Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Typografia ogrodu 12:46, 12 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
macham pracusiu
macham.zaraz musze wracac do mojego ugoru...trzymaj kciuki bym dzis to skonczyla...
Ogród do kwadratu 12:44, 12 maj 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)

uwielbiam ten kadr
Moja codzienność - ogród Oli 12:43, 12 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zdjęcia robocze jeszcze dużooo pracy ale zaczyna robić się fajnie przynajmniej z zewnątrz
dumna jestem z męża bo od a do z wszystko zrobił sam

zajebiste
brawo dla was. wystzło miodzio. oczkowa i jej okolice to mój ulubiony fragment
Typografia ogrodu 12:39, 12 maj 2016

Do góry
macham pracusiu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:37, 12 maj 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Byłam oglądnąć dokładniej swoje epimedium po rozmowach u Malkul. Już kwitnie, ale malusie takie, ze ledwo od ziemi odrosło. Zastanawia mnie czy nie mam różnych odmian, bo na 7 szt. mam 4 zielone i 3 oliwkowe wpadające w brązy. Wszystkie mają białe kwiatki. Jak ja te drobinki utrzymam przy życiu w moim gąszczu...

Ja epimedium youn. 'Niveum' wysadziłam spod różaneczników. Niedobrze im tam było. Nic nie przyrosły.
Tonący w bieli 12:37, 12 maj 2016

Do góry
witam sie i ja
świetne architektura, świetne krzesła na tarasie, skrzynie tunel. wszystko piękne, melduję sie na podglądanie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 12 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Napaslem się zdjęciami Obiad niepotrzebny

oj to nei trzeba ci wie do napełnienie się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 12 maj 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
o to, to.. kombinuję jakby się tam wynieść ZANIM będę stara i na emeryturze

już ci zazdroszczę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 12 maj 2016

Do góry
jalos napisał(a)

Gosia, dzięki za szczegóły choć bardziej myślałam o subiektywnych odczuciach

Piekne są. ale nic więcej nei powiem bo mam je w sumie krótko do zeszłego sezonu. te co tam rosły wczesnieje były pomyłką w szkółce
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 11:53, 12 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
stipa będzie dwa razy wyższa niz lawenda - trzeba dobrze obmyśleć plan nasadzenia, jeśli chcesz taki zestaw.

chyba ze to będzie lawenda taka jaka ma malkul...ma ze stipa i jak kwitnie lawenda to lawenda jes widoczna jak obcinana to tworzy piękne poduchy a stipa przejmuje role
Moja "przyziemna" :) pasja 21:53, 11 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
macham Jagódko

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:45, 11 maj 2016

Do góry
Byłam oglądnąć dokładniej swoje epimedium po rozmowach u Malkul. Już kwitnie, ale malusie takie, ze ledwo od ziemi odrosło. Zastanawia mnie czy nie mam różnych odmian, bo na 7 szt. mam 4 zielone i 3 oliwkowe wpadające w brązy. Wszystkie mają białe kwiatki. Jak ja te drobinki utrzymam przy życiu w moim gąszczu...
Miejsko & sielsko 10:07, 11 maj 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Gosia, prezentowany powojnik to lemon dream a te love to z miłości i zachwytu ))

dawno mówiłam żem blondynka
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:53, 11 maj 2016

Do góry
Kawo, malkul, anbu dzienks
Na Łowieckiej 01:01, 11 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
o matyldo jakie stipy!
pięęękne już są

też mamy spro takichżołtych widoczków. i jak pieknei to pachnie

Mojej zasługi w tym nie ma żadnej niestety bo najpierw wysiewała ją Mirka a później dbała o sadzonki moja babcia. Ja tylko zaliczyłam mały epizod z pikowaniem
Zapach rezpaku jest niesamowity i tak daleko go jeszcze czuć..
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:54, 11 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
To dopiero vegatarianski raj

siakowa napisał(a)
nie glupie! Ja teraz chodze i coagle przesadzam...nic mjmsie nie widzi..a tak bum tulipany podziwiała i nie myslala o glupotacg
Można też przesadzać podziwiając tulipany co też czynię

MAD napisał(a)
O ja cieeee! Ale superancko Ci rośnie wszystko! Ślimaki się pewnie cieszą. Ja pewnie jutro załaduję trzecią skrzynię. W jednej truskawy, w drugiej poziomki, w trzeciej też będą poziomki. Tylko nie chce mi się ich najpierw do doniczuszek ładować, a za jakiś czas dopiero do skrzyń, więc jest duża szansa, że padną.
Dziś posadziłam cukinie i jak po ciemaku wyszłam do warzyw, to te cholery (ślimole) już tam siedziały! Na cukiniach moich! Skorupki jajek jako zapora się sprawdzają, ale jeszcze tyle ich nie uzbierałam na całe 4 zagony

pawel_snopek napisał(a)
Pięknie czysto a ja już widzę jak tam rośnie kocanka włoska, koper włoski, kalarepki itp Pozdrawiam słonecznie

Kocanki nie mam, ale koperek i owszem

kasja83 napisał(a)

Pudełeczku...To też jest moja droga kwestia ujęćRobię zdjęcia tylko tego, co zrobione
A o co Ci chodzi z tymi nerwami-bardzo fajnie!
Bardzo

Konieczki napisał(a)
Ależ piękny ten warzywniak
Waldek zawsze powtarza, że warzywniak to sklep z warzywami, a w ogrodach są warzywniki Tak mi się przypomniało

malkul napisał(a)
Świtny układ ma Twój warzynik bardzo mi się podoba miełej pracy i obfitych plonów
Dziękuję mentorko ma!

Zana napisał(a)
Już chwaliłam, ale nie mogę się powstrzymać: suuuper jest
Dzięki Anula!
Typografia ogrodu 00:07, 11 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ja mam

negatywne.
mega kapryśny jest choc przepiękny mam go od począku założenia ogrodu, miał wypełnić cały kwadrat 2mx2m do dzis po tylu latach jest tylko pare małych kiepkskiej jakości kepek. większoć zdehła , słabiutko przyrasta do smierci mi tego nei zadarni

Ewidentnie dereń kanadyjski najlepiej czuje się w półcieniu w podłozu organicznym takim jak dla rododendronów. W zeszłym roku, podczas suszy mój maluch wyglądał jak u kresu życia (zaniedbałam podlewanie). Aktualnie jestem bardzo zaskoczona, bo ozył jak feniks z popiołów i na dokładkę wypuścił rozłogi w promieniu pół metra od macierzystej sadzonki. Mam go przeszło cztery lata. Bardzo przybrał w masie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:13, 10 maj 2016

Do góry
Ewa, u mnie też te plany się trochę długo realizują. Ale jednak cały czas do przodu.

Malkul, chyba kiedyś widziałam to zestawienie. Kojarzę przynajmniej ten widok. Lubię pomarańcz.

Sonka, dziękuję. Posadziliśmy świerki serbskie, bo były akurat tanio dostępne w pobliskiej szkółce. ale posadziliśmy dużo rzadziej, więc powinno być im lepiej nawet w czasie suszy. Tylko tam jednak sosny zostały już jako spore drzewa, choć rzadkie, to jednak zabierają sporo światła. Ale cóż, kto nie ryzykuje ten, nie ma. Zobaczymy co z tego wyniknie. Daglezje też były, ale jednak się nie zdecydowałam.

W Kruklandii 21:45, 10 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Juziu doszły mni słuchy żeś zmajstrowała fistaszka. pogratulowac przyszłam wyszedł piekny , da się
apropo twój ogród bardzo wydoroslał, wyrósł i wypiękniał.

o tym samym pomyślłam bo weszłam na wątek przez pierwszą stronę więc widziałam co się działo kiedyś
fistaszek zgrabny choć moje pierwsze skojarzenie to nerka jak zarośnie forma będzie mocno drugorzędna
Bawarka 21:28, 10 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

zacytuję bo skradła mi dzis serce

To moja najpiekniejsza, najukochansza...Eden roza 85
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies