z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka
to fotka z maja 2015, jeszcze trochę do takiej wiosny.
Beatka, tak, mój M regularnie dosypuje nowe garby na trawniku, lekkie fale. Ja tez tak lubię, bo pasuje to do naszego lasku, poza tym na całej działce mamy spadek lekki, więc wyrównanie tego przy starych drzewach nie ma sensu
Piękny Bluszcz kojarzy mi się tylko ze starymi ogrodami, gdzie wszystko jest odrobinę zaniedbane i nie do końca idealne.
Na tym zdjęciu wygląda świetnie.
widzę, że powierzchnia trawnika chyba celowo lekko pogórkowa...ja ostatnio tak się przyglądałam swojemu nie do końca równemu terenowi...i stwierdziłam, ze chyba mniej pracy mielibyśmy z usypaniem łagodnego wzniesienia, pagórka niż z wyrównaniem "garba"...tym bardziej, że mamy ziemię na zbyciu...
Magnolia, cudnie masz. Szkoda ze nie masz watku, to by sie te cuda czesciej ogladalo
Te betonowe doniczki na tulipany to doniczki, czy składanka z krawężników, bez dna? Super
Czasem tak, wchodzę. Za rok pewnie będziemy je podnosić o 1 deskę, wtedy zdecydujemy czy nie podzielić na węższe. choć takie duże sa łatwe o tyle że M się nie wcieka że jak sypie kompost czy przekopuje to mu się wysypuje
Ale wszystko pędzi u Ciebie....moje roślinki są ze 2-3 tygodnie za Twoimi
Cudne już te kolorki....wiem jak na nie czekałaś, więc niech kwitną jak najdłużej
Magnolia piękna...zastanawiam się kiedy moja taka będzie...bo zostałam wczoraj dumną posiadaczką jednej około 40 centymetrowej
Nie eksperymentowałam z nimi, przesadziłam niedawno ale moga tego nie przeżyć.
Siakowa do mnie przemaa teza ,że gdy sie ociepla to na oprysk olejowymi za pózno, dodatkowo szkodliwe jest dla rozwoju lisci. Kazdemu jednka pozostawiam decyzje jak postępować. Ja tgo obelpiajacego środka na młode liscie po prostu nie będe stosowac zwłaszcza ze temepratury wysokie moga uszkodzic liscie. Ale ja sie nie znam , ja tu tylko sprzatam nie zamierzam ryzykowac. Jesli Toszka potwierdzi tezę Walerka to moze sie odważe.
Joannade - w nogach magnoli mam kore , ktora dobrze trzyma wilgoć latem a zimą chroni przed mrozem. Zwłaszcza młodym okazom radze wysypać podłoze korą. Magnolia bardzo płytko sie korzeni i korowanie jest nieZbędne
Łuki ja mam kilka magnoli z marketów. Poszukaj tam teraz kwitnących okazów