Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Rododendronowy ogród II. 17:04, 19 paź 2015

Do góry
Klon atropurpureum

Brzozy

Pozdrówka dla wszystkich.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:27, 19 paź 2015

Do góry
Sylwia pogoda nam się już poprawiła...fajne wam wyszły te drabinki i obeliski z gałązek brzozy.

Pracę z warzywnikiem, podziwiam, mój kawałek cały do przekopania, jeszcze raz do czyszczenia się nadaje....chwast, perz, nie wyrabiam na zakrętach

Wyczyn w Waszym wydaniu...nic tylko bańki puszczać

Trzymam kciuki za przyjęcie się świeżo posadzonych drzewek
Życzę słoneczka, bo pracki to Wam nigdy nie brakuje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:04, 19 paź 2015

Do góry
Brzozy ładne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:29, 19 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

A ja najpierw nakupowałam jak głupia, a teraz myślę kiedy to wszystko posadzę? Może się to zakończyć podobnym wnioskiem
To kiedy kupujesz drzewa?

oj chyba jednak na wiosne ale te dwie brzozy to moga mnie skusić wcześneij
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:18, 18 paź 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Oj dużo zrobiłaś w ogrodzie i widzę, że dalsze plany też ogromne, w takim razie trzymam kciuki za pogodę 6 m moim zdaniem to też dobra odległość, ja mojego też chyba okryję, zastanawiam się, też czy okryć nowe brzozy ? Czy ty okrywasz?

Brzóż nie okrywam
Ale te inne.... ambrowce, grujecznika, magnolię, miłorzęba to jednak trzeba okryć pierwszej zimy.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Renia w kwestii miłorzębów Irenka Miłka ma doświadczenie

Wiem, ale Irenka chyba ma weekend wyjazdowy, nie chcę jej nudzić
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:04, 18 paź 2015

Do góry
Oj dużo zrobiłaś w ogrodzie i widzę, że dalsze plany też ogromne, w takim razie trzymam kciuki za pogodę 6 m moim zdaniem to też dobra odległość, ja mojego też chyba okryję, zastanawiam się, też czy okryć nowe brzozy ? Czy ty okrywasz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:54, 18 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ciekawe konstrukcje z brzozy poczyniłaś Jak u Montego Dona
Szkoda tych wszystkich roślin jakie zostały połamane Przymrozków do tej pory praktycznie nie było więc długo cieszyłyby jeszcze oko
Mój warzywnik jeszcze nie przekopany Zrobię to dopiero jak uprzątnę tunel z pomidorami

Byliśmy dzisiaj w lesie i powiem, że nie spodziewałam się takiego pogromu
rozpołowiło potężny buk pomnik przyrody , na którym jeszcze partyzanci krzyż wyryli. w naszym lesie dwie limby rosną olbrzymie- niestety połamane całe gałęzie, a ile akacji i klonów leży wyrwanych z korzeniami to żal patrzeć
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:41, 18 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Już wcześniej miałam pytać ale zapomniałam kiedy wspominałaś o sadzeniu liliowców pod brzozami. Wydawało mi się, że one raczej wilgotną glebę wolą. Czy się mylę ??
Odpowiedziałam Ci u siebie nt Krzychów

Póki brzozy małe dadzą sobie tam radę. Jak się rozchodniki rozrosną to będę podmieniać albo coś innego wymyślę

Całe lato mi zleciało nie wieadomo kiedyś, a teraz mam tyle pomysłów na przesadzania, że nadążyć nie mogę. Ciekawa jestem, czy w przyszłym sezonie będzie tak jak widziałam to w wyobraźni
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:43, 18 paź 2015

Do góry
Ciekawe konstrukcje z brzozy poczyniłaś Jak u Montego Dona
Szkoda tych wszystkich roślin jakie zostały połamane Przymrozków do tej pory praktycznie nie było więc długo cieszyłyby jeszcze oko
Mój warzywnik jeszcze nie przekopany Zrobię to dopiero jak uprzątnę tunel z pomidorami
Żywopłot strzyżony liściasty 13:50, 18 paź 2015

Do góry
Brzozy będą walczyć o wodę i składniki pokarmowe, ale wybrałbym graby Jak zadbasz o odpowiednie warunki dla nich to będą rosnąć
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:37, 18 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwia a widziałaś moje brzozowe "dmuchawce"? Mogłabyś takie zrobić. Do zrobienia kulki wystarczą pędy winobluszczu i balon. Jak nie widziałaś to fot poszukam .

Daj linka do strony Kasiu bo kulkowe drzewko u ciebie widziałam , ale dmuchawcy z brzozy chyba nie
Eksperymentarium 10:40, 18 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czytałam, ze działałaś w ogrodzie?

jeszcze kończymy, bałagan więc wrzucę jak sprzątniemy Yupi, mam swoje 3 brzozy i jest cuuuudnie )))
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:02, 18 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
U mnie dwa dni śniegu wystarczyło, sarenka już zjadła mi cykorię i kapustę pekińską wypróbowała
Śliczne zdjęcia ogrodu we mgle Nostalgicznie się zrobiło

Śnieg zawsze zachęca sarny do pożerania to co wystaje ponad pokrywę. Ja mam problem z sarnami dopiero jak śnieg spada. Na razie dojadają resztki po żniwach.

Sylwio, Irenko, Olu, Renatka, Ewa, Kasaya - dziękuję, to bardzo miłe

Anda napisał(a)

Twoje brzózki takie malutkie chyba jak moja jedynaczka-brzózka Właśnie jestem ciekawa, jak przyrośnie w przyszłym sezonie.

Mam kilkuletnie brzozy, są już wyższe ode mnie. Szybko rosną Ta purpurowa jest maluka, kupiona tej jesieni. Mam nadzieję, że też szybko urośnie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 07:39, 18 paź 2015

Do góry
Agatka bardzo się cieszę z tego drzewka, jeszcze raz dzięki, że mi o nim powiedziałaś . To czekam na Twojego. Za to brzozy Gracilis nie udało mi się ustrzelić, szukam dalej .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:57, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Och! Zazdroszczę miejsca! Brzozy też muszę mieć ale to dopiero za kilka lat. eM wie jak uszczęśliwić żonę

To nie byl jego cel...na sasiadow nie moze patrzyc
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:49, 17 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Ja juz nie mysle o cebulach...zwlaszcza ze moj eM dzis powiedzial ze musimy kupic jeszcze 3 drzewa !!!!!! Aaaaa caly dzien chodze z bananem na buzi sam tak z siebie !!!! Ze konieczjie!! Ze mam cos wymyslic a najlepiej brzozy

Och! Zazdroszczę miejsca! Brzozy też muszę mieć ale to dopiero za kilka lat. eM wie jak uszczęśliwić żonę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:38, 17 paź 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
ja już zapomniałam gdzie co posadzone. dokupiłam jeszcze 10 ładnych cebul i teraz nie wiem gdzie posadzić.

Ja juz nie mysle o cebulach...zwlaszcza ze moj eM dzis powiedzial ze musimy kupic jeszcze 3 drzewa !!!!!! Aaaaa caly dzien chodze z bananem na buzi sam tak z siebie !!!! Ze konieczjie!! Ze mam cos wymyslic a najlepiej brzozy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:36, 17 paź 2015

Do góry
Posadzone troszkę. .. jak Ty to robisz Kobieto, mnie po setce cebul zlamalo w pół i chodzę jak babinka.... eMus dzielnie, choc coś niecenzuralnego mruczal pod nosem, posadził mi moje brzozy tadam )) jescze sprzątanie
Mój ogród nad rzeką... 10:36, 17 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witaj, pierwszy raz jestem u Ciebie, jak weszłam to już nie wyszłam aż skończyłam cały wątek. Piękne masz brzozy, dobrze, że je zostawiłaś, bo dają świetny efekt. Rabatki pięknie zaprojektowane, aż miło popatrzeć. Ile pracy wkładasz w ogród ja dobrze rozumię, bo też mam taki żółty piach, tylko, że ja od wielu lat robię kompost i on świetnie ratuje sytuację. O nawadnianiu ogrodu nawet pomarzyć nie mogę, wodę mam ze studni, a w tym roku po raz pierwszy zaczęło jej brakować.
Wątek zaznaczam , będę podglądać dalsze poczynania.

Dorotko bardzo mi miło , zwłaszcza, że pisze to tak doświadczony i utalentowany ogrodnik. Przejrzałam Twój ogród pobieżnie , ale jest tam tyle skarbów , że pochłonął mnie totalnie.
Wrócę do Ciebie wolną chwilą na dłużej.
Kompost robię drugi sezon i mam mały kompostownik. Starczy raptem na jedną rabatę. Opóźnia to fakt , że skoszoną trawą ściółkuję rabaty.
U nas pada na szczęście, bo boję się o poziom wody w studni.

Mój ogród w tym roku już raczej nie przejdzie żadnej metamorfozy. Pogoda jest jaka jest , po tych morzach rośliny wyglądają okropnie. Nie zdążyły się przygotować do zimy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:52, 17 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U Ciebie sama radosc tworzenia, dziupla chlopoakow suuper a te sosnowe dekoracje ogrodowe swietnie u Ciebie sie prezentuja wesolo jest tak milo ()

Dziękuję bardzo, one są z brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies