Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

JulkAd 20:48, 11 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu leje i leje W kancikach woda stoi, rośliny leżą bo ciężkie od wody Lilie muszę powiązać ale mokro i błoto. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie Buziaki

Małgosiu, mam nadzieję, że przywiozę tę dzisiejszą, która u mnie była, chociaż w nocy zapowiadali i u nas burze...ale co tam, parasol też wezmę
Kindzia 21:30, 11 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Ja też w tym roku kupiłam dwie vanilki,jedna już ma kwiaty,a druga nie,tak samo grandiflora,ciekawe od czego to zależy,Misie w zeszłym roku chyba obie kupowałyśmy,ja się już nie mogę doczekać aż wszystkie zakwitną

Tak pamiętam, że też miśki kupowałaś W zeszłym roku swoje musiałam opalikować, teraz sztywne stoją jak na razie. Zobaczymy jak kwiaty w pełni rozwiną.
Już zaczynają kolorki pokazywać, ja też czekam bardzo na ich kwiaty, bo na rabacie hortusiowej smutno mam na razie. Muszę coś pomyśleć w przyszłym roku, jakiś kolorek wcześniej musi być
Kindzia 21:33, 11 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Twoje Vanilki w niezłym stadium już masz. Ja decydując się na Limki wiedziałam, że lubią się pokładać, dlatego posadziłam w pobliżu jałowców, żeby w razie czego podwiązać. Teraz jak piszesz, że miśki takie sztywne i śliczne, to żałuję że posadziłam Grandiflorę, chociaż do końca nie wiedziałam co to za hortka. Dobrej nocy, przede wszystkim spokojnej

Powiem Ci, że limki mi się nie pokładały w zeszłym roku, to miśki takie łamagi były. Teraz wszystkie stoją. Ale jeszcze pełnych kwiatów nie mają przecież. Ciekawe czy będą stały do końca.

Sama byłam i wczorajszej, i dzisiejszej nocy będę, to spokojnie
Kindzia 21:34, 11 lip 2014

Krys napisał(a)

Limki się nie pokładaja,Anabelki się kładą

Moje limki nie pokładały się w zeszłym roku, ale nie były wysokie. Teraz też je krótko przycięłam, nie mogę mieć wielkich. Co innego vanilki, te niech rosną
Kindzia 21:36, 11 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Oj lubią, lubią wszystko zależy jak wysokie mogą być, albo jak im pozwolimy

Właśnie...jak wysokie są i dużo kwiecia, to po deszczu porządnym się wykładają, kwiat duży i ciężki.
JulkAd 21:38, 11 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Powiem Ci, że limki mi się nie pokładały w zeszłym roku, to miśki takie łamagi były. Teraz wszystkie stoją. Ale jeszcze pełnych kwiatów nie mają przecież. Ciekawe czy będą stały do końca.

Sama byłam i wczorajszej, i dzisiejszej nocy będę, to spokojnie

A moje limki tez leżeć nie leżały, ale pamiętam jak kiedyś Danusia pokazywała u siebie jak podwiązuje, ale to wtedy naprawdę wysokie muszą być
Kindzia 21:38, 11 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Czytam ,że Cię wichura oszzczędziła ... To super ... Patrz a u nas było spokojnie....echhh..ściskam

Ominęła Już jedno gradzisko było w tym roku, jeszcze po liściach róż gdzie nie gdzie widać, to starczy

Do jutra Gierczuś
Kindzia 21:40, 11 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Kasiu, to dobra wiadomość. Więc czekamy na hortki a ciekawa jestem co to za NN, ma jasne liście i kwitnie jako pierwsza.

Będę robić je zdjęcia jak przekwita, sklep, w którym kupowałam mi zidentyfikuje. Sama ciekawa jestem
Kindzia 21:42, 11 lip 2014

anna_g napisał(a)
Cieszę się, że oki wszystko. Ja siem tylko zapytowywuję dlaczego Ty masz takie dużo kwiaty na horkach a ja nie mam jeszcze ani jednego??? Ani jednego... nic... W zeszłym roku kwitły więc nie są to jakies dziwaki... Co prawda dwie przesadziłam, ale trzecią nie i ona też nie ma ani jednego kfiotka jeszcze... no... no i gdzie tu sprawiedliwość

Za mało gadasz z nimi Aniu Moje na słońcu, dlatego wcześniej U mnie właściwie wszystko na słońcu, hosty mam już tak bardzo ukryte, a jeszcze je przypala...
Kindzia 21:43, 11 lip 2014

Mirka napisał(a)
Kasiu spoko szkód żadnych nie miałaś bom siem martwiła

Tym razem się udało Mireczko