Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:05, 10 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Konwalia tylko na początku udaje, że nie przyrasta. Aż nagle jest łan wszędzie.
zapamietam
nawigatorka 21:08, 10 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Konwalia tylko na początku udaje, że nie przyrasta. Aż nagle jest łan wszędzie.

O to super wiesci. Dzis posadzilam 30 sztuk ale akurata tych nie dzielilam (tylko dwie). Ale cala reszta do ciecia bedzie.

Przekopalam im juz drugie poletko dzis.choc nie wiem czy 32 m2 to poletko...jutro "otrzachanie"

A fotki moze masz?
Marta 22:13, 10 maj 2016

Potwierdzam- konwalia ekspansywna jest
nawigatorka 22:45, 10 maj 2016

Marta napisał(a)
Potwierdzam- konwalia ekspansywna jest
czaswm to dobra cecha
Toszka 00:07, 11 maj 2016

malkul napisał(a)

ja mam

negatywne.
mega kapryśny jest choc przepiękny mam go od począku założenia ogrodu, miał wypełnić cały kwadrat 2mx2m do dzis po tylu latach jest tylko pare małych kiepkskiej jakości kepek. większoć zdehła , słabiutko przyrasta do smierci mi tego nei zadarni

Ewidentnie dereń kanadyjski najlepiej czuje się w półcieniu w podłozu organicznym takim jak dla rododendronów. W zeszłym roku, podczas suszy mój maluch wyglądał jak u kresu życia (zaniedbałam podlewanie). Aktualnie jestem bardzo zaskoczona, bo ozył jak feniks z popiołów i na dokładkę wypuścił rozłogi w promieniu pół metra od macierzystej sadzonki. Mam go przeszło cztery lata. Bardzo przybrał w masie.
nawigatorka 07:08, 11 maj 2016

Toszka napisał(a)

Ewidentnie dereń kanadyjski najlepiej czuje się w półcieniu w podłozu organicznym takim jak dla rododendronów. W zeszłym roku, podczas suszy mój maluch wyglądał jak u kresu życia (zaniedbałam podlewanie). Aktualnie jestem bardzo zaskoczona, bo ozył jak feniks z popiołów i na dokładkę wypuścił rozłogi w promieniu pół metra od macierzystej sadzonki. Mam go przeszło cztery lata. Bardzo przybrał w masie.
witaj toszko u mnie.dziekuje za opinie.na razie sobie go odpuszcze bo staram sie unikac klopotliwych roslin poza tym z cieniem u mnie bylhy problem.
Kawa 08:43, 11 maj 2016

hej Asia
macham środowo
oczywiście nie nadążam za tobą ale to już standard
nawigatorka 10:32, 11 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Asia
macham środowo
oczywiście nie nadążam za tobą ale to już standard
macham i ręczny zaciągam
nawigatorka 12:15, 11 maj 2016

Dostapam dzis paczke ktora wyjatkowo mnie wzruszyla nie tylko zawartoscia ale przede wszystkim starannoscia zapakowania.az zal bylo rozpakowywacmistrzostwo!

Buziaki dla nawczyni
kasja83 12:45, 11 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
Dostapam dzis paczke ktora wyjatkowo mnie wzruszyla nie tylko zawartoscia ale przede wszystkim starannoscia zapakowania.az zal bylo rozpakowywacmistrzostwo!

Buziaki dla nawczyni

Faktycznie bardzo starannie zapakowane-fajnie, że w takim stanie roślinki dotarły