Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Urszulla 16:13, 31 sie 2016

bozga napisał(a)
Miłorząb wreszcie odżył, słyszałam , że ma bardzo słabo rozwinięty system korzeniowy i to jest przyczyną kłopotów- w takim razie mój wreszcie dobrze się zakorzenił w ogrodzie

Dobranoc

takie zdjęcia nie tylko na dobranoc
anna_t 21:39, 31 sie 2016

bozga napisał(a)

Daje radę w półcieniu ( mam młodziaki Diamantino posadzone w takim miejscu przejściowo) ale wyraźnie opóźnia to kwitnienie no i pędy w poszukiwaniu światła robią się nienaturalnie długie

oj to nie w takim razie na patelke pojdą
pozdrawiam cieplutko
Makusia 22:31, 31 sie 2016

No pięknie! Cudnie! Same synonimy!
Madzenka 23:40, 31 sie 2016

Rewelacja!
Pszczelarnia 11:38, 01 wrz 2016

bozga napisał(a)

Na dzień dobry zabieram to zdjęcie, bo jest to piękne miejsce w Twoim ogrodzie z dereniami.

Kupiłam hortensję 'Baby Lace'. Masz takową?
Kawa 11:51, 01 wrz 2016

uwielbiam tu przychodzić
hindsight 20:16, 01 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Wiesz to ja sie ciesze ze moje Pinky okazały sie Vanille bo pierwotnie miały byc Vanille ale pomyliłam sie przy zakupie. Pomyłka kupującego oraz sprzedającego okazała sie trafnym wyborem

Też bym się cieszyła u mnie w CO też były ewidentnie pomylone pinky. Aż przetrzepałam etykiety, bo nie mogłam uwierzyć. Ale producent chyba sztoberki pomylił, bo cała partia pomerdana. Irytujące to, mimo że w tym przypadku szczęście w nieszczęściu.
bozga 20:17, 01 wrz 2016

frezja napisał(a)

Okaz nieziemski...kiedy mój wypuści taaaaakie korzenie. Czy jakieś specjalne podłoże dla niego ?

Rośnie w normalnej ziemi, żadnego wcześniejszego przygotowania, podobno nie za bardzo znosi korę ale trudno - musiał się przyzwyczaić. Raz cięłam celem zagęszczenia, dopiero w tm roku wyraźnie ożył

Gocha 20:18, 01 wrz 2016

Bożenko wpadłam w zachwyt i potrwa to dłuższą chwilę. Uwielbiam tu zaglądać. To jest zdecydowanie najpiekniejsza pora roku dla Twojego ogrodu.
bozga 20:26, 01 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Na dzień dobry zabieram to zdjęcie, bo jest to piękne miejsce w Twoim ogrodzie z dereniami.

Kupiłam hortensję 'Baby Lace'. Masz takową?

Jeszcze niedawno myślałam że mam ale po osiągnięciu dojrzałości kwiastostanów wygląda na to, że mam ale na ulotce Moja Baby Lace to jak nic Candlelight . Szukam na nowo , bardzo bym chciała zobaczyć Twoją

- to akurat opóźniona w kwitnieniu jedna z Candlelight, w tle inny krzaczek intensywnie już przebarwiony