Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Sałatka pokrzywowa 13:03, 18 sty 2019

Do góry
Trzeba kliknąć "Cytuj", skopiować ten tekst co poniżej jest na zielono w ostatniej linijce, potem

trzeba kliknąć Mój profil, potem Edytuj profil i zjechać na podpis.

i dopiero ten tekst skopiowany na czarno, nie zielony, w ramce wkleić w podpisie i "Zapisz"

Sałatka pokrzywowa

Pszczelarnia 11:27, 18 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja uważam, że to pamiętanie to moja udręka. Chciałabym o tym nie myśleć, nie zapisywać, nie opisywać, tylko cieszyć się, a tu zawsze ktoś się pyta, a ja np. nie wiem

Tak to jest z perfekcjonistami Danusiu, zapisują, analizują, segregują.
Rodzaje donic 10:52, 18 sty 2019

Do góry
Wesołe, rustykalne, muszą mieć zielone tło, bo na tle kolorowych kwiatów -znikną w tłumie.
Pszczelarnia 10:45, 18 sty 2019

Do góry
Ja uważam, że to pamiętanie to moja udręka. Chciałabym o tym nie myśleć, nie zapisywać, nie opisywać, tylko cieszyć się, a tu zawsze ktoś się pyta, a ja np. nie wiem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:11, 18 sty 2019

Do góry
Dobrze, że po świętach Witek zrobił te ważne prace ziemne. Teraz sypie ziemię na wyrównanie rabaty przy ogrodzeniu, ale w pewnych rejonach nie może, bo się grunt zapada. Gdyby teraz miał zacząć, to nic by nie zrobił. Mieliśmy farta, że mróz był.

Ogród formalny coraz bardziej "widoczny". Oś widokowa wyznaczona. Detale są. Drzew brak. Będę zdobywać.
Jeśli macie jakieś fajne szkółki dużych i niedrogich drzew, przyślijcie na pw. U nas cholernie drogo się zrobiło Przy oranżerii potrzebuję 8 grujeczników na pniach.

Jak by nie patrzeć, u nas co najmniej po 230, a może i po 330. Robi to straszną kwotę.

Ogród z lustrem 10:00, 18 sty 2019

Do góry
Martka napisał(a)
Pani Danuto, czy jest szansa zobaczyć ten ogród teraz? Jestem bardzo ciekawa, jak się zmienił. Cudowne miejsce, kunsztowne wykonanie Gardenarium, jeden z piękniejszych przydomowych ogrodów, jakie widziałam. Ma w sobie coś takiego, że po przeczytaniu wątku chciałoby się wciąż wracać do niektórych zdjęć....

Pielęgnujemy ten ogród cały czas, ale ja tam nie bywam. Może raz w roku tylko, stąd brak zdjęć.
Przepraszam że nie odpowiedziałam w czasie, ale nie otrzymuję powiadomień, chyba nie mam tego wątku oznaczonego do obserwowania, albo przegapiłam pytania.
Ogród z lustrem 09:59, 18 sty 2019

Do góry
Bratka napisał(a)
Danusiu czy mogłabys podać wymiary lustra (samej tafli) i czy murek powinien być lekko pochylony w dół?

Tego to już nie pamiętam Murek jest pionowy. Lustro jest nieproporcjonalnie niskie, bo takie jak ogrodzenie.
Ogród z lustrem 09:58, 18 sty 2019

Do góry
frezja napisał(a)

Danusiu, czy w tle to grujecznik?

Nie - to jarząb albo dereń Cornus mas na pniu wysokim.
Pszczelarnia 09:21, 18 sty 2019

Do góry
Sylwio, myślę że fotki nazw są robione aparatem i w komputerze, no nie sposób spamiętać, chyba że Ewa ma do tego niespotykaną pamięć
Ogród z lustrem 09:18, 18 sty 2019

Do góry
Jak to? Są zdjęcia. Weszłam na wątek i są.
Majówka na Majówce 08:28, 18 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jaka fajna historia i piesie też fajne. Ja też mam dwa, ale wolą leżeć na nas dosłownie

To będzie pamiętnik że ho,ho. Zobaczysz za trzy lata jakie zajdą zmiany

Witam Cie Danusiu na Majówce
Nasze psy tez najchętniej leża nam na nogach i weź się tu człowieku rusz czy przekręć, oczywiście w nocy my na brzegach łóżka, one rozwalone na środku
Liczę, że dzięki Waszej pomocy uda się wprowadzić większy ład i zagospodarować puste miejsca.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:42, 17 sty 2019

Do góry
Zdjęcie jest podkolorowane, aż takich neonowych nie ma. Chodzi o kolor, czy o wielkość? Wielkość do uzyskania na dobrym karmieniu.

Jest to najbardziej kolorowa kanna.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:39, 17 sty 2019

Do góry
Ogród bylinowy zapewnia nam wiele miłych niespodzianek
Majówka na Majówce 19:05, 17 sty 2019

Do góry
Jaka fajna historia i piesie też fajne. Ja też ma dwa, ale wolą leżeć na nas dosłownie

To będzie pamiętnik że ho,ho. Zobaczysz za trzy lata jakie zajdą zmiany
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:56, 17 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Czy to są zwykłe piwonie czy krzewiaste/drzewiaste?

To są peonie bylinowe, mam jedną krzewiastą, ale zdjęcia nie mogłam namierzyć.

A irysy wywołują u mnie na przemian: fascynację i niechęć. Raz jedno, raz drugie. Teraz jestem w fazie, że chyba coś kupię nowego, ale kwitnącego, żadne tam kłącza. Trzeba widzieć kolor, bo nawet za granicą zdarzają się pomyłki.
Pszczelarnia 13:53, 17 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja się na irysy zdenerwowałam w zeszłym roku, ale przeglądając swoje i Twoje zdjęcia, uwielbienie wraca.

A ja jakoś je bardzo lubię, mało o nie dbam, wiedza jakoś mizerna i az się dziwię, że co rok dają pokaz
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 13:06, 17 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

(...)Bluszcz zasłaniał od warunków atmosferycznych mur i korzeniami dołem ziemie osuszał bo wodę pił. Do tego w lecie chronił od upału( ściana się nie nagrzewała, a zimą zatrzymywał ciepło w budynku bo był dodatkową warstwą izolacji

Gardenarium napisał(a)
Bluszcz osusza mury, a nie zawilgoca, jak do tej pory się sądziło. Ja też mam bluszcz na domu i się nie boję.

Obok moich rodziców był domek w całości porośnięty bluszczem, przepięknie wygląd. Pamiętam go takim odkąd sięgam pamięcią. Niedawno bluszcz zlikwidowali, nie wiem z jakiego powodu, w każdym razie tynk pod nim jest cały w pajęczynie pęknięć, więc trochę rozumiem niechęć eMa do roślin pnących na domu, co nie zmienia faktu, że i tak domy porośnięta bluszczem bardzo mi się podobają

A wracając do ławeczki, nie ujmując uroku bluszczowi, w głębi romantycznego serca jednak bardziej widziałabym obok tej ławki coś kwitnącego i pachnącego. Takie cudo na przykład klik
Pszczelarnia 12:32, 17 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
(...)

A ta białą róża to jaka? Z Sissinghurst?

To jest R. 'Mme Alfred Cariere', zobaczyłam ją w tym ogrodzie z "gospodarstwem mlecznym" i produkcją lodziarską, tam gdzie we wnętrzach domu z przewodnikiem tak namiętnie dyskutowaliśmy o Cromwellu. Nazwy nie pamiętam. Był wielki ogród ziołowy i różany, biały z wodą i warzywny.
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 10:28, 17 sty 2019

Do góry
Bluszcz osusza mury, a nie zawilgoca, jak do tej pory się sądziło. Ja też mam bluszcz na domu i się nie boję.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:25, 17 sty 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies