Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

W kamiennym kręgu od początku 16:27, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, na czym polega tulipanowy żłobek?
Po wykopaniu cebulek - przygodę z tulipanami zaczęłam w tamtym roku - niektóre cebulki były malutkie. Czy z nich jest szansa, że potem z nich będą tulipanki? Jak z nimi postępować?

Aniu, po szczypiorek nie zdążyłam zajechać i nie wiem, kiedy to nastąpi. Napiszę na pv
Mam też tulipanowe przedszkole
Żłobek to te cebulki przybyszowe wielkości paznokcia....bo wiadomo szkoda wyrzucić
Przedszkole to tulipanki ze żłobka (już o wiele większe, a nie wiadomo jakich kolorów, bo to mix wszystkich) posadzone na jesieni.
One już wtedy w większości zakwitną, ja zawiążę im odpowiednią kokardkę i po wykopaniu dołączą do swojej odmiany
Trochę to skomplikowane
Ogród na glinie 16:15, 18 kwi 2016

Do góry
Co znaczy, że pozyskałaś trochę gruntu? Działka się powiększyła?
Widły przegrały z gliną... Ciężka praca na glinie.
Ogródek Iwony II 16:12, 18 kwi 2016

Do góry
Małgoś, same końcówki? Bo moje Nigry pierwszy rok.
Ogród z pergolą 15:42, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wstawię ci fotkę dla twojego e-Ma. Taką fotkę sobie zapisałam, co dzieje się pod szmatą z korzeniami tuj, jak zapisałam się na O.
Zobacz:

Potwierdzam, też tak miałam, nawet zapomniałam, ze mam szmatę w jednym miejscu, zasypałam korą, na wierzchu zrobiła się przez lata ładna próchnica, a korzenie szukały wilgoci i szły w górę. Tam znowu paliło je słońce. Masakra. Teraz będę włókninę kładła tylko pod żwirek między skrzynkami warzywnymi, gdzie nie planuję sadzić roślinek, tylko ma być ścieżka.
W innym miejscu pod żwirek kładłam starą firankę. Zatrzymuje żwirek, nie miesza się z ziemią, a roślinki nie sa sparzone

ale ja mam identycznie pod korą, tez korzenie idą do gory tak jakby to byla warstwa ziemi
Kamienny ogród patykiem malowany 15:24, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylwia, podziwiam twoje umiejętności. Na kładzenie płytek, to nawet mój Zbyszek się nie daje
A ty mróweczka normalnie i twoja wrodzona perfekcja tutaj mocno pomaga w dobrym położeniu
Trzymam kciuki, by się udało i łatwo poszło

Jestem zdania, że jak "Pan Rysio" potrafi to dlaczego ja nie....
Wszystkiego się można nauczyć.
Dłubie się z tym 10 razy dłużej niż fachowiec...ale na razie jakoś to wychodzi....na długości poziomicy (1,5m) różnica poziomów to 1-1,5mm...chyba da się przeżyć...
Ale łatwo nie jest
Wszystkiego po trochu 15:08, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirko, śliczne zestawienie. Czy powojnik ma podporę, czy pnie się po róży?

Odpowiedziałam post wyżej
Wszystkiego po trochu 14:42, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O to samo pytam u siebie
Ogródek Iwony II 14:29, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, kwitną o tym samym czasie. Fotki na s.87 są z soboty. Aktualne. Tylko Nigra jednocześnie wypuszcza listki, a Pisardii, jak popatrzysz - ma na razie same kwiatki

Oooo!
A to szok bo myślałam, że one się mijają...

Dzięki więc za info!
Będę rozmyslać dalej.
Wszystkiego po trochu 14:28, 18 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Bonica i Gen.Sikorski

Ogródek Iwony II 14:25, 18 kwi 2016

Do góry
Gosiu, macham cieplutko... Na zewnątrz wieje... Ale za chwilę idę popracować do ogrodu. Dziś warzywniak na tapecie
Ogródek Iwony II 14:23, 18 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A która kwitnie wcześniej???
Bo już szukam tej informacji od tygodnia i jakoś trafić nie mogę

Juzia, kwitną o tym samym czasie. Fotki na s.87 są z soboty. Aktualne. Tylko Nigra jednocześnie wypuszcza listki, a Pisardii, jak popatrzysz - ma na razie same kwiatki
Ogródek Iwony II 14:06, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kilka fotek dla poprawienia humoru:

Fakt poprawiają humor Pozdrawiam Iwonko
Ogródek Iwony II 13:59, 18 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak, moja Pisardii na biało, Nigra na różowo.
Tak jest u mnie.
Ale sprawdzałam w opisach w necie i obie śliwy wiśniowe mają w opisie, że kwiaty mają różowe. Więc nie wiem, czy są jeszcze pododmiany, czy coś namieszane jest ...

Mam 3 Nigry i jedną Pisardii

A która kwitnie wcześniej???
Bo już szukam tej informacji od tygodnia i jakoś trafić nie mogę

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:54, 18 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Dorodna kępka sasanek. Długo je masz? Co robisz, ze tak ładnie się rozrosły? bardzo lubię sasanki. Mam taki sam kolor
Kamienny ogród patykiem malowany 13:49, 18 kwi 2016

Do góry
Sylwia, podziwiam twoje umiejętności. Na kładzenie płytek, to nawet mój Zbyszek się nie daje
A ty mróweczka normalnie i twoja wrodzona perfekcja tutaj mocno pomaga w dobrym położeniu
Trzymam kciuki, by się udało i łatwo poszło
Ogród Mirelli 13:44, 18 kwi 2016

Do góry
Powiadomienia już działają. Yupiiiii

To dlatego cię nie było ... Księgowowanie musi być w terminie
Anna i Ogród 13:41, 18 kwi 2016

Do góry
Jałowiec, jak już go wykopiesz, musisz dosypać dobrej ziemi, bo u mnie piorun wyjałowił i wysuszył wszystko wkoło.

Na powiadomieniach byłą awaria, a Ronin w pracy ... nie miał czasu ...
Ogródek Iwony II 13:34, 18 kwi 2016

Do góry
Aniu, to była awaria na forum, Danusia pisałą,że Ronin zajęty pracą, na dodatek poza granicami ... No, ale się udało ...
Ja wchodziłam na Forum/ Nasze ogrody/... , ale to uciążliwe. Wolę Powiadomienia
Tylko mi się wydaje, ze w powiadomieniach pokazują się wszystkie wątki, na których jest aktywność, a czasami u dziewczyn czytam, ze nie działają im powiadomienia obserwowanych wątków ... Czy ja czegoś nie odkryłam?
Mam kilka wątków zaznaczonych i na maila mi przychodzą posty ... ale jak za dużo, to nie ogarniam wtedy ...
Aniu, orientujesz się w tym?
Czasem słońce czasem deszcz 13:27, 18 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
I jeszcze produkcja własna, oczywiście mam na myśli kfiatki a nie wazoniki- zaznaczam bo na tym forum wszystko jest możliwe

Dobrze, że zaznaczyłaś, bo oglądałam wazoniki, nie kwiotki

Ewcia, idź robić dalej kanciki, bo ja chcę więcej zdjęć Teraz wiem, czemu tak skąpo w fotki No rozbawiłaś mnie

Zdrówka życzę
Makowo na Kociewiu 13:18, 18 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Rano było pięknie słonecznie i cieplutko zdążyłam zrobić zdjęcie rabaty, której w takiej postaci juz nie ma bo stożki zostały wykopane.

Kasiu,jakie masz trawki przy bukszpanach?
Cudnie i soczyście to wygląda

Kasiu, czytałam, że hosty jeszcze nie widać, jak się pojawi, daj znać. W czwartki dzieciaki jeżdżą ze szkoły na treningi, mogłabym się z nimi zabrać po południu i do ciebie wpaść na momencik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies