Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 17:38, 09 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Danusiu, ależ masz cudne te lilie i liliowce.....kolorki dodają energii, co odparowała w skwarze
Pozdrawiam

Tez uwazam, ze kolory dodają energii Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:37, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piękny czas mamy teraz róże, lilie...lubimy bardzo

Pamiętasz, że w sierpniu masz termin zarezerwowany u mnie?

Buziaki

Kasiu pamietam i bede tylko musisz potem powiedziec na kiedy?
Lilie u Ciebie i byliny pieknie kwitna, pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 17:23, 09 lip 2014

Do góry
Hej Kasiu, w chorobie drzewek nie pomogę niestety, ale chwalę lilie, róże od eMa i rozwar
Zaglądam i pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:23, 09 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Dana ---obejrzałam ze spotkania zdjątka same piękne KWIATUSZKI OGRODOWISKOWE ---fajnie że się spotkałyście to są fajne chwile .Moje lilie to nic ale Twoje same cuda .Czy Ty też sadzasz w koszyczkach bo na przyszły rok tak zrobię bo najpiękniejsz zżarły mi nornice chyba były słodze :Miłej niedzieli

To bardzo fajne chwile takie spotkania A lilie i liliowce sadze do koszyczkow, donic bo nic bym nie miał, u mnie nornic, ze ziemia sie zapada Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:20, 09 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Lilie i liliowce, to lubię. Kolorowo i pachnąco

Tez tak lubie A te zapachowe lilie dopiero beda Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:19, 09 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
bardziej liliowo i kolorowo juz chyba byc nie moze

Oj moze Bo dwa lata temu bylo bardziej, tonuje kolory teraz a lilie cos mi w tym roku niezbyt, slimaki, mrozy, nornice niestety, POzdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:36, 09 lip 2014

Do góry
Dawno mnie nie było a tu takie cudowności - lilie, powojniki i cała resztaPelargonie wypasione. Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 16:20, 09 lip 2014

Do góry
Wiedziałam, że na lilie u Ciebie można liczyć, będę się kosultować bo do tej
kupowałam tylko trąbkowe ale porosły wielkie a ja chcę niskie do metra i nie wiem jakie.
Dzwonek cudniasty.
Chciałam Ci zameldować że wypatrzona róża Monika u Ciebie już zamówiona
dasz wiarę, że róże ktoś podpatrzył a nie rh ? hehe no to właśnie ja.

pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 15:02, 09 lip 2014

Do góry
lilie ach miodzio!!!ja mam tylko jakieś białe i jakieś takie pomarańczowe ..i szczerze nie za bardzo je lubię bo nie umiem ich zestawić białe mam z trawą podobną do zebrinusa ale mniejsza a te pomarańczowe są zamotane w wiciokrzew pomorski i to zestawienie mi się podoba
Gosści zazdraszam bo u mnie zero ptaszków, śierściuchy płoszą
ściskam gorąco
Ogród w skali mikro cz.II 13:16, 09 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
No i co ty Ela znowu kombinujesz.......szykujesz nową rewolucyję, panoramkę masz Uuuulala...jako, że mistrzynią upychania jesteś, to wiem już, że będzie się działo......lilie wodne u mnie rosną ciutkę głębiej niż twoje, i mają bardziej brudniejszą wodę niż u Ciebie, dlatego się tak rozrastają....ja też sprzątam w domu przy okazji, ale teraz przy remoncie częściej i jak pada, to domek szlifuję, ale tego szlifu ciągle nie widać

buziak

Aganiu

Ja już wykombinowałam .. Teraz Aga koryguje .. A ja jak mała dziewczynka ciagle chodzę i zaglądam czy cos już jest

Niemożliwa jestem ...

CzyTy mi sugerujesz ,ze musze jeszcze zabrudzić swoją wodę żeby mi ta lilia dobrze rosła ??.... Bo pogłębić oczka raczej nie przewiduje

Szlifuj domek szlifuj.. Ja jadę poszukiwać wyposażenia dla mojego kochanego skejta wariata
Ogród w skali mikro cz.II 12:27, 09 lip 2014

Do góry
No i co ty Ela znowu kombinujesz.......szykujesz nową rewolucyję, panoramkę masz Uuuulala...jako, że mistrzynią upychania jesteś, to wiem już, że będzie się działo......lilie wodne u mnie rosną ciutkę głębiej niż twoje, i mają bardziej brudniejszą wodę niż u Ciebie, dlatego się tak rozrastają....ja też sprzątam w domu przy okazji, ale teraz przy remoncie częściej i jak pada, to domek szlifuję, ale tego szlifu ciągle nie widać

buziak
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:15, 09 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
i znów kolorowe a i pewnie pięknie pachnące widoki masz!! Fajnie że się nimi dzielisz z nami

W moim ogrodzie mało roślin pachnie - lilie, floksy, kilka róż, host i może coś jeszcze, ale teraz na poczekaniu nie wymyślę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:51, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wracamy do mojego przynudzania.

Ojj piękny dzień dla liliowców, zakwitły długo wyczekiwane nowości... jestem wręcz zachwycony i wyglądają duuużo lepiej niż się spodziewałem

Alexa Kathrynew

Ginny Mircheall na zdjęciu nie widać jego piękna... kilka kolorów, a mimo to bardzo delikatny

All About You cudowny

Dziękuję Ci bardzo za to że dajesz piękne zdjęcia wraz z pełnymi nazwami.
Te egzemplarze są prześliczne. Chyba będę szukać miejsca na kolejne lilie u mnie. A jak nie u mnie to choć u rodziców, tyle że tam to nie naoglądam i nie nawącham się zbytnio
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 09 lip 2014

Do góry
Aniu jak zobaczyłem tą pierwszą czwórke dzisiaj po raz pierwszy też mało cenzuralne słówko mi się wyrwało po cichu... oczywiście z zachwytu

Jeszcze dodam lilie wieczorem, teraz musze uciekać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 09 lip 2014

Do góry
Mocno falbanisty żółtek Gaudy Gaudy

Bracia siewki

Siewka

Siewka

I na koniec widok frontu... a kwitną tylką 4 lilie, jakieś 20 czeka
Uwielbiam ten okres w ogrodzie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:52, 09 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Różyczki bodziszki piwonie Lilie piekne musi pachnieć pieknie

dziękuję Kondziu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:47, 09 lip 2014

Do góry
W ogrodach królują teraz lilie i liliowce. U ciebie też i też śliczne. A ten różowy ma śliczną falbankę, jak balerina. Z kroplami deszczu bardzo mu "do twarzy"
Rododendronowy ogród II. 07:35, 09 lip 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Święta prawda. Lilie nie znoszą natrysku z góry, giną po kilku tygodniach. Nie cierpią też zraszania zimną wodą, deszcz to deszcz.Jak są mszyce i szarynka, to i choroby grzybowe się przywleką, bo lilie są osłabione, tak więc wielki dar, jak tych szkodników w oczku brak.
Pozdrawiam

Wszystko to co piszesz to prawda, trzeba uważac podlewając rośliny przy jeziorku.
Przyjazny ogród 07:21, 09 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Liliowce miodzio
Ja bukszpaników trochę też ukorzeniam... nie wiem po co .. ale siedzą .. chyba dla sportu...
Mariusz ja jak komuś coś daję to od razu zapominam... bo nie daje po to by pamiętać... być może i lilia sie trafiła Z pustą garścią przecież w gości sie nie jedzie

Pysznogłówki wszystkie u mnie stoją na baczność.. i maja żyzna ziemię. Różowe/fioletowe (nie pamiętam co mi się zostało).. przeniosłam , bo się zlitowałam nad nimi.. są późniejsze niż czerwone, wyższe.. i stoją. A rosną na takiej ilosci kompostu, że muszą być do nieba.. siedzą tam gdzie był kompostownik

Spożytkujesz bukszpany bez problemu, wpadnie do głowy żywopłocik i setki trzeba, nie wierzę, że u Ciebie już koniec. Pysznogłówki nie wylegają, ale rośliny tak, Agata musi zapodać fosforu i potasu, tak bym zrobił, bo to szkoła mojego dziadzia aby zboże nie wylegało. Można zrobić wywar z żywokostu, jak u Pszczółki. Ja nie mam tego problemu, a gleby bardzo żyzne.
Za lilie dziękuję, musowo muszę Cię odwiedzić, choć króciutką chwilkę.
Krwawniki będę sadził w różnych miejscach, ale każdą kępę z drucianą obręczą.

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 07:08, 09 lip 2014

Do góry
Gosiu na bylinówce będzie wszystko co mam bo wymieniam rośliny ,walczę ze sobą co zmienić a co przenieść .mam floksy krwawnik lilie i takie różne ;dPozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies