Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:24, 18 maj 2014

leon60 napisał(a)
Ja się powtarzam wiem ale jest booosko i nic tego nie zmieni czekam na szał szałwi, tawułek i jeżówek

Za dużo mam roślin... Misz masz... Ja do końca życia bedę kokoszka i będę upychać kolejne kwiatki, potem wykopywać, sadzić nowe .. I tak aż do smierci....
Madzenka 21:28, 18 maj 2014

bociek napisał(a)
Wiesz Marzenie, ze masz przepieknie. Ale co ja Ci bede pisac. Bez tulipkow ogrod smutniejszy, tyle tylko, ze teraz czosnki kroluja a zaraz inne rosliny zaczna pokaz. Szkoda rodkow Ale co poradzic, taki los.
Mnie koscacow szkoda...

Własnie jakoś dzisiaj ogród smutno wyglądał... Nie ma tulipankow, azalie za szybko przekwitły, żurawki marne, piwonie jeszcze nie kwitną.... Magnolia ma znów bakteryjna plamistość liści... Graby brązoweją... Niech już wyjdzie slonce...

Madzenka 21:30, 18 maj 2014

ana_art napisał(a)
oo nie wiedziałam że ją masz kupiłam w tygodniu 2 szt

Mam ją już 3 sezon. Przy budowaniu gabionów została zadeptana i nie kwitła, rok temu pokazała swą krasę, jest wielka i pachnie. Ale myśle gdzie ją przesadzic bo jej uroku pod brzozami nie widać. Chyba że podkrzesam od dołu brzozy...
Madzenka 21:31, 18 maj 2014

alinak napisał(a)
Marzenka co masz podsadzone pod rodgersją kasztanowcolistną .????
to coś ładnie podkreśla jej liściorki , alem ślepa okrutnie szukam zmiany dla moich rodgersji bo wyrzuciłam z ich sąsiedztwa kokoryczki ...głupio zielone z zielonym ...i wysokie z wysokim .....podsadziłam hostami fire and ice ale ciągle szukam żeby coś podkreślało ich urok.

tawułki mam na dywaniku przytuliny wonnej ..ale wielce ekspansywna ....trzeba coś , co potem zdominuje rabatę , bo po przekwitnięciu zielone koronki liści dostają ...

Alinko za nią mam laurowisnie gajo - ciemnozielone poczochrane kule, w rodgersji rosly tulipany a na brzegu zurawki i carex montana. Rodgersje lubią jednak opuchlaki...

W innym miejscu rosną za różami.
Madzenka 21:33, 18 maj 2014

NIkita, Juzia i Justi i Nocole - dziekuję, z góry lepiej wygląda niz z dolu. Drażnia mnie brzydkie liscie tulipanow. Tego momentu nie lubię w ogrodzie. Trzeba tez poczekać na strzyzenie bukszpanów, które niestety zostały uszkodzone przez przymrozki.
Luki 21:37, 18 maj 2014

Może i tulipanów już nie ma, ale za to czosnki wyglądają świetnie na rabacie i jeżeli moje oczęta dobrze widzą róże mają mase pąków.
Zdjęcia z piętra super. Tak patrząc właśnie z góry... może kwadrat z lawendą wysypać grysem granitowym jeżeli nie powinna rosnąć w korze. Myśle, że ciekawie by to wyglądało, ale w sumie to ja się nie znam
Madzenka 21:44, 18 maj 2014

Luki napisał(a)
Może i tulipanów już nie ma, ale za to czosnki wyglądają świetnie na rabacie i jeżeli moje oczęta dobrze widzą róże mają mase pąków.
Zdjęcia z piętra super. Tak patrząc właśnie z góry... może kwadrat z lawendą wysypać grysem granitowym jeżeli nie powinna rosnąć w korze. Myśle, że ciekawie by to wyglądało, ale w sumie to ja się nie znam

Łuki taki plan jest na następny tydzień. Cała kora będzie wybrana i lawenda na nowo posadzona, potem zamowię sobie żwirek....

Róże mają setki pąków. Będzie sie dzialo
Majena 21:53, 18 maj 2014

C-U-D-N-I-E-!!!!!!!!!!!
Syla 22:35, 18 maj 2014

Jednak ogród skąpany w deszczu również nabiera walorów estetycznych .....Zaraziłyście mnie tymi czosnkami
Bogdzia 22:50, 18 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
I przy okazji fotka z gór zapłakanego ogrodu

Na dach jak Mała Mi chyba nie wchodziłas? Piękny widok.Pozdrawiam.