Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

grembosia 21:59, 31 mar 2014

Syla, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale to co dziś obejrzałam zwaliło mnie z nóg. Potrafisz tworzyć nastrój, wszystko takie stylowe i konsekwentnie dopasowane. Jesteś mistrzynią aranżowania przestrzeni.
Syla 22:01, 31 mar 2014

butterfly napisał(a)
Syla, a dlaczego zastanawiasz się czy użyć nicieni? Nie jestes do nich przekonana?

nie dlatego , że nie jestem przekonana ..... nie ..... zbieram sobie informacje na temat zastosowania i u Marzenki również czytałam i szukam osoby która mnie z tego wyręczy u mnie w ogrodzie

jednak w pierwszej kolejności wertykulacja , nawożenie , odchwaszczenie, dosiewka trawnika bo go mocno zaniedbałam ... teraz musi się na nowo odrodzić a ja wraz z nim .....

wiem, wiem .... pisałam kiedyś , że z rolki .... ale po co .... ten się da naprawić koty sąsiadów skutecznie odstraszają krety i nornice, więc kopców brak a i dziur nie widać ....hmmm muszę im jakoś podziękować bo ich nie karmię a robotę swoją wykonują solennie
Syla 22:03, 31 mar 2014

grembosia napisał(a)
Syla, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale to co dziś obejrzałam zwaliło mnie z nóg. Potrafisz tworzyć nastrój, wszystko takie stylowe i konsekwentnie dopasowane. Jesteś mistrzynią aranżowania przestrzeni.

Uczę się od najlepszych na tym forum dziękuję
butterfly 22:10, 31 mar 2014

Też sie długo zastanawiałm czego użyć. Dursban w tamtym roku jakos nie pomógł...
No to będziesz mogła efekty pooglądać u mnie - czekam na Nemasys.
Zdaje sie ze Tess już podlała swoje żurawki
Syla 22:13, 31 mar 2014

Zielona napisał(a)
Cześć, Idealna! Melduję, że żyję, ale w głowie detoks, bo się chyba skończyłam...pomysłowo i we własnej ocenie - marazm. Tak więc zarządziłam sobie przerwę w planach, a dla rozluźnienia umysłu wytyczam linie rabat, ściągam darń i rozbudowuję kompostownik I zastanawiam się, jak długo dam radę pielić puste rabaty... Bo to dopiero początek a ja już robię drugą rundę... Po pierwszej śladu nie ma. Chwasty rosną okrutnie szybko.

Ten wykrzyknik do mnie Martuś nie pasuje ....może kiedyś dążyłam do tego aby być idealną ale to niemożliwe ......
Wytyczaj Martuś i jeśli to możliwe połóż agrowłókninę tam gdzie nasadzeń nie przewidujesz na chwilę obecną .... Z niej wyrywanie chwastów to sama przyjemność a i te małe wyginą i potem będzie tylko spokój.....
Ja natomiast wyplewiłam gabion .... uffff... wreszcie .....i wiesz jak mnie to cieszy nawet jak roślin w niej nie ma i konceptu również a na dowód załączam foteczkę

atena35 22:13, 31 mar 2014

Syla napisał(a)

jednak w pierwszej kolejności wertykulacja , nawożenie , odchwaszczenie, dosiewka trawnika bo go mocno zaniedbałam ... teraz musi się na nowo odrodzić a ja wraz z nim .....

wiem, wiem .... pisałam kiedyś , że z rolki .... ale po co .... ten się da naprawić koty sąsiadów skutecznie odstraszają krety i nornice, więc kopców brak a i dziur nie widać ....hmmm muszę im jakoś podziękować bo ich nie karmię a robotę swoją wykonują solennie

Bardzo dobra decyzja

Mówię ci to ja co trawnik z rolki mam
Syla 22:16, 31 mar 2014

butterfly napisał(a)
Też sie długo zastanawiałm czego użyć. Dursban w tamtym roku jakos nie pomógł...
No to będziesz mogła efekty pooglądać u mnie - czekam na Nemasys.
Zdaje sie ze Tess już podlała swoje żurawki

Zastanawiam się teraz głośno , bo jeśli ja to zrobię to może kilka żurawek uratuję , bo niby one w glebie intensywnie pracują , ale jeśli inni nie to i tak będę miała wygryzione różaneczniki, trzmielinę i runiankę przez obiekty latające ....
Paulaa 22:19, 31 mar 2014

Pięknie, czyściutko

quote=Syla napisał(a)]

Ten wykrzyknik do mnie Martuś nie pasuje ....może kiedyś dążyłam do tego aby być idealną ale to niemożliwe ......
Wytyczaj Martuś i jeśli to możliwe połóż agrowłókninę tam gdzie nasadzeń nie przewidujesz na chwilę obecną .... Z niej wyrywanie chwastów to sama przyjemność a i te małe wyginą i potem będzie tylko spokój.....
Ja natomiast wyplewiłam gabion .... uffff... wreszcie .....i wiesz jak mnie to cieszy nawet jak roślin w niej nie ma i konceptu również a na dowód załączam foteczkę

Syla 22:20, 31 mar 2014

atena35 napisał(a)

Bardzo dobra decyzja

Mówię ci to ja co trawnik z rolki mam

no to good decyzja a ja jeszcze zapomniałam napisać , że jednak warzywnik będzie , skrzyneczki będą się robić w przyszłym tygodniu i drzewka owocowe również takie ukrzyżowane będą i może jeszcze w stożki poprowadzę

tylko szukam w necie odmian gruszy, jabłka , śliwki i może morelki ????
Syla 22:23, 31 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Syla, dzięki za porady w sprawie choiny!

Taras bardzo ekskluzywny, piękny letni salon .

dziewczyny , trącajcie mnie od czasu do czasu bo mi pamięć ostatnio szwankuje .... i choć nie pamiętam Jagoda , że coś doradziłam to i tak proszę bardzo bo cała przyjemność po mojej stronie