U mnie tez dzis padało , przez jakiś czas nawet mocno. Pranie nauczyłam sie wieszac pod wiatą i od czasu tego wspaniałego pomysłu nie mam problemu z pogoda , wisi sobie czy pada deszcz czy świeci słońce.Pozdrówka.
Fajnie że masz świerka wielu osobom się podoba., a lilie wodne są prześliczne i to były moje wymarzone rośliny chyba najbardziej ze wszystkich. Ogród bez wody jest tylko zbiorem grzadek , woda w ogrodzie musi byc.Pozdrawiam Madziu serdecznie.
Motyle łatwo fotografowac w okresie kiedy jest ich dużo trzeba miec tylko odpowiednio dużo roślin kóre lubią np jeżówek , budlei lub rudbekii, one są tak chciwe na ich nektar że wogóle nie zwracaja uwagi na fotografa.Najlepiej miec tez aparat z funkcją do zdjęc makro.
Zgadza sie to jeżówka pururowa. Kupiłam kiedys jedna , potem się rozsiały w istny gąszcz , czesc została zniszczona przy zmianie nasadzeń ale znów jest ich sporo.Szybko i Ty bedziesz miała ich dużo bo ten podstawowy gatunek swietnie sie wysiewa , oczywiście trzeba zostawic przekwitnięte kwiatostany na zimę na grzadce.Pozdrawiam Agnieszko.
Też myśle ze to kopciuszek , samiec ma na skrzydełku białą plamę ale taki brudny biały kolor i nie ma tego srebra na głowie.U mnie też slimaki są , nigdy dotąd ich nie było ale jak juz doszły to pewnie długo przyjdzie z nimi walczyc.
Bardzo się staram by nie było widac bałaganu ale niestety jest . Latem jak gorąco to już nie pracuje i jak zimno też nie i jak deszcz pada tez nie no i niewiele czasu zostaje na pracę a skutki widac gołym okiem.Pozdrówka.