szczerze- wogole.latem slonce jest dosc wysoko i wpada do domu pod malym kątem.czasami zdaza nam sie opuscic lekko rolety ale to sporadycznie.nigdy nie mam slonca w kuchni co bardzo mnie cieszy bo tego bym nie zniosla.najwiecej slonca wpada wiosna i jesienia ale z tego akurat sie cieszymy bo wtedy temperatura podnosi sie w domu o kilka stopni.
posałam u Sebka, że szukam sofy i uznałam, że może Forum w swojej mocy mnie wesprze. szukam czegoś bardzo prostego, najlepiej modułowego ale w trochę lepszej cenie. moze ktos z Was widział coś podobnego jak te linkowane poniżej
Dokładnie o to chodzi...............dlatego uderzają. mam ten sam problem i od lat siedzę z naklejkami na szybach. Nie zawsze pomaga, ale zdecydowanie jest lepiej.
I niestety kilka ptaków w ciągu roku się zabija, pomimo naklejek Teraz też jeden czeka na pochowanie.. Najczęściej się zabijają jak przylatuje krogulec i one w panice uciekają ..
Jednak szmat nie powieszę na oknach. Rolety zasuwam tylko zima by sąsiedzi nie zaglądali do domu. Niestety jodły zachorowały i jestem teraz na widoku