Asia udała mi się fotka dziękuję tego skrzypu zimowego nie znam -za to
skrzypu zwykłego mam pod dostatkiem jak już moje roszady nic nie dadzą ,to obsadzę całą rabatę tatarakiem
jeszcze kilka mam
a łączka przy warzywniku już zaczyna kończyć swój żywot- górą ładna ,a doły już łyse
Aniu, bardzo dziękuję za całą niedzielę.
!2 godzin ze mną się męczyliście
Dla nie to wspaniały czas ze wspaniałymi bliskimi osobami i wspaniałe miejsca
Długo zostanie mi w pamięci i ta niedziela i ogrody i szkółka w Rykach i ileś traw i nie tylko
Zostawiam na pamiątkę
Danusiu nie wiem ,czy zasłuzyłam ,aż na tyle pochwał dziękuję bardzo za nie
trochę mnie tylko dołuje fakt ,że latek nie przybywa i czy dam radę utrzymać w miarę przyzwoitym porządku ten mój świat
Asia
mam też wiązówki błotne od Sylwii - różowe -młodziaki ,więc w tym sezonie nie kwitły ....
tu na tą bagienną rabatę mogłabym jakieś białe jeszcze wcisnąć
wczoraj dosadziłam jeszcze cyprysnika błotnego -jakaś nowa odmiana wolno rosnąca w kopułkę -teraz wydaje się gęsto ,ale najbliższy sezon pokaże ,co wytrzyma te mokradło i 2 wierzby hakuro -nie polecane i nie lubiane na forum ....-u mnie mają za zadanie spijać nadmiary wodne
kolorystycznie bardzo lubię tą rabatę .....tylko męczy mnie już to ciągłe wyrzucanie roślin ,które tam giną .....
Buziaki
Ula Fajnie ,że zaglądasz
dziś udało mi się wyplewić pół skalniaka -powiedzmy więc ,że przedogródek na starej części ,bok domu ,rabata błotnista są wyplewione ( ta po prawej limonkowo brązowa -wiecznie na niej przerabiam ,bo jest jakaś trudna -to co chciałam ,żeby rosło -to padło ....mam nadzieję ,że teraz z dereniami ,wierzbą i innymi pijcami zacznie rosnąć ,a nie gnić ,jak do tej pory .....ciekawe ,czy tuje odżyją ,bo jak narazie są bardzo marne ech ....)
trochę na nowej też poplewione ,ale głównie warzywnik i cześć długiej ....
teraz dopiero w sobotę będę działać dalej ....
na nowej rabacie przy basenie najbardziej widać, ile mam jeszcze wszędzie plewienia
dziś z 8 taczek chwastów wywaliłam....przydałoby się z tydzień urlopu i ładnej pogody ,żeby doprowadzić do mojego standartu
pochwalę się kawałkiem wyplewionym zanim zarośnie znowu haha
Buziaki
W niedzielę wybrałam się z ,i dzięki moim forumowym koleżankom Ani-anpi ( i jej mężem ) i Agnieszce -Agapant do w Ryk.Do szkółki Daglezja.
Byłam tam po raz pierwszy .Szkółka z kolekcja niesamowitych traw oraz dwa piękne pokazowe ogrody.
Wspaniała niedziela.Pomimo,że aura była niesprzyjająca, mżawkowato i zimno było. Ale cóż to za przeciwności dla zaawansowanych i nieco zwariowanych ogrodniczek ? Nic. Wspaniały wielogodzinny czas spędzony w pięknym miejscu
Tak na pamiątkę trochę zdjęć z wyjazdu
jestem zauroczona tym kłosowcem.Nie mam żadnego czas to zmienić
I ta zajwiskowa Hortensja Melba