Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 21:41, 13 gru 2021

Juzia napisał(a)
Pięknie chociaż biało.
Żałuję że nie zdecydowałam się na żadną jabłonkę. Teraz muszę jabłka chociaż tak jak ty.... na kijkach powieszać

U mnie dzisiaj cały dzień mleko.
Dookoła mojej wiochy dróg nie widać, bo farby białej na asfalt żałują Ciekawie się jeździ w taką pogodę

Jabłonkę trzeba mieć. A nawet jabłoń. Ja już molestuję M. od dawna i pewnie wiosną posadzimy, tylko chcę znaleźć prawdziwe drzewo, na przyzwoicie rosnącej podkładce.
Mieliśmy jabłonkę, ale zginęła w wypadku (spadła na nią gałąź sosny i ułamała pień, który miał wtedy 1 cm średnicy). Czuję, że bez jabłoni nie ma ogrodu
Mgduska 21:43, 13 gru 2021

Nowa12 napisał(a)

Ciekawe czy u mnie jabłuszka znikną przez zimę. Jak nie to znaczy, że niedobre . Ja probowałam ale kwasiury z nich były . A Twoje smaczne?

Na surowo nie są zbyt smaczne, chociaż są przecież miłośnicy kwasiurów Ale wychodzi z nich całkiem smaczny kompot (mi wyszedł niechcący, w zasadzie robiłam jabłuszka kandyzowane, które nie zostały wykorzystane w celach ozdobnych; po rozcieńczeniu syropu zużyliśmy jako kompot).
vita 22:12, 13 gru 2021

Doskonały ocet winny z jabłuszek się robi Do przetworów potem tez można go używać, ale trzeba zrobić go dużo.
Taka zima, ładnie
A masz gdzie karpy dalii przechowywać?
Mgduska 22:42, 13 gru 2021

vita napisał(a)
Doskonały ocet winny z jabłuszek się robi Do przetworów potem tez można go używać, ale trzeba zrobić go dużo.
Taka zima, ładnie
A masz gdzie karpy dalii przechowywać?

Chyba za ładne są na ocet Raz robiłam ocet ze skórek po obieraniu - z jabłek była szarlotka
W tym roku mam troszkę jabłek od leśniczego - są nieduże, ale niepryskane - z nich zrobię ocet.

Dalie przechowuję na zimnym strychu, większość przeżywa. Jeżeli coś się do tej pory nie udało, to przez nagromadzenie w jednym wiadrze - w tym roku dostały więcej luzu, są w kartonach i ażurowych skrzynkach.
nicol21 23:22, 13 gru 2021

Przyjemne zimowe kadry!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Juzia 17:47, 14 gru 2021

Mgduska napisał(a)

Jabłonkę trzeba mieć. A nawet jabłoń. Ja już molestuję M. od dawna i pewnie wiosną posadzimy, tylko chcę znaleźć prawdziwe drzewo, na przyzwoicie rosnącej podkładce.
Mieliśmy jabłonkę, ale zginęła w wypadku (spadła na nią gałąź sosny i ułamała pień, który miał wtedy 1 cm średnicy). Czuję, że bez jabłoni nie ma ogrodu

Ja się nie znam na owocowych. Zawsze mi się wydaje, że coś je zeżre jak nie opryskam i dlatego nigdy nie kupiłam. CHociaż chciałam. Jakąś Olę np

W następnym ogrodzie to pewno sad sobie zrobię
Mgduska 09:29, 15 gru 2021

Sad to moje marzenie
Ja też się nie znam, ale dopóki się nie spróbuje, to się nie pozna. A jabłonie są najłatwiejsze w uprawie, gorsze są grusze i czereśnie - tyle wiem z doświadczenia Rodziców i Babci. Myślę, że dobra odmiana plus dobre stanowisko, czyli dobry start to połowa sukcesu. Potem się będziemy uczyć, co potrzeba
Martka 17:51, 15 gru 2021

Mgduska napisał(a)

Piękne obrazki zimowe Ja jestem w tym roku zachwycona zimą i jej wszelkimi przejawami. Oby pilnie wymroziła co trzeba.
Mgduska 17:05, 19 gru 2021

Święta naprawdę blisko Kończę pudełko na nasiona, które moja siostra dostanie w prezencie. Zjadamy upieczone pierniczki, mus zrobić kolejną porcję. Ale co tam, damy radę Przygotowania do Świąt to sama radość, czego życzę wszystkim Zaglądającym

Na zdjęciach powyżej to nie są pierniczki, tylko zwykłe kruche, ponieważ pierniczków się u mnie nie dekoruje
Poniżej skandalicznie drogi ciemiernik, na swoje usprawiedliwienie ma duuużo pączków, niech mu będzie, przecież uratowany ze sklepu, który nie kocha roślin tak jak ja
antracyt 19:44, 19 gru 2021

Jakie fajne zezowate aniołki U nas też się piecze kruche (białe) ciasteczka na święta Przygotowania, szczególnie te robione wspólnie nadają odpowiedny nastrój do świętowania. Ja też je bardzo lubię
A ciemiernik nabrał odpowiedniego blasku u Ciebie, dobrze, że go "uratowałaś"