Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

lojalna_ 11:44, 18 kwi 2016

Chyba mamy te same tulipki Ewciu

Ładnie u Ciebie
Kuba 12:03, 18 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Ewciu, jak ci sie sprawdza ta ściezka kamienna w trawniku, u mnie pies wytarł miejscami trawe do gołej ziemi i mysle że zamiast dosiewki w tych miejscach zrobiłabym taka scieżke ( to znaczy firma brukarska by mi zrobiła...) z jakiego kamienia jest, czy nie kruszy sie, nie zielenieje od mchu ?

Anita z Ogródka Anity mi odradzała bo ona miała z piaskowca i jej sie kruszył ten kamien.
A u ciebie jak ?

Małgosiu, w czasie budowy wszyscy na ten kamień mówili łupek, pewnie fachowcy wiedzą o co chodzi; piaskowiec rzeczywiście nam odradzono ze względu na trudną konserwację i kruchość. ten łupek nie kruszy się, nie zielenieje, jedyny problem z nim jest u nas w miejscach gdzie pada woda ze spryskiwaczy- jest żółta i go trwale barwi, ale zabarwiłaby każdy materiał. Innych wad nie widzę. Trochę trudniejsze jest koszenie między tymi kamieniami czy przejście wertykulatorem, ale tak naprawdę wygląd to rekompensuje
Kuba 12:03, 18 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Chyba mamy te same tulipki Ewciu

Ładnie u Ciebie

czuję się zaszczycona
Kuba 13:12, 18 kwi 2016

I jeszcze produkcja własna, oczywiście mam na myśli kfiatki a nie wazoniki- zaznaczam bo na tym forum wszystko jest możliwe

Kuba 13:16, 18 kwi 2016

Pytania z cyklu co to jest ?
Iwk4 13:27, 18 kwi 2016

Kuba napisał(a)
I jeszcze produkcja własna, oczywiście mam na myśli kfiatki a nie wazoniki- zaznaczam bo na tym forum wszystko jest możliwe

Dobrze, że zaznaczyłaś, bo oglądałam wazoniki, nie kwiotki

Ewcia, idź robić dalej kanciki, bo ja chcę więcej zdjęć Teraz wiem, czemu tak skąpo w fotki No rozbawiłaś mnie

Zdrówka życzę
Juzia 13:54, 18 kwi 2016

Może ciemierniki?
Chyba trzeba poczekać na jeszcze jeden listek
kasja83 14:40, 18 kwi 2016

Witam się cieplutko
Pieknie u Ciebie.
Przytruchtałam wyszukując informacji o Carex Everest-masz jakieś bieżące fotki?Co byś o tej turzycy powiedziała?
Malgosik 15:19, 18 kwi 2016

Cudny masz trawnik.
Dereniom dobrze będzie na tle Serbów.
Ja mam hopla na punkcie ciemno różowego koloru w jakim masz tulipany. Teraz mam w tym kolorze stokrotki afrykańskie.
jolanka 18:47, 18 kwi 2016

Kuba napisał(a)

ale powiem Ci że derenie to nie jest zły wybór, ale możliwe że ja je za nisko tnę i do końca sezonu nie zdążą podrosnąć na tyle żeby wystawały zza pleców cisów; ich biało- jasnozielone listki fajnie kontrastują z ciemną zielenią cisów; ale róże w tym miejscu zdecydowanie nie

Myślę, że być może derenie elegantisima - są wyższe.