Kasiu no nie wiem czy Krzyś nie ma racji. Altana altaną ale bieganie do niej z kawą i jedzonkiem jak to ma być dla gości też, to troszkę bezsens jak fajne miejsce masz pod domem. Już tam utwardzone masz i bliziutko. Tam dalej to może pergolę do posiedzenia Altanka sporo miejsca ci Ukrainie Buziolki
Lilie masz cudne, mnie się jako inauguracyjny kwiatek też udały.
W sumie jako dodatek do krzewów dostałam w baaardzo promocyjnej cenie i teraz żałuję, że tylko 10 posadziłam.
Na przyszły rok planuję duuużo duuuużo więcej i już wiem co zrobić, żeby dłuzej ciezyły oko.
No!!! Najwyższy czas!!!
Coś wiem o tym...Ty wiesz, że ja do plewienia nie doszłam w ten weekend? Ja nie wiem, jak ja tych wszystkich Gości do ogrodu wpuszczę...ale w czwartek jedziemy już, muszę mieć piątek wolny, nie mogłam przecież teraz w tym upale buksików ciachnąć, ma być bardziej przyjazna pogoda na koniec tego tygodnia, to je ułagodzę, bo rozczochrane mam bardzo.
Może coś poplewić zdążę, bo aż wstyd jak mam zarośnięte...
Altankę stawiacie? Rewelacyjnie Muszę polecieć do Ciebie, może jakieś zdjęcia jakieś są wreszcie
Gosiaczek te lilie robią tak samo niesamowite wraże nie jak Twoje tulipki wiosną . Piękne są. Ja się nie mogę doczekać kiedy postawimy wreszcie altankę, bo wtedy wiedziałabym gdzie jeszcze z rabatkami mogę zaszaleć, a tak to dreptam trochę w miejscu, bo nie wiem jeszcze co, gdzie i jak. A wczoraj Krzychu zarzucił pomysł żeby może wykombinować jakieś zadaszenie nad tym placykiem z ławkami gdzie siedzieliśmy, co o tym myślisz Gosiaczku? Ale wydaje mi się, że altanka dalej od domu będzie fajniejsza. Poza tym daszek nad kamiennym placykiem mógłby zacienić tuje i roślinki, które rosną w pobliżu.
Teraz pora na lilie i liliowce, wiec zaglądam.. ale tylko obrazki lecę... piękne liliowce Do Wojsławic chętnie, tylko za daleko Będę sie gapić na swoje Wojsławice
Lilie wodne to pierwsze rośliny jakie chciałam tu miec i zaczęliśmy od wykopania jeziorka, reszta była później. Nie mam gdzie zrobic grzadki takiej do rozdawania bo czasem jak sie komuś daje jakiegoś liliowca to spokojnie można by i innym osobom dac. Na jesieni zostały mi dwie sadzonki jak dawałam Margarete i innym , ale nawet nie wiem jakie ale pączki maja to niedlugo zobaczę a chciałbyś ????
Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu