Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

renatamama3 09:09, 31 mar 2014

Asiu w 2 tylko warzywka ,a w 3 poziomki a w 4 maliny i ostrężyna bezkolcowa ,więc tyle co u Ciebie .pozdrawiam
Margarete 11:45, 31 mar 2014

Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....
JoannA 19:59, 31 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu w 2 tylko warzywka ,a w 3 poziomki a w 4 maliny i ostrężyna bezkolcowa ,więc tyle co u Ciebie .pozdrawiam

Renatko, masz już doświadczenie z sianiem warzyw w skrzyniach. Które z warzyw najlepiej w nich wychodzą bo cały czas dumam co nich zasiać. Na pewno będzie cukinia, buraczki, sałata i pomidorki. A co jeszcze to sama nie wiem.
Zapomniałam o bazylii, muszę ją koniecznie posiać.
pozdrawiam
JoannA 20:01, 31 mar 2014

Margarete napisał(a)
Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....

Małgosiu, kolorków jeszcze niewiele, wiele u nas późniejsza niż we Wrocławiu czy Rzeszowie, ale już cos się zaczyna dziać. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie tulipanów, niektóre z nich mają już pąki. Dzisiaj posypałam azofostką.
pozdrawiam
Tess 20:05, 31 mar 2014

JoannA napisał(a)

M zajął się skrzyniami

łaaał! Ale masz cudne skrzynie! Super są. I jakie praktyczne ułożenie deseczek na bokach.
JoannA 20:09, 31 mar 2014

Tess napisał(a)

łaaał! Ale masz cudne skrzynie! Super są. I jakie praktyczne ułożenie deseczek na bokach.

Teresko, to ułożenie deseczek na bokach to pomysł stolarza, widać że facet solidnie się do zlecenia przyłożył.
Jak zobaczyłam te skrzynie to w pierwszej chwili złość mnie ogarnęła bo miały być takie proste, ale po dokładniejszych oględzinach stwierdzam że są OK.
Miło że się podobają, teraz pozostaje mi je jeszcze zapełnić i można jakąś sałatę wrzucić
Tess 20:14, 31 mar 2014

Pewnie że są OK.
Łebski ten stolarz, skrzynie dłużej posłużą.
JoannA 20:24, 31 mar 2014

Tess napisał(a)
Pewnie że są OK.
Łebski ten stolarz, skrzynie dłużej posłużą.

Musimy je jeszcze folią w środku obić bo to na pewno wydłuży ich żywotność.
A facet rzeczywiście zna się na rzeczy tylko ma jedną brzydką przypadłość. Ale to podobno ma wiekszość dobrych fachowców
pozdrawiam
renatamama3 20:52, 31 mar 2014

JoannA napisał(a)

Renatko, masz już doświadczenie z sianiem warzyw w skrzyniach. Które z warzyw najlepiej w nich wychodzą bo cały czas dumam co nich zasiać. Na pewno będzie cukinia, buraczki, sałata i pomidorki. A co jeszcze to sama nie wiem.
Zapomniałam o bazylii, muszę ją koniecznie posiać.
pozdrawiam

Asiu ,ja mam zawsze skrzynkę fasolki szparagowej ,bo dzieciaki lubią ,rządek rzodkiewki i buraczków ,marchew pierwszy raz a sałata i pomidorki koktajlowe z gotowej rozsady ,cukinia tak mi obradzała ,że zawsze mamie i siostrze dawałam .pozdrawiam
JoannA 21:03, 31 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Asiu ,ja mam zawsze skrzynkę fasolki szparagowej ,bo dzieciaki lubią ,rządek rzodkiewki i buraczków ,marchew pierwszy raz a sałata i pomidorki koktajlowe z gotowej rozsady ,cukinia tak mi obradzała ,że zawsze mamie i siostrze dawałam .pozdrawiam

No właśnie, fasolka szparagowa...zapomniałam
Moja córka wegetarianka i to ona najbardziej cieszy się na te warzywka.
pozdrawiam