Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 19 maj 2014

Do góry
tutaj też trawy prześcigują liście tulipanów

za bukszpanami jeszcze kwitną białe tulipany i zaczynają RH ależ one energetyczne kolory mają. Nie mogę doczekać sie gdy podrosną na tyle by było je widać porządnie z za bukzpanów

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:29, 19 maj 2014

Do góry

lawenda szaleje i ma już pąki

po tulipanach zostały tylko liście które zasłoniły hosty i trawki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:27, 19 maj 2014

Do góry
dzisiejszy poranek.... pogoda wymarzona, fotki na szybko przed pracą

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 19 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja jeszcze się pomęczę z liśćmi tulipanów.....
ja jeszcze wszystkich liści nie wyciełam, tylko te które były już suchę i te które wyglądały dziwnie po tych deszczach, w obawie o grzyby
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 18 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Agata - dzięki.. polecam placka każdemu... ale jak doszłam do kruszonki to złapało mnie przerażenie

hahahaha dobre

Aniu moje miniaturowe jeżówki wyszły na innej rabacie mam sporo różnych siewek, tylko ja nie wiem co jest co...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Boski

cała babcia taki zadziorny i szczęśliwy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

przy niedzieli jesteś rozgrzeszona
Aniu będę wykopywała tylko pełne, z moich obserwacji wynika, że pełne nie kwitną w następnym roku... w insekcie cebule cieszyły się powodzeniem więc na pewno powtórzą akcję jesienią

Hehe... a może można ich skłonić żeby kilka szczególnych odmian powtórzyli? Np. Exotic Emperor? Ja się wpiszę w listę kolejkową

Ana, już kumam co i jak z tymi cebulami. Szkoda że z tymi patykami tyle trzeba czekać....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 18 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aneta.. czytam ostatnie strony... wybacz..
Oświetlenie pokazać jest bardzo trudno, altem zawsze jest jakiś ruch liści... i sie nie da... ale wiem o czym piszesz,, też mam wg mnie boskie oświetlenie.. a to widać tylko w realu I mało co u siebie chwalę, bo jestem krytyczna..

Też miałam taki przebłysk by wykopać cebule, nie ma problemu z liscmi, a jak sie posadzi nowe to zawsze jest ładnie.. tylko by była akcja Insekt.. bo na inne to kupa kasy

To od Bogdzi

zawsze czekam na ciebie z chłopakami..... nawet bez uprzedzenia Zawsze masz drzwi otwarte

przy niedzieli jesteś rozgrzeszona
Aniu będę wykopywała tylko pełne, z moich obserwacji wynika, że pełne nie kwitną w następnym roku... w insekcie cebule cieszyły się powodzeniem więc na pewno powtórzą akcję jesienią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 18 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o przeprowadzce , wykopywaniu tulipanów i aż sie zmęczona poczułam , tyle pracy???
Bożenko przy moim areale można takimi rzeczami się zajmować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 18 maj 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

To już wyjmujemy cebule z ziemi? To akurat byłoby mi na rękę Bo już mnie denerwują te kikuty. Nie cięłam przy ziemi bo ponoć cebule dostają jakieś tam składniki które są gromadzone na przyszły rok.
Ale będziesz suszyć cebulki? Jeśli tak to gdzie i jak? i gdzie potem je przechowujesz do jesieni i w jakiej temperaturze?

Dzięki za porady dla laika, który chciałby mieć tak piękne tulipany jak Ty!!

NIE tulipany powinno się wykopać jak liście zaschną, ja wykopuje tak jak powiedziałam tylko te które uważam że w przyszłym roku nie powtórzą kwitnienia i niestety pójdą do wora. Nigdy nie suszyłam i nie przechowywałam cebul więc nie wiem jak i gdzie. To dla mnie wyższa matematyka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o ja dzisiaj wyciapałam swoje prawie wszystkie tulipany, wyszło 4 worki 120 litrowe... w tygodniu część wykopie ale tylko i wyłącznie dlatego by zrobić miejsce na jesień. Niestety doszłam do wniosku, że pełne tulipany nawet wykopywanie nie zakwitają ponownie, mam też problem z liliokształtnymi, poza tymi pomarańczowymi. Białe to praktycznie nie kwitną ponownie...
jutro zrobię dla miłorzęba

To już wyjmujemy cebule z ziemi? To akurat byłoby mi na rękę Bo już mnie denerwują te kikuty. Nie cięłam przy ziemi bo ponoć cebule dostają jakieś tam składniki które są gromadzone na przyszły rok.
Ale będziesz suszyć cebulki? Jeśli tak to gdzie i jak? i gdzie potem je przechowujesz do jesieni i w jakiej temperaturze?

Dzięki za porady dla laika, który chciałby mieć tak piękne tulipany jak Ty!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:12, 18 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I taka szelma

Boski
Mały ogród pod Białymstokiem 21:50, 18 maj 2014

Do góry
kris_bialystok napisał(a)
no to mnie pocieszyłaś
dzięki za rady - wiem co będę robił jutro po pracy...
wcześniej podlej, jak będzie wilgotna ziemia będzie łatwiej
Mały ogród pod Białymstokiem 21:49, 18 maj 2014

Do góry
skąd oset? z ziemi którą kupiłeś. Wszystkie chwasty trzeba pielić na bieżącą, czym mniejsze tym łatwiej się pozbyć.
Sadzenie miooodzio, pięknie wyszło hortki już masz na oku?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 18 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Wycielam wszystkie tulipki, ale lyso I wiesz co chyba bede jednak wykopywac, ale co ja tam mam przy Twoich tysiacach. Se moge wykopac te trzy na krzyz

Co do milorzeba to moj chyba w duzej czesci kaput Tam gdzie przemarzly paki mam wrazenie, ze obumieraja galazki Czas pokaze. Pokaz swojego

Buziam
o ja dzisiaj wyciapałam swoje prawie wszystkie tulipany, wyszło 4 worki 120 litrowe... w tygodniu część wykopie ale tylko i wyłącznie dlatego by zrobić miejsce na jesień. Niestety doszłam do wniosku, że pełne tulipany nawet wykopywanie nie zakwitają ponownie, mam też problem z liliokształtnymi, poza tymi pomarańczowymi. Białe to praktycznie nie kwitną ponownie...
jutro zrobię dla miłorzęba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:30, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
oo nie wiedziałam że ją masz kupiłam w tygodniu 2 szt

Mam ją już 3 sezon. Przy budowaniu gabionów została zadeptana i nie kwitła, rok temu pokazała swą krasę, jest wielka i pachnie. Ale myśle gdzie ją przesadzic bo jej uroku pod brzozami nie widać. Chyba że podkrzesam od dołu brzozy...
Rododendronowy ogród II. 20:28, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przepraszam bardzo szykuje się jakieś spotkanie w Rzeszowie???

Ja nic o tym nie wiem trzeba spytac Ani.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:07, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bociuś u mnie miłorząb jakby wypuszczał jakieś pączki obok tych przymrożonych, tak mi się wydaje... no chyba że to moje pobożne życzenie i widzę co chce widzieć
Dzięki za pw

Moj nic nie wypuszcza, przeciwnie, mam wrazenie, ze te zmrozone galazki obumieraja Nie ruszam, czekam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:32, 18 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pluskiwca wyrasta przed gabionami, lubie jej czarne liście

oo nie wiedziałam że ją masz kupiłam w tygodniu 2 szt
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:40, 18 maj 2014

Do góry
Bociuś u mnie miłorząb jakby wypuszczał jakieś pączki obok tych przymrożonych, tak mi się wydaje... no chyba że to moje pobożne życzenie i widzę co chce widzieć
Dzięki za pw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies