Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:48, 07 cze 2016

Do góry
Też wymieniłem AM na kostrzewę - na razie się lubimy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:43, 07 cze 2016

Do góry
No cóż - święto róż, po prostu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:38, 07 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek co ja będę mówił . Oba czosnki sadzone jesienią 2015, pierwszy to gladiator

Żeby nie było na obu zdjęciach dotykam dłonią kwiatu

Do tego 4 letni Globmaster nadal jest większy od Gladiatora, ale nie wykopuję ich i na dodatek dzielą się co jakiś czas i tak z 3 cebul w tym miejscu jest już 9, a na żyznej glebie nie tracą na wielkośći

Jeszcze z tydzień będą kwitły o ile nie dłużej.

No to jak spotkasz w tym roku Globmastery w dobrej cenie to daj znać ... na priv oczywiście
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 13:13, 07 cze 2016

Do góry
O ile nic się nie wydarzy pod drodze - będę

Jak ktos z okolic Katowic nie ma auta to w swoim mam jeszcze 4 miejsca - bez sensu potem zajmować parking jak możemy jechać razem
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:29, 07 cze 2016

Do góry
ANABUKO1
a różowej ostróżki nie mam, tylko niebieskie i fioletowe z różnym oczkiem i białe, cudna jest różowa.
Lawend dużo, tylko wilczomlecz już muszę przyciąć, bo im przeszkadza.
BASILIKUM
te foty w ogrodzie różanym Ewy
MIŁKA
dziękuję potrzebny mi taki zlew blaszany, jak u ciebie
ogród obrabiam z doskoku, nie jest idealnie, susza też okropna.
KINDZIA
no mutanty, ciekawe czemu??? za to moja hosta mutant mikra, nie wiem co jej, choc cieszę się z tego bardzobyłam i popatrzyłam
ŁUKASZ
dzięki, sama jestem zdziwiona w tym roku, stale coś kwitnie, ciekawe jak dalej, brak deszczu wykańcza mi ciut jeżówki, są mniejsze niż rok temu.
SEBEK
no racja, tylko często w pracy zapominam telefon, ostatnio 2 dni bez i mus aparatem było

ZIELONA
Witam cię
mam 3 odmiany hakone -każda to macra, u mnie jest All Gold, Albostriata i jakas 3, nazwa mi umknęła; rosną od 4 lat, żadne zimy im nie groźne, wiosną szybko po cięciu ruszają, chyba ci co cię postraszyli, mało wiedzą o hakone; kupuj, sadź i pamiętaj o podlewaniu, raczej to lubi; u mnie poza tym nic więcej nie robię, dobrze tez ją sie rozmnaża, jesienią dzieliłam kępy i każda, choc na razie niewielka, przyjęła się, pozdrawiam.

maczki
wczoraj w pąku obietnica, a dziś taki kosmaty, strzępiasty, piękny, kwiatów ma moc, to pierwszy
juz go lubię

i kolejne zakwitają
same się już sieja gdzie chcą
Coś jeszcze, coś więcej... 11:09, 07 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dla osób, które bały się przyciąć konwalniki Odbiły i to nieźle

Z kostrzewą się polubimy Dzięki Ewa za sadzonki

Wziąłem sobie też trochę ogrodu do domu

I kostrzewa cię polubiła, ale konwalnik na total mnie zaskoczył
choc powiem ci, że ja tak ogoliłam liriope variegata, jak zmarzła po zimie i tez podobnie odbiła, czyli i konwalnik i liriope odbija po cięciu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:06, 07 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie ma takich słów, bym opisał co czułem jak ją przelewałem
Albo jest! Rafaello!!!!

Chyba nie jest aż tak tragicznie z tą gnojówką
NewLife w ogrodzie 10:26, 07 cze 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
pracowitość podziwiam,też tyrałam i dalej nieżle haruję,ale ty masz o wiele większy obszar do tzw.przeorania
nie poddawaj się,jesteśmy z Tobą
P.S.A jakiś man do pomocy ?duży obszar masz,ciężka fizyczna praca
dom piękny
Witaj Mirka Obszar spory, choć tu na Ogrodowisku mają większe do ogarnięcia. Właśnie mena do pomocy sztuk 0 na stanie, więc roboty mam za dwoje.
Rumianka napisał(a)
Cieszę się, że miałyście takie fajowe spotkanko, ale jednocześnie mi smutno, że nie byłam tam z Wami...Wreszcie zawiązała się grupa pomorska...Myślę, że będzie okazja w tym sezonie jakoś się skrzyknąć na ogrodowisko w realu...Doczytałam u Ciebie, że 16 lipca zaprasza Cię Iwonka...Trawnika bujnego gratuluję, gdyż to zasługa Twoich niezmordowanych pleców...Niech rośnie cały czas zielonym do góry...
Też żałuję że Cie nie poznałam w realu,ale myślę, że to do nadrobienia. A przyznaję,żeś kobieto bardzo tajemnicza, więc ciekawość podsycona
BasiaLT napisał(a)
Trawka świetnie rośnie. Działka faktycznie ogromna i jest przy niej co robić. Masz śliczne doniczki.

Joku napisał(a)
Bardzo podobają mi się twoje donice. Bardzo pasuje ich kolor do czerwieni pelargonii i srebrnych listków (zapomniałam nazwy, Sebek tego szukał). No i ta sympatyczna mordka w parterze.
Twój trawnik rośnie szybko. Oj, pamiętam jak mnie cieszyła moja pierwsza trawa. I pierwsze koszenie kosiarką.

Donice zdobyczne. Mam takie trzy różnej wielkości. Pochwalę się nieskromnie, że to jedna z nagród za realizację projektu domu od biura projektowego
Jolu, roślinka o srebrnych listkach to Dichondra Co roku na nią poluję pod ryneczkach. Nie zawsze mi się uda. W tym roku zaledwie 4 sztuki wyhaczyłam.
Margo napisał(a)
Kompozycje donicowe wyszły rewelacyjnie
Trawka miodzio, tylko deszcz by się przydał to by rosła jak szalona

Gdy byłaś u mnie, donice stały jeszcze puste. POmyślałam sobie, że nie ma co czekać, trzeba je wypełnić
Zana napisał(a)
Ależ masz cudne naparstnice! I koty absolutnie też! I tę różę na tle muru! Wiedziałam, że ona będzie pięknie wyglądała.
I dobrze, że wytargałaś lustrzankę

A tuje nie tylko bez lornetki, ale nawet bez okularów dojrzałam więc uprasza się nie kokietować, że pani niby taka skromna

Niemożliwe! Musisz mieć sokoli wzrok
Naparstnice uwielbiam. Przyszły same ze mną ze starego ogrodu (w hostach) A że to druga wiosna, więc przyszedł ich czas i pokazały się w pełnej krasie.
Fajnie się tak lawiruje z lustrzanką po ogrodzie. A to dzięki Tobie odkurzyłam sprzęt
NewLife w ogrodzie 21:34, 06 cze 2016

Do góry
Bardzo podobają mi się twoje donice. Bardzo pasuje ich kolor do czerwieni pelargonii i srebrnych listków (zapomniałam nazwy, Sebek tego szukał). No i ta sympatyczna mordka w parterze.
Twój trawnik rośnie szybko. Oj, pamiętam jak mnie cieszyła moja pierwsza trawa. I pierwsze koszenie kosiarką.
Tu ma być ogród :) 17:23, 06 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak fajerwerki

Dobrze powiedziane

Właśnie czytałam, że Ty zostawiasz na rabatach i też się mnożą.
Coś jeszcze, coś więcej... 15:26, 06 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ja chadzam w rzeczach niemnących się-więc w obiegu jest raptem parę bluzek

Mam takie ubrania na siłownię - toffam je Może zmienię sferę zawodową i zacznę karierę w sporcie - prasowanie będę mieć z głowy
Coś jeszcze, coś więcej... 15:25, 06 cze 2016

Do góry
abiko napisał(a)
kurcze a u mnie konwalnik słabo przezimował.. chyba mu u mnie nie pasuje

Aga - moje były ścięte ciut nad ziemią, bo po zimie siano zostało... Odbijają
Coś jeszcze, coś więcej... 15:24, 06 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
matko ile ty masz koszul

zdjęcia piękne normalnie cudnie masz w tym ogrodzie

A ja twierdzę, że ciągle za mało? W moim ulubionym sklepie zaczynają wyprzedaż 23-go, więc pewnie coś dokupię A potem będę narzekać, że miejsca w szafie brak
Coś jeszcze, coś więcej... 15:22, 06 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wieszaczki z jednej paczki,koszule ulozone koloram...no no ja zona nieidealna aczkolwiek koszule." prasujaca jestem pod wrazeniem
Pod wrazeniem buszu w ogrodzie tez oczywiscie

Raz na jakiś czas zdarza mi się mieć porządek
Buszu nie ogarniam, sam rośnie
Coś jeszcze, coś więcej... 15:21, 06 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Ale elegancik z Ciebie, szafa pełna koszul, super. Caradonna śliczna, taka filigranowa, zapisałam w inspiracjach

Obowiązuje mnie pewien dresscode w pracy - w T-shircie mi nie wypada biegać, bo nie będę wiarygodny
Coś jeszcze, coś więcej... 15:21, 06 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A ja wtedy piorę rzeczy, których nie trzeba prasować
Nie znoszę prasowania i zmywania, to drugie prawie udało się wyeliminować zmywarką, ale co z prasowaniem zrobić...

Ponoć suszarkę trzeba kupić, mają wyjść niezmięte rzeczy
Coś jeszcze, coś więcej... 15:20, 06 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
faktycznie z konwalikami na dobre wyszło, ale i tak dziś zachwycam się irysami.

Hihi, kogoś czeka wymiana garderoby?

Wymiana? Przydałaby się, ale nie mam za co
Chyba fotel z pokoju wyciepię i wieszak w I. kupię
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:15, 06 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Dzięki Gosiu choc jakieś aktualne fotki mam, bo nie ma mi kto zrobić

No przecież zawsze możesz zrobić #selfie - sukienka Ci nawet to sugeruje

Zdjecia super!
Tu ma być ogród :) 15:11, 06 cze 2016

Do góry
Jak fajerwerki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 06 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zacytuję post Toszki na temat czosnków, który pod koniec maja u mnie popełniła:

"Już teraz trzeba ścinać łodygi z przekwitniętymi główkami.
Jesli zostawisz dłużej przekwitnięte kwiatostany to cebula zmuszona będzie na wysiłek karmienia i wiązania nasion. To bardzo osłabi kwitnienie w przyszłym roku. Można zostawić po jednym kwiatostanie z każdej odmiany i albo pozwolić się wysiać, albo celowo wysiać. Takie siane kwitną w trzecim roku. Na początku te skiełkowane czosnki do złudzenia przypominają trawkę, niemal wschodzącą stipę. Łatwo wypielić, zdeptać lub zalać. Stanowisko bardziej piaszczyste. Suche.
Można też część ściętych kwiatostanów wstawić do wody, w þółcień i zaczekać, bo tak też nasiona potrafią dojrzeć. W zeszłym roku z ściętych kwiatostanów zaplotłam wianek i tak też nasiona dojrzały. Z wysiewu można uzyskać kilkadziesiąt cebulek. Ale trzeba cierpliwie zaczekać. Tak wysiały mi się limonkowe czosnki - Obliquum i mam ich cały, już kwitnący las

Jeszcze jedno - jeśli jest nawadnianie, to trzeba odsunąć, bo wszelkie cebulowe naszym latem wchodzą w stan spoczynku i preferują raczej suche stanowisko. Inaczej mogą wygniwać."

Hmmm, co kraj to obyczaj Ja swoje chyba jednak znów zostawię A co tam - po 3 latach mam ich dwa razy więcej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies