Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

MirellaB 17:31, 12 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Tylko kochana hortensje nie są zimozielone. Musiałoby być coś jeszcze bo będzie smętnie wyglądał ten przedogrodek.

Anbu posadziła cisowe kulki i się zastanawiam czy czasami w ta stronę nie pójść.

Albo bukszpany
A jakie trawki?
Mysza 19:16, 12 kwi 2016

Witam się u Ciebie.
Cudowny domekJestem niem zauroczona.
Magnolia pięknie kwitnie.
Pozdrawiam.
anbu 21:23, 12 kwi 2016

Domek z tej cegły super mi się podoba. Ten układ z przodu może i podobny do mojego frontu
aina 07:10, 29 kwi 2016

Masz cudowny dom. Jego front, jest taki zachęcający do odwiedzin, do zamieszkania. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie była to miłość od pierwszego wejrzenia A ogród? Patrząc na Twoją determinację, pracowitość i zaangażowanie musi się udać. Połączysz stare z nowym i będzie pięknie. Tak jak napisała alis będzie bajkowo.
Kawa 08:51, 29 kwi 2016

a ty gdzie się podziewasz???
iwka 20:52, 07 maj 2016

co tam w skarbonkowym słychać?
JoannaDe 21:59, 07 maj 2016

Wywołałaś mnie Iwka chyba myślami. Bo właśnie wróciłam z ogrodu bo foty na watek robiłam

Wogole fajnie dziewczyny ze zajrzałyście. Milo mi. Niestety u mnie ogólnie straszny nawal pracy wiec ogród i watek zszedł na boczny tor. Podczytywałam co tam u Was tylko z telefonu nie udzielając się. Wybaczcie.

Ogrodowo tak sobie. Przegrywam walkę z chwastami- niestety. Jak sobie tak chodziłam i oglądałam te moje roślinki to i okazało się ze ogród choruje Dwa jałowce do wywalenia ( m.in. ten co ciachałam na ala bonsai) bo złapały rdze. Rodki ledwo zipią, bukszpany tez coś załapały, tujki z frontu tez padają, mój zywoplot który odmładzałam wczesna wiosna jakoś się nie może ruszyć. Eh, smęcę coś. Dola załapałam ze nie dam rady ogarnąć tego wszystkiego.

Ale żeby nie było ze tak całkiem nic to posadziłam dwie limki pod oknem. Oczywiście po posadzeniu stwierdziłam ze za blisko budynku I to dużo za blisko. Ale ze nie mam czasu to na razie niech rosną. Najwyżej będę przesadzać A dzisiaj dokupiłam kolejne dwie

Coby nie było ze wszystko pada i nic nie rośnie oto dowód:

miskant ruszył

Moje najukochańsze i najulubieńsze hosty:

Hakuro szczepione które kiedyś będą kulkami zielenią się w oczach:

Jakieś resztki tulipanków tym razem ubrane na żółto

To tak w skrócie- teraz lecę na choroby z moimi rodkami i buksami i idę zostawiać ślad u Was.
JoannaDe 11:46, 08 maj 2016

Prace w ogrodzie posuwają się w tempie ślimaczym ale coś tam się dzieje. Zdjęcia z serii przed i po:

Po, zdjęcie z telefonu wiec kiepskie ale zarys widać.

zielone, plastikowe obramowanie tymczasowo. proszę nie zwracać uwagi.
JoannaDe 13:35, 08 maj 2016

I tworzy sie kontynuacja rabaty hortensjowej. Nie patrzymy na wszechobecny balagan poniewaz prace w toku:

Niestety wszystkie rosliny do przesadzenia. W to miejsce musi byc cos co zniesie slonce przez caly dzien. Juz teraz widze ze hortensje chyba nie wytrzymaja takiej patelni.

JoannaDe 13:38, 08 maj 2016

Czy to sa przypalenia od slonca?

Oby nie chorobsko bo kolejne chore krzewy mnie zalamia. Niestety wychodzi niewiedza i brak prewencyjnego pryskania na przedwiosniu