Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Mala_Mi 23:31, 09 lip 2014

Ha, ha, ha... żółty i róż..też Cię drażni
nicol21 12:25, 10 lip 2014

Luki napisał(a)
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Czyli z salonu to taki bukiet w wazonie haha
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zuzula 13:30, 10 lip 2014

Tyle mam "lekcji do odrobienia" na ogrodowisku, a Twój ogród jako jedno z najbardziej obowiązkowych zadań. Będzie przyjemne z pożytecznym.

Muszę pisać, że masz pięknie?

Nie muszę, chcę.

Pozdrawiam
Zuza

Pszczelarnia 13:51, 10 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

I z Wojsławicami to masz rację.. człek jest wodzony na pokuszenie, a tu i miejsca i kasy brak.... same nieszczęścia.. Na szczęście grzebiemy z sąsiadką u niej w ogrodzie.. i eM sie śmieje, że i ja mam swoje przedpłocie

To samo sobie pomyślałam, jak mnie M. ciągnął na wyjazd. I też grzebie w cudzym... .
Łukasz, ratuj wiedzą fachową. Poleć proszę liliowce miniaturowe bez falbanek, proste, jednokolorowe w kolorze albo rdzy albo bordo. I jakiegoś pająka na próbę.
iwonadm 14:40, 10 lip 2014

Oto jedna z nich

Ja też kupiłam "SOUTHERN BELLE"
w bylinowym 4 szt tej jest piękna kolor nie do oddania w fotografii
Do tego Shortcake na razie tylko 2, ale mam nadzieję, że się rozrosną
Zazdroszczę wizyty tam musi być pięknie
pasjonatkaam... 15:38, 10 lip 2014

Łukaszu,wprosiłam się do Ciebie na spacereksame cudowności Przepięknie))
agatanowa 00:05, 11 lip 2014

Luki napisał(a)

Siewka

Siewka

I na koniec widok frontu... a kwitną tylką 4 lilie, jakieś 20 czeka
Uwielbiam ten okres w ogrodzie.

Luki napisał(a)
...

Żółtki

Luki napisał(a)

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.

szczęka mi opadła i sobie leży

ale cudowności! ależ musi pachnieć! słabo z kwitnieniem lilii?? chyba ślepam

siewki bardzo mi się podobają

Połączenie różowego z żółtym miało u mnie nie istniec, bo nie lubię żółtego w ogrodzie(ale lubię rudbekie, krwawniki i słoneczniki... chyba cos tu się ze sobą nie zgadza...). I co się stało? Sam widziałeś

Masz bardzo bujnie, bardzo zdrowo wszystko wygląda, gesto!
Luki 12:36, 11 lip 2014

Aniu są przypadki, że nie drażnie, ale te lilie gryzą się jak pies z kotem CO gorsza jakaś chryzantema przytachan przez moją mamunie, która miała być różowa zakwitnie na żółto... wszystko było by w porządku gdybym nie posadził jej na różowej rabacie

Ewelino wazon w najlepszej odłsonie chociaż co chwile słysze jakieś jęki "zetnij mi kilka do wazonu" mojej odpowiedzi chyba pisać nie trzeba

Zuza bardzo mi miło czytać takie pochwały Zapraszam.

Ewo ja niestety nie mam pojęcia o miniaturkach i to jednokolorowych... wiesz ja to zachłanny i czym bardziej kolorwy, falbanisty i duży tym lepszy. Za pająkami też za bardzo nie jestem.. Może Free Whelin lub Apron Strings.
No, ale zawsze moge polecić dobrą polską strone z odmianami Liliowce powinnaś tutaj znaleźć coś dla siebie

Iwonoto moja najlepsza i najbliższa szkółka, większosć moich bylin właśnie z niej pochodzi,a w szczególności żurawki. Właścicele są pasjonatami, a nie zawsze się z tym można spotkać. Najlepsze są szkółki, w których klient wie więcej... obrót o 180 stopni na pięcie wskazany

Ewo pasjonatko witam i zapraszam

Agato tez róż z żóltym jakoś sam pcha się do ogrodów
Lilie już zaczynają konkretnie i efektownie kwitną, a zapach lili z przedogródka unosi się co najmniej na 5-10 metrów(zależy od pory dnia i wilgotności) i nie zaprzecze, że cudowie pachną.
Moje siewki też wszystkie Emilowe i jak na razie tylko z jednej nie jestem zadowlony.
No, a na rabatch jest już tak ciasno, że nogi nie ma gdzie postawić, a ja ciągle coś dosadzam... później będę wysadzać i tak zabawa w ogrodniczkowanie się kręci
anna_g 13:59, 11 lip 2014

A propos różu i żółtego... zrobiłam ja sobie różanko-bylinówkę w odcienach różu, niebieskiego, fioletu... do czasu aż zakwitła żółta lilia i żólta jeżówka która to miała być biała... i tak to się skończyło... i póki co tak jest bo przecież teraz nie będę tego targać tym bardziej, że jeżówka okazała się śliczna, a że żółta a nie biała... no to co mam z nią zrobić... będzie kolorowo i już Pozdrawiam Luki. Fajny awatarek
iwonaal 10:38, 12 lip 2014

Ale cuda