Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:57, 16 lip 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Haniu, kupiłam Teraz muszę znaleźć odpowiednie miejsce, ale już wiedziałam, że to jest to drzewo, którego szukam. U Ciebie wygląda świetnie, jest okazały, a to taka niepozorna roślinka. Tylko te pięć lat, dla mnie brzmi "dłuuugo".

On już w trzecim roku zaczyna być widoczny. Taka wielka puchata kula.
2016- niewielka kuleczka koło balustrady

2017

2018

W 2019 wyraźnie podskoczył do góry

2020

Przerwa na kawę... 23:54, 16 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, świetne ujęcie , takie bajkowe

Zresztą ogród Iwonki ma mnóstwo takich tajemniczych i przyciągających wzrok zakątków . I ta bujność... cudna.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 23:53, 16 lip 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Miluniu, ile szerokości ma ta rabatka pod domem? I jakie to cisy? Jest zachwycająca! Świetnie to ze sobą gra!
Sezon 2017 u Hanusi 23:37, 16 lip 2021

Do góry
Bożenko, nic nie może się zmarnowac, w Afryce nie wszyscy mają co jeść, to kiedy jest okazja coś zrobić, prawie gratisowo a ja mam się lenić?

W dodatku wiem co tam włożyłam do tego słoika. Nie chce cukru, to nie daję, nie chcę 5 ząbków czosnku, to daję dwa.

No i zawsze w piwniczce jest co nieco schowane, dla mnie i dla wnuków.

Ja z ogórkami czekam do sierpnia. Ponoć wtedy są najlepsze, bo nie przegrzane lipcowym słońcem. Owszem w lipcu małosolne też nastawiam, ale na bieżące potrzeby. Na zimowe, w sierpniu. Tak mnie nauczyła mama.

Ale dziś zrobiłam wyjątek , pokroiłam ogórki w kostkę po obraniu, i zakisiła w półlitrowych słoikach, jako wsad do zupy. JUż nie było na nich amatora na mizerię. No to do gara!

I tak powoli znów zapełniają się półki. Borówki u mnie w tym roku mniej., ubiegłoriczna susza dała się im we znaki. Ale i tyle wystarczy.

Słoneczny Ogród 23:34, 16 lip 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Jedna jeżówka Secret Affair mi wypadła

Jak te rozchodniki i hortensje zakwitną, to dopiero będzie szał

Piękne różyczki. I bardzo mi się spodobał przetacznik first Love
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:22, 16 lip 2021

Do góry
Pierwszą część fotorelacji z wyjazdu do Ogrodu Danusi i Witka znajdziecie tutaj.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8495-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-nasza-anglia?page=1074

Obiecuję kolejne przynajmniej dwie jeśli nie trzy. To nie jest ogród, który można pokazać w paru ujęciach tu trzeba się zagłębić
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:17, 16 lip 2021

Do góry

Cdn. bo jeszcze mam ze trzy razy tyle. Piękno trzeba sobie dawkować
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:15, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:13, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:07, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:06, 16 lip 2021

Do góry

Ogród długi 23:03, 16 lip 2021

Do góry
Ogród mały ma to do siebie, że zbyt wiele się w nim nie pomieści. A to z kolei sprawia, że trudno się zdecydować, co wybrać. I tak jest w moim przypadku. Stan niezdecydowania sięgnął u mnie zenitu. Oczywiście sprawa się tyczy drzewa, a właściwie drzew do posadzenia. Zamiast cieszyć się ogrodem, to znowu zaczęło się dumanie nad projektowaniem.
Odrobina konkretów. Kupiłam wiąza JH, Laurowiśnię zamiast Ślidośliwy (wyobrażacie sobie? ...śliwa, ...wiśnia, co to za róznica, w amoku byłam jak kupowałam).

I mam już jedno "drzewo". Teraz gdzie go posadzić?
Czy tu?

Ambrowiec podoba mi się i chcę go na pewno. Tylko czy nie lepiej jednak zdecydować się na drzewo kuliste tam, żeby zasłonić widoki za płotem? To mnie zastanawia. Tuje podrosną, będę ciąć je do wysokości murku. Między tujami a donicą jest wsadzony Zebrinus.

Może zamiast wiąza tam ślidosliwę? Biorę też mocno pod uwagę grujecznika Pendula i grujecznika Rotfuchs, morwę Fruitless (tylko czy ją dostanę?) i oczara.
Teraz, jeśli zdecyduję się na Ambrowca kolumnowego to czy nie lepiej będzie np. powtórzyć go jeszcze w jakimś miejscu? I czy Ambrowiec kolumnowy z uwagi na swoje zabarwienie nie będzie konkurował z grujecznikiem?
Jeden wybór pociąga za sobą następny. Oszaleć można. I jeszcze myślę, czy jak posadzę tam to drzewo, to czy trzmieliny w tym miejscu będą pasować
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:01, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:59, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:58, 16 lip 2021

Do góry

wybaczcie niektóre zdjęcia mniej ostre, ale aparat dopiero odebrany z naprawy, cud, ze działa, a pod słonko miałam problemy na manualu bo przez wizjer raziło słońce
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:51, 16 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:50, 16 lip 2021

Do góry
Co by można było napisać o ogrodzie Danusi i Witka co nie zostało jeszcze powiedziane.....
Ogród z ogromnym potencjałem, niezmiernie ciekawy i zaskakujący, pełen inspiracji i niespodziewanych połączeń, z mnóstwem dekoracji i aranżacji, ogród w który włożono całe serce, czas i zaangażowanie, miejsce realizacji marzeń, ale i wypoczynku, pobudzenie zmysłów, cała gama doznań, z duszą i własnym charakterem.
Zapraszam na pierwszą cześć pewnie z wielu bo zdjęć nacykałam jak wariatka, a teraz nie potrafię zrezygnować z żadnego, w każdym kąciku pięknie
Gospodarzom jeszcze raz buziaki i podziękowania ślemy

Zieleń, drewno i antracyt 22:43, 16 lip 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
A czy tego jegomościa w gromadzie Pani rozpoznaje? Tworzy fajny zestaw maciejką, tytoniem i darowaną przez Renatę ożanką
Wysiałam go w dwóch miejscach i w obu wygląda cudnie. Właśnie go z hamaka podziwiam, a miałam kastrę wkopywać

Co mam nie poznawać, jam Ci jego promotor
Prawda, że fajny i wszędzie pasuje
Ogród w dolinie 22:35, 16 lip 2021

Do góry
Dragonka napisał(a)
Ależ te liliowce dają czadu kolorem, normalnie takie ogrodowe żarówy! Hortka delikatne ma kwiatuszki, bardzo mi się podoba, może się skuszę na taką? Lubi trochę słońca czy woli półcień?

A paczę, paczę i któe to te sadźce za liliowcami? Fakt, wzrok już mam słabszy, ale coś nie mogę się ich dopatrzeć a ciekawam bardzo- bo sa na liście moich chciejstw

Basieńko, sadźców nie widać, a wielkości może 1/3 kępy wysokości liliowców. Nie wiem czy coś z nich będzie, kiepsko wyglądają. Na razie czekam cierpliwie.
Musiałam je lekko przesadzić, bo były na trasie nornic
Takie mam stare zdjęcia ale większe nie są a trochę się dobrały do nich ślimaki i chyba jednak im tam za mokro
Sadziec pomarszczony Chocolate

Edit. U mnie ta hortka ma słonko od ok 7.00 do ok15.00 Hortka pracująca

Anusia napisał(a)
Asia kwitnaco juz u Ciebie. Liluowce maja ciekawy kolor u mnie to same pomarancze. Rozanka swietnie sie prezentuje. Tawuly swieca kwiatostanami. No dzieje sie.

Aniu, tak fragmentami jestem zadowolona, roślinki kwitną naprzemiennie a o to mi chodziło
Dziękuję za pochwałę

Agatorek napisał(a)
Piękne te liliowce. Ładniejsze od pomarańczowych

Tak w ogóle, to chyba lubisz różowy?
Róże ładnie Ci się rozrosły.

Liliowce mają tyle ciekawych kolorów, że trzeba rozwijać chyba kolekcję
Lubię różowy, szczególnie pudrowy w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies