Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród niby nowoczesny ale... 00:23, 09 sty 2016

Do góry
Duzo było dyskusji designerskich ale na szczęscie mecz Wam je przerwał, dałam radę nadrobić.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:47, 08 sty 2016

Do góry
Wiosna w Bawarii? Nieprawdopodobne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:43, 08 sty 2016

Do góry
Nadrobiłam zaległóści. Piekne rodzinne spotkanie mielisćie. Wnusia Mikołajka to moja ulubienica
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:59, 08 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Drugi rzecznik nam się kluje

Hi hi Sebek na dwóch etatach czasami nie wyrabiał
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:58, 08 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

OMG!!!

Juzia czy Ty coś zamawiasz? Rózanka się tworzy?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 08 sty 2016

Do góry
Rzecznikowi bardzo dzieje za rzeczowa i jak zwykle bardzo kompetentne udzielanie odpowiedzi na zadawane pytania Premia sie należy , przypomnij sie Nawigatorka pod koniec miesiaca jak bede wnioski premiowe składac Ale szanowna koleżanka Rzecznik ma tez roze w swoim ogrodzie

Frezja i Ren pytacie o berberysy bagatelle - one sa z załozenia miniturowe. Rosły przez pierwsze dwa sezony jak krew z nosa. Po 3 latach musze juz je siąc aby nie były za duze, na szczęscie im bardziej je tne tym lepiej sie wybarwiaja i maja idelanie kulisty pokrój. Aktulnie to chyba jedna z niewielu roslin w moim ogrodzie, która rosline zgodnie z projektem, nieprzerwanie 5 sezonów, podobnie jak runianka w ich nogach. Chociaz runianka też musi być ostro cięta aby była zwarta. Tegoroczne lato jednak dało jej mocno w kość, bo rośnie u mnie na tzw patelni. Ma słonce przez caluteńki dzien.

Milka dobrze ze sie odnalazłaś , zaraz wpadnę z rewizyta. Mam bardzo powoli wraca do zdrowia, lekarze twierdzą ze to będzie powolny powrot i na dodatek niemal nie chce jeść. Na razie zaanektowała salon na swoja sypialnie

Mała Mi mnie fascynuje jak Ty ogarniasz te wszystkie byliny? Róże to pikuś przy Twoich kolekcjach , rzekłabym narodowych!

Yolka miałam takie samo podejscie do nazw roslin. A,e to forum terroryzuje jesli nie podasz rodziny, gatunku , odmiany. I jeszcze pamietaj co duż litera a co małą Dla mnie to czarna magia
Zagajanka - plan to i ja mam. Tylko czasami zdarzy mi sie przesadzic roze i nie odnotować zmiany.... Chyba lepsze beda tabliczki

Ewik zdecydowania za mało !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 08 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja wiem, bo im się przyglądam od dawna. Do 30-40 cm są. Ładne kulki.

I je też zakupiłam pod wpływem tego patrzenia.

R. Gartentraume - ona się czymś wyróżnia?

Ewo nazwą Jak watek Madżenie ogrodnika może nie mieć róży Gartentraume ?
Typografia ogrodu 22:36, 07 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Gdy mi nie bylo zal nie ratowalabym tego ptaka.
A wiesz ile takie zaluzje kosztują? Piszac biznes mialam na mysli koszt w porownaniu z innymi metodami odstraszania ptakow.

Oj tak masz racje, strasznie bolał koszt naprawy 3 szt... Ale czy słonce nie przeszkadza Ci latem?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:33, 07 sty 2016

Do góry
Rench mnie skusiła na zakup roz. Kilka starych wyeksmituję do tesciowej zatem znajde miejsce na
1) Purple Eden/ Ebb Tide (Weksmopur) - 2 szt.
2) Rhapsody in Blue (Frantasia) - 1 szt. - efektami ją w perovkię obok Kardynałka
3) Biedermeier (Tan97123) - 2 szt. - będą w donicach latem
4) Gartentraume - 1 szt. -
5) Kurfürstin Sophie (Meisselpier) - 1 szt
6) Spirit of Freedom (Ausbite) - 1 szt. -
7) Charles de Mills - 1 szt. -
8) Soul - 1 szt. - dokupiłam 2 szt bo juz jesienia jedna posadziłam

Mam nadzieje ze trawy pokaża na co je w tym roku stac i rózanka nie bedzie mnei drażniła swoim poczochraniemu

I prosze mnie juz nie kusić!!!!!!!!!!!! Koniec z rozami!!! Mam kupiwać trawy!,,,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 07 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To tak jak ja.. maj ulubiony, czerwiec pachnący, lipiec bylinowy, sierpień owocowy I zgłupiałam.
Super taki przegląd roku... taka wizytówka z ostatniego roku. Kocham u Ciebie maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, a zawilce masz odjazdowe

A ciemny różanecznik to na 200% nie ALfred. Alfred jest fioletowy (liliowy). Do Bogdzi trzeba uderzyć w kwestii odmiany

Wiesz, ze nie umiem hodować rh, nawet do nazw nie przypisuję wagi...
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:28, 07 sty 2016

Do góry
Jak to kiedy? Dzisiaj wieczorem
Coś jeszcze, coś więcej... 22:27, 07 sty 2016

Do góry
Asia poptrz na NOTI. Lepiej mniej ale dobrej jakosci. Ja jestem po 5 latach zachwycona moimi kanapami a to bardzo rzadkie dla mnie zjawisko. Zwykle wszytsko mi sie po 5 latach nudzi
Ogród niby nowoczesny ale... 22:25, 07 sty 2016

Do góry
Qurcze ja się starzeje, bo nie czuje cortenu w kuchni.... W ogrodzie z niebieskim kolorem super, ale w kuchni jak nic ma odczucie brudu i starości a tego nie cierpię...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:16, 07 sty 2016

Do góry
Ilosc kolorów, barw, faktur to mistrzostwo Łukasz. Jestem zachwycona przeobrażeniem Twego ogrodu !

Neich sie ta stipa sieje u mnie
Rododendronowy ogród II. 22:09, 07 sty 2016

Do góry
Jakże ja uwielbiam te energetyczne kolorowe zdjęcia.

Bogdziu nie bedzie żle, przecież większe mrozy bez śniegu dotykały Twoj ogród.
Tu ma być ogród :) 22:04, 07 sty 2016

Do góry
O takim pionowym pokroju trawka to będzie właśnie sesleria jesienna . To trawa, ktora lubi suchą glebę i wtedy jest limonkowa
Ogród Cioci cz. 3 21:57, 07 sty 2016

Do góry
Metamorfoza salonu cudownie dopełniła całościowa zmiane
W Kruklandii 21:49, 07 sty 2016

Do góry
Się dzisiaj nie żałapałam, ale już wcześniej widziałam
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:45, 07 sty 2016

Do góry
No i przez ciebie zamowiłam kilka ... naście róż....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 07 sty 2016

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Piszesz, że cieszy Cię docenienie ogrodu przez nas - myślałam, że już się przyzwyczaiłaś do ochów i achów, dlatego nie chciałam tutaj wpisać standardowego "Pięknie!".
Ale fakt jest taki, że oglądam zdjęcia i im więcej czytam forum, tym bardziej widzę, jaki Twój ogród jest mądry, przemyślany, zaczynam już kojarzyć mniej więcej, co koło czego jest usytuowane, co na prawo od furtki, co na lewo - a to sukces, bo orientacja w przestrzeni to dla mnie abstrakcja. Zaczynam zauważać sens pewnych połączeń: roślin, faktur i form. Każdy widok jest pełny, niczego nie brakuje, nie mam odczucia, że tu za łyso, tu jakoś pusto. Patrzę na zdjęcia, gryzę pazury i chłonę każde ździebełko trawy i płatek róży.
Miło tu być.

Moniko takie słowa bardzo ciesza . Po 14 latach pracy we własnych ogródkach (nie liczę debiutu w ogrodzie tesciowej) zaczynam dostrzegać te niuanse, o ktorych piszesz. Wszysy się dziwią dlaczego ja ciągle rewolucjonizuje, przekopuję, zmieniam. Właśnie dlatego, ze czasem kolor lub faktura lisci, ich kształt , mimo że przy planowaniu wydają sie dobrym połączeniem, nie pasuja do siebie. Niektorzy maja to we krwi, inni jak ja uczą sie latami
Przez wiele lat walczyłam z moja wewnętrzna kokoszka (uwielbiam to okreslenie Malkul) teraz wiem, ze minimalizm w ogrodzie nie dla mnie. Lubię ten moj zmienny busz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies