mam podobnie i już wiem ze lepiej coś trzy razy zaplanować zanim sie kupi
teraz warto kupić hortki, nawet po jednej sztuce z 3-4 najlepszych odmian. na wiosne zebrać patyki i heja!
ja najwiecej kasy wydaje na róże..no wpadłam jak sliwka w kompot z nimi..a ich nie rozmnożysz
hej Marta dąb czy grab..hmm..niezła zagwostka! niewiele wiem ale graba meczą szpeciele a liście dębu przydatne do zakwaszania gleby tyle wiem średnia ze mnie pomocnica :/
Aniu, nie do końca robiłam plany. Bynajmniej ich nie zapisywałam nigdzie. Wiedziałam, co jest do poprawienia, zagospodarowania, ale nie wiedziałam, czy dam radę. Wreszcie wszędzie mamy zrobione obrzeża. Podwyższony trawnik równo z obrzeżami. Kupiliśmy trochę dobrej ziemi na uzupełnienie rabat i pod trawnik.
Trocę finansów to pociągneło, dlatego nie wiedziałam, czy damy radę przez sezon
Przy tarasie pojawił się spory klon. Docelowo ma zacienić trochę taras
Parasol, ie razy jest rozstawiony, wieje wiatr, nie zdaje zawsze egzaminu...
Kompost masz ciemniejszy, nie znam się, ale może to też zależeć od podłoża. Bo do kompostownika wrzuca się nie tylko zielone, ale czasami też roślinki z korzeniami i ziemią. I chyba od koloru tej ziemi to zależy. Mokry jest bardziej ciemny, ale po wyschnięciu taki właśnie popielaty. A do przesiania lepiej, jak jest bardziej suchy Lepiej się przesiewa
a teraz wróćmy do tematów ogrodowych
poszukuję 5 trzmielin na pniu szczepionych na 1,8m....
jeśli widzielibyście gdzies w mojej okolicy lub w sprawdzonej szkółce ktora wysyla bedę wdzieczna
miłego dnia!
to ten sam osobnik, który podpowiedział M że tuje danica posadzone przy podjeździe (u nas 15szt) rozsadzą kostkę..........
szkoda gadać, ja mam Was i nie będe tracić energii na ludzi bez pojęcia, pieprzących trzy po trzy bez własnych doświadczeń. pokazałam M ogród Borbetki i temat skończony
pozdrawiam zaglądających
Róże to moje klimaty wystawa dobrze by była południowa i moze zwróc uwage czy je bedziesz widziała z tarasu np? dobrze zeby przeciag troche miały czyli nie jakiś zakamuflowany róg u Madżenki róże co prawda w scisku ale ona doswiadczona ogrodniczka to wie co i jak z opryskami działać zeby wybrnąć