Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Działka wkoło Lubczyka :) 17:54, 06 lip 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Kasiu, śliczna ta lilia!
Machałam wieczorowa porą...na więcej nie mam siły

yolka napisał(a)
Śliczne masz lilie i róże także

eda napisał(a)
Śliczne lilie i tak duuużo i różyczki miodzio

dzięki Kochana, za miłe wpisy cieszę się, że podobają się Wam moje kwiaty na razie ich jest niedużo, ale z czasem będzie ich przybywać
pozdrawiam Was serdecznie :*
Rododendronowy ogród II. 17:26, 06 lip 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Zawsze fascynowały mnie lilie wodne, są takie czarodziejskie. Liliowce cudowne!

Aniu to tak jak mnie , zawsze chciałam miec je bliziutko i móc oglądac to teraz mam.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:47, 06 lip 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Gosia ale masz odlotowe lilie,jejku ślicznie u Ciebie a w Wojsławicach 12 lipca jest IX spotkanie liliowcowych entuzjastów

Krysiu w tym roku chyba odpuszczę Wojsławice Pozdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:40, 06 lip 2014

Do góry
Gosia ale masz odlotowe lilie,jejku ślicznie u Ciebie a w Wojsławicach 12 lipca jest IX spotkanie liliowcowych entuzjastów
Hirutkowy raj:)) 16:37, 06 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Krysiu cudowny twój ogród Lilie piękne jak malowane Róże też Pozdrawiam

Gosia dziękuję ,Twój ogród to dopiero jest śliczny pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:23, 06 lip 2014

Do góry
Ale masz piekne lilie! Szkoda ze inne zjadły na obiad nornice ale i tak te co zaostały sa niesamowite! Czosnek tez zapisałam tyle ze juz nie mam gdzie sadzić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:46, 06 lip 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Madzenko, bosko jak zwykle ja sie urlopuje, wiec mam czas, żeby czytac w całości Twój watek, mam Twój watek ustawiony na czytanie na bieżąco i od początku oczywicie mowie o tym wątku, a nie wcześniejszych
Kochana, ja jak zwykle,z pytaniami powiedz mi proszę ile krzewów jest na tym zdjęciu powyżej??? Ja mam zawsze problem z określeniem ile roślin powinnam zaplanować... I powiedz mi jeszcze, co to za bordowe kuleczki w Alnwick Rose?
A na koniec anegdotka pokazuje ostatnio mojej mamie ogrody z Chelsea, mama ogląda, mówi ze piękne, ale to tylko w Anglii i na pokazach możliwe... To mowie, ze zaraz jej pokarze prawdziwy ogród, polski, nie pokazowy... No i oczywiscie patrzy na Twój... Mama ogląda, zachwyca się, a na koniec mówi: no ale mialas mi ten ogród z Wrocławia pokazać haha chyba nie musze nic dodawać prawda???

Bordwe kuleczki w Alnwick to czosnek główkowaty. Jeśli bedziesz na bieżąco to jesienią bedę szalec ich zakupami i przypomnę Ci Można go też sadzić wiosną.
Na tej rabacie o którą pytasz rosną:
- trzy róże rabatowe NN, -
- 5 jeżówek secret romance,
- 3 monardy,
- 6 kulek bukszapnowych,
- 7 żurawek georgia peach
- Z tylu 5 gracillimusów (których nie widać),
- 5 zawilców japońskich, które nitorycznie padają i wychodzą 2-3...
- 5 astilbe (do przesadzenia bo za niskie, nawet wiem gdzie
Posadziłam 3 purpurowe róże, których jeszcze nie widać,
- Buk tricolor, który nie wybarwia sie w tm roku.
- 5 perovski
- dwa stożki bukszpanowe małe...
- dwa różowe pieciorniki, które są białe....
- dwie trawy od Irenki Variegata do przesadzenia w bardziej wykepsonowane miejsce
- hebe, carex montana, trytomy, lilie - wszytsko do wyciepania a w to miesjce róze

Hi hi busz cały do przerobienia jesienią Będzie się działo
Hirutkowy raj:)) 14:42, 06 lip 2014

Do góry
Krysiu cudowny twój ogród Lilie piękne jak malowane Róże też Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:15, 06 lip 2014

Do góry
Lilie dają czadu

W ogródku Iwony 12:53, 06 lip 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Piękny zadbany ogród! Hortensja powala kolorem - to taka odmiana, czy zależy od domieszek przy podlewaniu (gdzieś tak słyszałam?)
Liliowce - spora grupa - to Twoje ulubione kwiaty ? Masz go w wizytówce.

W tym roku nie podlewam jej w celu zmiany koloru tylko zwykłym nawozem. To jest jej naturalny kolor. Można ją podlać nawozem "niebieska hortensja" to wtedy zmieni kolor, kiedyś robiłam eksperyment i fajnie to wyglądało. Lilie i liliowce lubię, chciałabym miec ich więcej ale jestem ograniczona brakiem miejsca.
Liliowo i kolorowo:) 12:06, 06 lip 2014

Do góry
Dana ---obejrzałam ze spotkania zdjątka same piękne KWIATUSZKI OGRODOWISKOWE ---fajnie że się spotkałyście to są fajne chwile .Moje lilie to nic ale Twoje same cuda .Czy Ty też sadzasz w koszyczkach bo na przyszły rok tak zrobię bo najpiękniejsz zżarły mi nornice chyba były słodze :Miłej niedzieli
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:18, 06 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

ooo, chyba poznaję Regale - lilia trąbkowa, mam i też w tym samym stadium, zdjęcie dałam
Trąbkowe są niezwykle wdzięczne co do wyglądu, kojarzą mi się z czystą niewinnoscią (zresztą generalnie lilie ją symbolizują, dlatego na obrazach zwiastowania czesto wystepowały: u Vasariego, Boticceliego, Leonarda, van Eycka, Baroccia...)

moja ma tylko jeden kwiat

Masz rację częśto występuje w tematyce religijnej ale też lilia św.Józefa też często była malowanamoja ma też jeden kwiat mam ich kilka
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wszystko przeczytałam, też się dzisiaj umordowałam, niby nic wielkiego nie zrobiłam a masakra jakaś...

Zastanawiam sie czy odgruzować najpierw dom, czy posprzątać to co ponarozwalałam w ogrodzie.. ale chyba zacznę od śniadania... dziś będzie letni dzień... temperatura mknie w tempie błyskawicznym do góry...
Wykopałam w wrzosów frostet, obcięłam jej włosy.. i poszła pod tojeść, a we wrzosy posadziłam moje siewki traw... są mniejsze i nie leża na wrzosach.... niby też nic, al roboty sporo..

A tak wogle to połowa rabaty do przekopania... jednak tak nie będzie.... to co buja za wysoko dostanie sam piach.. i nich siedzi skarlała... nawet firletka wyższa ode mnie.... to jakaś masakra... mutanty na sterydach.

Żółte lilie należą do wysokich.... a firletka je zagłuszyła... kosmos jakiś..

I połączenie firletki z perowskią.. lubię je...

Złocień wielki Brodway

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:58, 06 lip 2014

Do góry
Piekna masz ta lilie) No i owoce pychotka Pozdrawiam
Ogród z łezką 08:55, 06 lip 2014

Do góry
Kasieńko- witam się po wagarach.

Widzę, że Juleńka za tydzień- uściskaj Ją ode mnie. Lilie masz piękne i choć Wiesz, że ja nie za bardzo z nimi, to u kogoś i owszem

My szykujemy się na imprezę za tydzień, to i pracy więcej, bo ogród w każdym kątku wymaga pracy. Ale to tak jest, że jak młody ogród, to co chwilę trzeba plewić- kiedy w końcu mi to zarośnie? bo teraz tylko wiecznie na kolanach czas spędzam.

Wymyśliliśmy sobie altankę w ogrodzie i realizacja trwa
Na razie mamy podłogę z kostki zrobioną, a na sobotę ma być gotowe- trzeba zakasać rękawy.

Buziaczki
Kondziowy ogrod cz II 08:21, 06 lip 2014

Do góry
trójsklepka kwitnie

tu też hortensje w pąkach

różanka miała być żółta a znalazły się lilie rózowe ale nie wygląda źle

i kwiotki

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:13, 06 lip 2014

Do góry
Róże...

zaznaczam te do wydania na jesień...i do przesunięcia, bo z przodu rabaty mam wielkie, a w środku niskie.. hm. No i będzie miejsce na nowe, bo nie wszystkie mnie zachwycają

Lilie zjadły mi robale w tym roku... z kilkunastu sztuk zakwitła jedna :/

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:11, 06 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

...

ooo, chyba poznaję Regale - lilia trąbkowa, mam i też w tym samym stadium, zdjęcie dałam
Trąbkowe są niezwykle wdzięczne co do wyglądu, kojarzą mi się z czystą niewinnoscią (zresztą generalnie lilie ją symbolizują, dlatego na obrazach zwiastowania czesto wystepowały: u Vasariego, Boticceliego, Leonarda, van Eycka, Baroccia...)

moja ma tylko jeden kwiat
W ogródku Iwony 06:36, 06 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Po dwutygodniowej przerwie trochę aktualności.
Liliowce i lilie.

Sliczności pokazujesz
Piękne widoczki
POzdrawiam niedzielnie
Rododendronowy ogród II. 23:42, 05 lip 2014

Do góry
Zawsze fascynowały mnie lilie wodne, są takie czarodziejskie. Liliowce cudowne!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies