Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój zielony świat malowany roślinami... 19:57, 29 mar 2014

Do góry
Aśka, zlituj się
Jak tych kropek nie widać, to jak można cokolwiek diagnozować?

Zrób zdjęcie, to może coś się stwierdzi.
W Gąszczu u Tess 19:55, 29 mar 2014

Do góry
Tess pojawiłam sie

zdjecia będą - napisze
A miało być tak pięknie.... 23:25, 28 mar 2014

Do góry
Tess -cebulowych nigdy za wiele
Na następny sezon planuję dokupić iryski
Znowu na wsi 21:03, 28 mar 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Dziękuję że do mnie zaglądacie. To bardzo miłe.

Aniu, kwiaty na kalinie zobaczyłam w zimie. Raczej pączki niż kwiaty. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo się nie spodziewałam. Kilka zmarzło zimą, ale kilka się uchowało.

Agnieszko z Jurajskiego, widziałam pięknie przebarwioną kalinę, ale w szkółce. Chyba sprowadzona z Holandii lub Niemiec. Kolor zachwycający. Na mojej liście szybko opadły, nie zdążyły złapać koloru. Ale mam nadzieję że kiedyś się doczekam

Iwonko, tobie również życzę przyjemnych dni wiosennych. O kiełkach do jedzenia przeczytałam u ciebie w wątku. Ja za nimi nie przepadam. Co do wysiewu nasion, to leży wszystko przygotowane, ale jakoś trudno mi się zabrać.
Pomysł z podsadzeniem kaliny powojnikiem i trawami bardzo przypadł mi do gustu.

Tess, u mnie raczej łatwo jest być na bieżąco. Wpadam do twojego ogrodu bardzo często podglądając co w nim nowego.

Jola, cieszę się się że jesteś "na chodzie" bo czytałam o twoich wyprawach na działkę. Życzę dużo dobrego. I żeby zdrówko się nie psuło. Pozdrów dzielnie spisującego się Marka.

Jola po kwitnieniu będziesz ja podcinała?
Ogród nad Rozlewiskiem 20:44, 28 mar 2014

Do góry
Witaj Tess!
Wpadłam, zobaczyłam, zaniemówiłam!
Baśniowe pejzaże masz u siebie nad rozlewiskiem
Wątek rozpoczął się bardzo wzruszająco, a potem to już była poezja, nostalgia i jakiś taki wewnętrzny spokój mnie ogarnął Tak sobie myślę, że czasem powinniśmy zwolnić i rozejrzeć się wokoło. Przyroda jest taka piękna!
Jutro jadę na działkę, to pójdę sobie na spacer nad rzekę. Nigdy nie mam czasu, zawsze wszystko w pośpiechu
Pozdrawiam serdecznie
Akwarela w ogrodzie:) 19:47, 28 mar 2014

Do góry
Tess rzeczywiście ogród wygląda teraz troszkę inaczej, ale powolutku mi to wszystko idzie.
W czwartek wylądowałam znowu w szpitalu, no cóż każdy z nas ma jakieś prywatne "wojny". Dla mnie ogród to lekarstwo, ale gdyby mój lekarz usłyszał, że znowu w nim szaleję, to chyba by mnie wystawił za drzwi oddziału. Jutro ma być piękna pogoda, a więc do roboty!
Dziś odebrałam magiczne narzędzie do kancików:
http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/noz-do-przycinania-kantow-trawnika-joseph-bentley
Obiecuję aktualne zdjęcia ogrodu już wkrótce Niestety popsuła mi się ładowarka do aparatu. Może uda mi się zrobić coś telefonem
Pozdrawiam

Moja najnowsza roślinka
[zmoderowane]
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 28 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Gosiu dziękuję, ale nie o to mi chodziło. Nieprecyzyjnie zapytałam. Co masz na dachu
ha, a ja wiedziałam o co Ci chodzi
Nieuporządkowana działeczka. 10:13, 28 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Paulinko, oczywiście że możesz pod drzewem owocowym.
Przecież tulipany kwitną wiosną, potem zasychają, więc owoce im nic nie zaszkodzą.
Zobacz tu, u asiach (drugie zdjęcie). To chyba drzewo owocowe? Wprawdzie duże, ale przecież i Twoje rosną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4282-ogrod-cichy-i-przytulny?page=3

Juz ja odwiedzilam i napewno tez tak posadze tulipany wielkie dzkeki za podpowiedz.
Ogród cichy i przytulny 10:11, 28 mar 2014

Do góry
Wlasnie zapoznalam sie z twoim watkiem, wspanialy gaszcz u ciebie. Tess podrzucila mi linka do ciebie, bo tez mam zamiar posadzic tulipany pod drzewami owocowymi. W prawdzie u mnie jeszcze male ale kiedys urosna Y ciebie ladnie to wyglada mam nadzieje ze i mi tak wyjdzie pozdrawiam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 28 mar 2014

Do góry
Gosiu dziękuję, ale nie o to mi chodziło. Nieprecyzyjnie zapytałam. Co masz na dachu
Akwarela w ogrodzie:) 01:01, 28 mar 2014

Do góry
Aaaaa, czyli to nie jest aktualny stan ogrodu!
Jesteś już o wiele dalej

Jak to "niewłaściwe miejsce"?
Jak najbardziej właściwe, tylko teraz może pokaż stan aktualny, a potem retrospekcje
Mój zielony świat malowany roślinami... 00:04, 28 mar 2014

Do góry
Jutro minęło.
Zdjęć nie ma
Ogród dla moich synków 23:30, 27 mar 2014

Do góry
Marga napisał(a)

Jeszcze się trochę wstydzę pytać, bo wydaje mi się, że wszyscy tu znają się na roślinach tylko ja jedna taka ograniczona.

Trafnie to określiłaś: "wydaje mi się" Bo jedynie Ci się wydaje
Zapewne większość z nas posiada większą wiedzę o roślinach, niż początkująca Ogrodniczka-Forumowiczka.
Ale większa, nie oznacza: wystarczająca, pełna i kompletna.
Roślin jest tak dużo, że nie sposób znać ich wszystkie.

Nieuporządkowana działeczka. 23:21, 27 mar 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Może mógł by mi ktoś podpowiedzieć w jakim miejscu posadzić czerwone tulipany myślałam o posadzeniu ich pod którymś drzewem owocowym ale nie wiem pod którym inie chciałabym by w późniejszym czasie przy przycinaniu czy zrywaniu owoców lub ich spadaniu nie zostały uszkodzone, a jak nie tam to gdzie mogłabym je wkomponować? Musiałam je wykopać bo rosły na "środku trawnika" kiedyś obok huśtawki a teraz huśtawka zmieniła miejsce i tulipany już tam nie pasowały.

Paulinko, oczywiście że możesz pod drzewem owocowym.
Przecież tulipany kwitną wiosną, potem zasychają, więc owoce im nic nie zaszkodzą.
Zobacz tu, u asiach (drugie zdjęcie). To chyba drzewo owocowe? Wprawdzie duże, ale przecież i Twoje rosną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4282-ogrod-cichy-i-przytulny?page=3
Ogródkowy chaos u monitki 21:46, 27 mar 2014

Do góry
Witam wszystkie klubowiczki u mnie na razie zimno więc ochota na grzebanie i zagrzebanie bałaganu odeszła

Tess łączę się w bólu. Ja też nie wiem jak to jest być do przodu...ciągle tyły obstawiam

Anek dzięki, buziaki Mam nadzieję że dojdą bo nie chciałbym żeby Twój trud na marne poszedł.
Ogród niby nowoczesny ale... 20:54, 27 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Jedna fotka Twojego "bałaganu" mnie nie zadawala
Skąpiradło

Ty mnie nie drażnij....

Juzia_G napisał(a)

Coś czuję, że chyba zdjęć nie będzie...

Józia...nie dramatyzuj coś tam będzie...pewnie dalej bałagan ale cóż...zawsze to coś

makkasia napisał(a)
Ja mam wszystko co potrzebne do oglądania serialu i czekam !!!!!

Nie zasnęłaś jeszcze z nudów??????

malkul napisał(a)
Kurcze aż mi nogi ścierply w oczekiwaniu na te fotki

połóż się wygodnie - po co stoisz??? eM dwa dni pod rząd kopał w ciemnościach aby na sobotę mieć szalunki gotowe... I dziś skończyl uff...dobrze bo jutro impreza

Tess napisał(a)
No to podpada pod znęcanie się!
Trzy strony próśb o fotki, a tu n i c ?
I to fotki ...bałaganu

Ale nic się przez tamte 3 dni nie dzialo...to i fotek brak

Mala_Mi napisał(a)
Do soboty to juz nic z popcornow nie zostanie..... wszyscy czekaja... to ja tez

Ja tam za popcornem nie przepadam...to przygotuję na sobotę salatkę i drinusia........
W Gąszczu u Tess 10:34, 27 mar 2014

Do góry
Tess donice z paseczkami fajnie się prezentują tylko kulki chyba za małe tak mi się. wydaje .A zapomniałam pochwalić krzeselka jak odrestaurujesz to dopiero będzie wow Pozdrawiam serdecznie
W Gąszczu u Tess 09:57, 27 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Największe z zakupionych kulek trafiły na chwilę do donic.

Na chwilę? Wyglądają świetnie, jakby tak mialo zostać A co z nimi zrobisz i co do donic wtedy planujesz?
Wysyłam buziaki i idę ciachnąc róże
Ogród dla moich synków 09:31, 27 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Edytować można przez 24 godziny. Jak? Kopjuj - wklej
O rośliny u asiach pytaj asiach

Dzięki, będę. Tak sobie głośno myślałam
Jeszcze się trochę wstydzę pytać, bo wydaje mi się, że wszyscy tu znają się na roślinach tylko ja jedna taka ograniczona.
Pozdrawiam
M.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:30, 27 mar 2014

Do góry
Tess- drewutnia też ALTAX do elewacji i wcześniej zainpregnowane Penetrin’em z Altax’a

Buterrfly- my wszytsko na razie altax’em lecimy i jedynie na tarasie się nie sprawdził, za to na elewacji super jest. Ja kupuje w necie bo najtaniej jest.

Joaska- chyba nie inwazyjna ale najlepiej doczytać lub zadzwonić do Mariusz Surowińskiego bo on to ma w sprzedaży

Rere-poszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies