Troszkę się zadziało, fakt Nie można zazdraszczać czegoś, czego jeszcze nie ma Bukszpany dopiero się ukorzeniają, więc jeszcze ich nie ma
Lawendę posadziłam co 15 cm, w instrukcji było, że na metr sadzić należy 5 szt. To chyba prawidłowo?
Zajrzę za chwilkę
Irenko, w czym? W zakupach czy sadzonkowaniu?
Jak szaleć, to szaleć A na poważnie - zrobiłam dużo bo założyłam, że ukorzeni się jedynie część.
Alinko, na ja też chytra, a może i chytrzejsza Dziękuję za polecenie róż, zaraz je wygooglam.
Drzewo mam, to jest tuja złocista Róża nie daje rady z powodu cienia czy suszy?
Redgersje mam pod innym drzewem - pendulą. A pod tują złocistą nie ma cienia. Naprawdę.
Cmok, cmok, cmok, Paskudo
Nie wiem, czy teraz dobry termin. Ale zdobyłam dla Bogdy runiankę ciut "wybiegniętą", więc żeby łądnie wyglądała i się rozkrzewiała, lepiej ją przyciąć. A to, co ucięte - wiadomo, że trzeba spóbować ukorzenić
Dana pisała, że i z badylka runianka się ukorzeni. To chyba z wierzchołków też?
No widzisz, Aniu, a ja chytra, chciałam od razu mieć duże sadzonki Na tej chytrości mogę stracić.
Bogda, olaboga, nie bij... Ja się poprawię.
Mireczko, wysokość musiałabym zmierzyć dopiero. Jak zmierzę, napiszę u Ciebie, OK?
A ukorzeniacz to do zdrewniałych dałam, bo taki miałam.
No, liczę, że to rzeczywiście będą sadzoneczki
Paulinko, a gdzie dokumentacja fotograficzna patyczków?
Dziękuję Miłym Gościom za rady, miłe słowa i odwiedzinyTesiskam
Ja dokładnie tak planuję wylać takie pionowe stopy pod legary, do nich mocuje się jakieś tam specjalne uchwyty do mocowania legarów. Do drewnianego tarasu nie potrzeba ani fundamentów ani płyty betonowej wylewać.
A, tego nie wiem
A to nie jest tak, że wylewa się stopy betonowe, w to montuje takie metalowe uchwyty, na które montuje się legary?
Legary nie leżą wówczas na ziemi.
Tess- żółwik-to taka fajna roslinka kwitnąca u schyłku lata-tyle się naumiałam z neta.
Beta ją nasiala. butterfly - Moje krokusy też nareszcie ruszyły,ale nie wszystkie. Większośc jeszcze drzemie
Od trzech tygodni tak siedzą....
Tess dziękuję za dobrą radę bardzo podoba mi się rabatka z linku chciała bym aby właśnie stworzyć tył a potem muc iść z czasem z nasadzeniami do przodu i wychodzic z pod tych daglezji. A co z paprotką nadała by się ?
U mnie pod daglezją rosły - świetnie - hortensje ogrodowe.
Red barona zostaw na inne ciekawe miejsce.
Pomiędzy Anabelki możesz wsadzić irysy syberyjskie (są niebieskie i białe).
Anabelki późno startują, a kwitną dopiero w lipcu(?), potrzebne jest coś, co będzie wiosną kwitło. Irysy wcześnie dadzą akcent kolorystyczny, a potem będą udawać trawy, tworząc fajne pióropusze.
Pomiędzy hostami tawuła nie jest potrzebna.
Jakie masz hosty? Potrzebne są urozmaicone, zarówno kolorystycznie jak i gabarytowo.
Pamiętaj, że hosty także z opóźnieniem startują.
Więc albo pomyśl o czymś zimozielonym na tę rabatkę, albo o cebulowych wcześnie kwitnących.
Albo o jednym i o drugim
Edytuję, bo tym zimozielonym mogłaby być bergenia. Daje radę na każdym stanowisku.
Magda to rzeczywiście blisko mnie przejeżdżałaś
Tess no ten leń to taki chwilowy pogodowy jest zimno, ciemno, pada i nic się nie chce...ale pierwsze akcje ogrodnicze mam za sobą. Przesadziłam hortensje pod śliwę Pissardi i RH wg wskazówek Danusi
Anitko podglądaczu zawsze miło jak ktoś do mnie zagląda
Ewa oby wylazła, trzymam kciuki
Aga w lekkim szoku jestem jak to szybko poszło jeszcze kilka dni i zieloniutko będzie.
Bogdziu bardzo dziękuję dzień udany. Do pełni szczęścia brakowało mi tylko słonka