam...