Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

tusiawka 22:37, 19 maj 2014

Czosnki masz zachwycające.
Siewki to werbena. Wczoraj moją przesadzałam w skupiska po kilkanaście roślinek. Wygląda wtedy jak jedna okazała roślina.
Matka 22:40, 19 maj 2014

A jak Leon wpadnie w cebulki tulipanowe i pomiesza to dopiero będzie szał na jesień przy sadzeniu
Madzenka 22:41, 19 maj 2014

ana_art napisał(a)
jako, że jest wielkie poruszenie chciałam powiedzieć WYRAŹNIE!!!

Pousuwałam suchę liście tulipanów ponieważ pierwsze kwitły u mnie od początku kwietnia. Poobcinałam kwiatostany tych które właśnie przekwitły i poobcinałam liście i łodygi tulipanów które wyglądały źle, tzn te które po deszczach miały wyraźnie BRZYDKIE PLAMY I ŚLADY ZGNILIZNY w obawie o roślin oboczne

I nie ma co się martwić i tak jesienią z 1000 szt nowych przybędzie ja sobie zawsze obiecuje, ze z liśćmi wytrzymam... A po kilku dniach wyrwam wszystkie...
ewa004 22:41, 19 maj 2014

Aniu wszystko piękne ,i te wysokaśne czosnki (moje dużo niższe ,to zależy od odmiany ?) cudowne są .
Ale najbardziej ucieszył mnie widok siewek werbeny
U mnie w doniczce już kilka razy cos wyłaziło i byłą zgadywanka werbenka czy nie? i w końcu po dobrych czterech miesiącach ,coś wylazło i to coś jest bardzo podobne do Twojej werbenki
Pozdrawiam
ana_art 22:50, 19 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Byłam dzis u ogrodnika i nagle mieli tego Kazka Odnowiciela z5 szt ale jak Ci kupiłam Bolka to już pewnie nie chcesz Kazka?
Małgosia mówi że jest gender i mogą być kombinację wszelkiego rodzaju to jak by nie było kłopotu i byś mi Kazka kupiła to będę mieć kolekcję chłopską w sumie u mnie same chłopaczydła rządzą
ana_art 22:51, 19 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Na taki wygląda i taki mi się najbardziej podoba, ale M mówi, ze tak się nie da u nas. U nas będzie przy budynku, więc jeszcze z dachu może coś się dosunąć na ten daszek. Myślimy i myślimy, ale już uległam. Dziś mi się światełko w tunelu pokazało u Ciebie, że złudzenie jest, że prosty, a spadek macie ukryty (ot naiwna, he he), ale jednak klops.
Strasznie mi przykro że Cię rozczarowałam...
ana_art 22:52, 19 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Czosnki masz zachwycające.
Siewki to werbena. Wczoraj moją przesadzałam w skupiska po kilkanaście roślinek. Wygląda wtedy jak jedna okazała roślina.
to poczekam jeszcze ze trzy dni i przesadzę w doniczki, zabiorę do Bożenki może komuś się przyda. Mam nadzieję, ze mi się uda bo ja nigdy nie robiłam takich eksperymentów
ana_art 22:58, 19 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Aniu wszystko piękne ,i te wysokaśne czosnki (moje dużo niższe ,to zależy od odmiany ?) cudowne są .
Ale najbardziej ucieszył mnie widok siewek werbeny
U mnie w doniczce już kilka razy cos wyłaziło i byłą zgadywanka werbenka czy nie? i w końcu po dobrych czterech miesiącach ,coś wylazło i to coś jest bardzo podobne do Twojej werbenki
Pozdrawiam

Ewa bo są różne odmiany fioletowych czosnków np gladiatory są wyższe, gigantusy niższe, liście im nie przysychają, a i jest jeszcze sporo takich zupełnie niskich.

Z tą werbena to ja nie wiem czy to to, ale na tej rabacie rosły tylko werbeny i krwawnik, jeśli to nie chwasty to na pewno nie krwawnik
Mala_Mi 00:11, 20 maj 2014

ana_art napisał(a)

Pięknie

I to z białą pergolą też piekne....

I to są na 200% siewki werbeny.

Łopatką wykop delikatnie, w ziemie, podlej i będą do rozdania .. bardzo łatwo znoszą przesadzanie, ja też trochę ukopałam dla chętnych.. już mam w doniczkach. Tylko nie wiem ja ksie zabierzemy z tym.Ale to problem na potem
Madzenka 06:33, 20 maj 2014

Mówisz, ze gladiatory większe a giganteusy mniejsze? Hm zawsze je myle.