Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 14:16, 07 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Lilie i liliowce super

Dzięki.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:04, 07 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczek te lilie robią tak samo niesamowite wraże nie jak Twoje tulipki wiosną . Piękne są. Ja się nie mogę doczekać kiedy postawimy wreszcie altankę, bo wtedy wiedziałabym gdzie jeszcze z rabatkami mogę zaszaleć, a tak to dreptam trochę w miejscu, bo nie wiem jeszcze co, gdzie i jak. A wczoraj Krzychu zarzucił pomysł żeby może wykombinować jakieś zadaszenie nad tym placykiem z ławkami gdzie siedzieliśmy, co o tym myślisz Gosiaczku? Ale wydaje mi się, że altanka dalej od domu będzie fajniejsza. Poza tym daszek nad kamiennym placykiem mógłby zacienić tuje i roślinki, które rosną w pobliżu.

Kasiu no nie wiem czy Krzyś nie ma racji. Altana altaną ale bieganie do niej z kawą i jedzonkiem jak to ma być dla gości też, to troszkę bezsens jak fajne miejsce masz pod domem. Już tam utwardzone masz i bliziutko. Tam dalej to może pergolę do posiedzenia Altanka sporo miejsca ci Ukrainie Buziolki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:48, 07 lip 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Super. Takich jeszcze nie mam. Trzeba by coś odgapić

Lilie są piękne Zgapiaj
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:48, 07 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Lilie dają czadu

Sebku Ty dajesz czadu ze swoim ogrodem jestem zawstydzona swoim
co zdjęcie to piękniejsze !!!

Pozdrawiam serdecznie
Mój "Ogród" 11:28, 07 lip 2014

Do góry
na drugim rogu tarasu przyjął się jaśminowiec:

a w donicach wzdłuż tarasu zakwitły lilie:

Lesiaczek- Mój misz masz 11:03, 07 lip 2014

Do góry
Lilie masz cudne, mnie się jako inauguracyjny kwiatek też udały.
W sumie jako dodatek do krzewów dostałam w baaardzo promocyjnej cenie i teraz żałuję, że tylko 10 posadziłam.
Na przyszły rok planuję duuużo duuuużo więcej i już wiem co zrobić, żeby dłuzej ciezyły oko.

Pozdrawiam.
Liliowo i kolorowo:) 10:50, 07 lip 2014

Do góry
Piękny czas mamy teraz róże, lilie...lubimy bardzo

Pamiętasz, że w sierpniu masz termin zarezerwowany u mnie?

Buziaki
Rododendronowy ogród II. 10:23, 07 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce super
Ogród z łezką 09:47, 07 lip 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu miłej niedzieli

A Tobie miłego tygodnia Bogusiu
Te nowe lilie kwitną, ale jak na razie, nie zachwycają...
Ogród z łezką 09:46, 07 lip 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kasieńko- witam się po wagarach.

Widzę, że Juleńka za tydzień- uściskaj Ją ode mnie. Lilie masz piękne i choć Wiesz, że ja nie za bardzo z nimi, to u kogoś i owszem

My szykujemy się na imprezę za tydzień, to i pracy więcej, bo ogród w każdym kątku wymaga pracy. Ale to tak jest, że jak młody ogród, to co chwilę trzeba plewić- kiedy w końcu mi to zarośnie? bo teraz tylko wiecznie na kolanach czas spędzam.

Wymyśliliśmy sobie altankę w ogrodzie i realizacja trwa
Na razie mamy podłogę z kostki zrobioną, a na sobotę ma być gotowe- trzeba zakasać rękawy.

Buziaczki

No!!! Najwyższy czas!!!
Coś wiem o tym...Ty wiesz, że ja do plewienia nie doszłam w ten weekend? Ja nie wiem, jak ja tych wszystkich Gości do ogrodu wpuszczę...ale w czwartek jedziemy już, muszę mieć piątek wolny, nie mogłam przecież teraz w tym upale buksików ciachnąć, ma być bardziej przyjazna pogoda na koniec tego tygodnia, to je ułagodzę, bo rozczochrane mam bardzo.
Może coś poplewić zdążę, bo aż wstyd jak mam zarośnięte...

Altankę stawiacie? Rewelacyjnie Muszę polecieć do Ciebie, może jakieś zdjęcia jakieś są wreszcie

Byle Wam pogoda dopisywała, to zdążycie
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:07, 07 lip 2014

Do góry
od tygodnia stoją w domu i nadal piękne lilie i różyczka

Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:18, 07 lip 2014

Do góry
Gosiaczek te lilie robią tak samo niesamowite wraże nie jak Twoje tulipki wiosną . Piękne są. Ja się nie mogę doczekać kiedy postawimy wreszcie altankę, bo wtedy wiedziałabym gdzie jeszcze z rabatkami mogę zaszaleć, a tak to dreptam trochę w miejscu, bo nie wiem jeszcze co, gdzie i jak. A wczoraj Krzychu zarzucił pomysł żeby może wykombinować jakieś zadaszenie nad tym placykiem z ławkami gdzie siedzieliśmy, co o tym myślisz Gosiaczku? Ale wydaje mi się, że altanka dalej od domu będzie fajniejsza. Poza tym daszek nad kamiennym placykiem mógłby zacienić tuje i roślinki, które rosną w pobliżu.
Rododendronowy ogród II. 23:07, 06 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lilie wodne to pierwsze rośliny jakie chciałam tu miec i zaczęliśmy od wykopania jeziorka, reszta była później. Nie mam gdzie zrobic grzadki takiej do rozdawania bo czasem jak sie komuś daje jakiegoś liliowca to spokojnie można by i innym osobom dac. Na jesieni zostały mi dwie sadzonki jak dawałam Margarete i innym , ale nawet nie wiem jakie ale pączki maja to niedlugo zobaczę a chciałbyś ????

Nie będę robić problemu, ale dziękuję za propozycję Sebuśkam
Rododendronowy ogród II. 22:45, 06 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
i lilie wodne

Moja lilia , którą dostałam od Ciebie jeszcze nie kwitnie...czy to tak ma byc ? Czy może jest jeszcze młoda i może wcale nie kwitnac ???

Buziaki Bogdziu .. I miłego tygodnia życzę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 06 lip 2014

Do góry
Teraz pora na lilie i liliowce, wiec zaglądam.. ale tylko obrazki lecę... piękne liliowce Do Wojsławic chętnie, tylko za daleko Będę sie gapić na swoje Wojsławice
Rododendronowy ogród II. 21:49, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu

Lilie wodne to pierwsze rośliny jakie chciałam tu miec i zaczęliśmy od wykopania jeziorka, reszta była później. Nie mam gdzie zrobic grzadki takiej do rozdawania bo czasem jak sie komuś daje jakiegoś liliowca to spokojnie można by i innym osobom dac. Na jesieni zostały mi dwie sadzonki jak dawałam Margarete i innym , ale nawet nie wiem jakie ale pączki maja to niedlugo zobaczę a chciałbyś ????
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:02, 06 lip 2014

Do góry
Ja tam tyż wolę twój własny łańcut taki urocz i swój Pozdrawiam A nornice jak chodzę podziałce to walę kijem po płocie i już ---może przeżyją lilie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:02, 06 lip 2014

Do góry
Ja tam tyż wolę twój własny łańcut taki urocz i swój Pozdrawiam A nornice jak chodzę podziałce to walę kijem po płocie i już ---może przeżyją lilie
Rododendronowy ogród II. 18:51, 06 lip 2014

Do góry
Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu
Działka wkoło Lubczyka :) 18:03, 06 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies