Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:13, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka

Carex echinata- trozkę szersze liście

Carex elongata- na wilgotne ziemie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 07 kwi 2016

Do góry
to fotka z maja 2015, jeszcze trochę do takiej wiosny.
Beatka, tak, mój M regularnie dosypuje nowe garby na trawniku, lekkie fale. Ja tez tak lubię, bo pasuje to do naszego lasku, poza tym na całej działce mamy spadek lekki, więc wyrównanie tego przy starych drzewach nie ma sensu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:58, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękny Bluszcz kojarzy mi się tylko ze starymi ogrodami, gdzie wszystko jest odrobinę zaniedbane i nie do końca idealne.
Na tym zdjęciu wygląda świetnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:53, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Kawa, powoli robi się coraz ładniej.

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
Lubię bluszcz na pniach starych drzew
tu lepiej go widać

przepięknie!!!!!!!

widzę, że powierzchnia trawnika chyba celowo lekko pogórkowa...ja ostatnio tak się przyglądałam swojemu nie do końca równemu terenowi...i stwierdziłam, ze chyba mniej pracy mielibyśmy z usypaniem łagodnego wzniesienia, pagórka niż z wyrównaniem "garba"...tym bardziej, że mamy ziemię na zbyciu...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 07 kwi 2016

Do góry
dzięki Kawa, powoli robi się coraz ładniej.

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
Lubię bluszcz na pniach starych drzew
tu lepiej go widać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia, cudnie masz. Szkoda ze nie masz watku, to by sie te cuda czesciej ogladalo
Te betonowe doniczki na tulipany to doniczki, czy składanka z krawężników, bez dna? Super

pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 07 kwi 2016

Do góry
pięknie Magnolia u ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

a z czymś jest w towarzystwie? jaką ma miec wysokosć?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 07 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ha - dziś mam farta, załapałem się na foty Magnolii w pierwszym rzędzie

Zastanawiają mnie te gigantyczne trumny warzywne - wchodzisz Marta do środka jak chesz coś tam wyplewic czy zebrać?

Czasem tak, wchodzę. Za rok pewnie będziemy je podnosić o 1 deskę, wtedy zdecydujemy czy nie podzielić na węższe. choć takie duże sa łatwe o tyle że M się nie wcieka że jak sypie kompost czy przekopuje to mu się wysypuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 07 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
kurcze...a moglam pojechac poodgladac na zywo
szare doniczki/skrzyneczki bardzo fajne

napewno się tak zdarzy że obejrzysz.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 07 kwi 2016

Do góry
ciemierniki- jestem nimi zachwycona.

i przylaszczki- sa tu od zawsze, wczesniej niż my
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 07 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 07 kwi 2016

Do góry
warzywnik przygotowany, a ja dojśc nie mogę do nasion

w lesnym kącie wiosna- jeszcze szaro, ale do tego dochodzą kolory różnych malizn
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 07 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:48, 07 kwi 2016

Do góry
wiosna u Was, wiosna!
U nas też, z lekka pochmurna.
Obiecałam kilka fotek:
Małymi kroczkami do celu... 10:12, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia - wiem, że już była, ale ona tak szybko przekwita, że muszę ją sobie na zdjęciach uwieczniać

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:52, 07 kwi 2016

Do góry
Ale wszystko pędzi u Ciebie....moje roślinki są ze 2-3 tygodnie za Twoimi
Cudne już te kolorki....wiem jak na nie czekałaś, więc niech kwitną jak najdłużej

Magnolia piękna...zastanawiam się kiedy moja taka będzie...bo zostałam wczoraj dumną posiadaczką jednej około 40 centymetrowej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 06 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale tylko te małe rozplenice takie ? Czy wszystkie ?

Nie eksperymentowałam z nimi, przesadziłam niedawno ale moga tego nie przeżyć.

Siakowa do mnie przemaa teza ,że gdy sie ociepla to na oprysk olejowymi za pózno, dodatkowo szkodliwe jest dla rozwoju lisci. Kazdemu jednka pozostawiam decyzje jak postępować. Ja tgo obelpiajacego środka na młode liscie po prostu nie będe stosowac zwłaszcza ze temepratury wysokie moga uszkodzic liscie. Ale ja sie nie znam , ja tu tylko sprzatam nie zamierzam ryzykowac. Jesli Toszka potwierdzi tezę Walerka to moze sie odważe.

Joannade - w nogach magnoli mam kore , ktora dobrze trzyma wilgoć latem a zimą chroni przed mrozem. Zwłaszcza młodym okazom radze wysypać podłoze korą. Magnolia bardzo płytko sie korzeni i korowanie jest nieZbędne

Łuki ja mam kilka magnoli z marketów. Poszukaj tam teraz kwitnących okazów
Mój ogród pod górkę... 21:46, 06 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Już trzeci raz będziesz nawoziła trawnik? A co stosujesz? Piekny masz ten zielony dywanik I w ogóle wszystko u ciebie szybciej stratuje niż u mnie i nawet hosty już się pojawiają A magnolia urocza

Były dwa koszenia, a dzisiaj drugie nawożenie Stosujemy florovit do trawników z mchem. Tak wygląda na dzisiaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies