Ewa bo są różne odmiany fioletowych czosnków np gladiatory są wyższe, gigantusy niższe, liście im nie przysychają, a i jest jeszcze sporo takich zupełnie niskich.
Z tą werbena to ja nie wiem czy to to, ale na tej rabacie rosły tylko werbeny i krwawnik, jeśli to nie chwasty to na pewno nie krwawnik
to poczekam jeszcze ze trzy dni i przesadzę w doniczki, zabiorę do Bożenki może komuś się przyda. Mam nadzieję, ze mi się uda bo ja nigdy nie robiłam takich eksperymentów
Małgosia mówi że jest gender i mogą być kombinację wszelkiego rodzaju to jak by nie było kłopotu i byś mi Kazka kupiła to będę mieć kolekcję chłopską w sumie u mnie same chłopaczydła rządzą
I nie ma co się martwić i tak jesienią z 1000 szt nowych przybędzie ja sobie zawsze obiecuje, ze z liśćmi wytrzymam... A po kilku dniach wyrwam wszystkie...
Na taki wygląda i taki mi się najbardziej podoba, ale M mówi, ze tak się nie da u nas. U nas będzie przy budynku, więc jeszcze z dachu może coś się dosunąć na ten daszek. Myślimy i myślimy, ale już uległam. Dziś mi się światełko w tunelu pokazało u Ciebie, że złudzenie jest, że prosty, a spadek macie ukryty (ot naiwna, he he), ale jednak klops.
jako, że jest wielkie poruszenie chciałam powiedzieć WYRAŹNIE!!!
Pousuwałam suchę liście tulipanów ponieważ pierwsze kwitły u mnie od początku kwietnia. Poobcinałam kwiatostany tych które właśnie przekwitły i poobcinałam liście i łodygi tulipanów które wyglądały źle, tzn te które po deszczach miały wyraźnie BRZYDKIE PLAMY I ŚLADY ZGNILIZNY w obawie o roślin oboczne
Pokaż siewki będziemy rozszyfrowywać Ale odmiany jeżówki nie rozpozna.. w zeszłym roku pierwszy raz próbowała zakwitnąć jeżówka z tych odmianowych... i kolor miała ... jak pies kundel..... żadnego z rodziców nie przypominała... ale przymrozek przyszedł i nie wiem jaka w końcu miała to być wielorasa.
Dla zainteresowanych różnica w wysokosci pomiędzy Gladiatorem (wysokosć 1,20 m) a Purple Sensation (jeszcze w pąkach, ale maja ok 60cm)
Jak przekwitną to od razu puszczaja nowe przyrosty i nie jest dobrze nawozem je opryskiwac bo delikatne sa , dopiero jak sie zawiąząpąki to troszke można ale do oprysku wiosna najlepsza.
tej śliwy aż tak mocno jak pokazujesz bym nie przycieła, może o jakieś 15-20cm wyżej. Sadziłam bukszpany na obwódki identycznie jak Ty i nic im nie jest, co roku przycinam formującą. Akurat bukszpan lubi strzyżenie. A z tym podawaniem odległości jest różnie.... jedni lubią efekt odrazu inni sadzą co 30cm i czekają kilka lat na efekt zwartego 'murku' Według mnie bardzo dobrze posadziliście te buksy.