Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:54, 14 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:51, 14 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:47, 14 lip 2021

Do góry
Te kamienne grzyby są już znakiem rozpoznawczym.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:45, 14 lip 2021

Do góry
Danusiu i Witku ja też dziękuje za serdeczne przyjęcie. Miło było Was poznać oboje oraz innych, uroczych i przesympatycznych członków rodzinki. Prawdziwych ogrodników z wiedzą i pasja, wieloma talentami.
Podziwiam zapał i upór w realizacji Waszych marzeń. Życzę by się udało jak najszybciej i jak najwięcej urzeczywistnić. Słucha się Waszych opowieści o kolejnych etapach z wypiekami na twarzy. Przyjedziemy na pewno te wszystkie cuda zobaczyć.
Ogród oczarowuje rozmachem, niesamowitym bogactwem barw, struktur, zapachów, dodatków. Wiele połączeń zaskakuje, ogrom inspiracji.

Wrzucam fotki na pamiątkę. Choć robione w samo południe nie oddają cudnego charakteru Waszej Anglii.

Już od wejścia ogród czaruje a pierwsza rabata zapowiada ucztę dla oczu i duszy.

Sałatka pokrzywowa 11:27, 14 lip 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Trochę lipcowych fotek Niewiele się zmienia, ale dalii kwitnących w lipcu nigdy nie miałam, a teraz mam. Więc gwoli kronikarskiego obowiązku:

Le Baron

Ten domek jest uroczy
Ogród pod lasem 11:16, 14 lip 2021

Do góry
Hummelo oblegany przez motyle

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:15, 14 lip 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Dorotko, cudnie wygladasz-jak zawsze usmiechnieta od ucha do ucha
Dziękuję nadal mam głód życia i radość przeżywania każdej chwili bo dusza się nie starzeje. Zawsze byłam pogodną osobą.

Zieleń, drewno i antracyt 11:11, 14 lip 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, rośliny rozrośnięte, zdrowo, bujnie, warzywnik obfity, super.
Dalie - gwiazdy ogrodu, piękne. Dawniej mój Tato zawsze miał dalie, ale od paru lat zniknęły z ogrodu, szkoda. Ich jedynym minusem jest wykopywanie na zimę i przechowywanie.
Pozdrawiam.

Ogród dziękuje Bujnie jest to prawda, przez to szkodników nie widać na daliach mam plagę mszyc, jeszcze większą niż w zeszłym roku, a w nogach mrówki w zatrważającej ilości. Na te drugie chyba miejscami chemię zastosuję, bo rośliny zaczynają padać.
Mój dziadek miał sporo dalii w ogrodzie i gladiole (mieczyki). Mam do nich sentyment Wykopywanie może być upierdliwe, ale nie mam ich aż tak dużo, jeszcze mi nie przeszkadza.
Dla urozmaicenia, lwie paszcze i mini naparstnice dla Ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:06, 14 lip 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Dorotko! Pięknie wyglądasz, w dodatku w takim pięknym różanym towarzystwie.
Ozdoby piękne, a wianuszki urocze, przypominają mi dzieciństwo.
Bardzo ładne zestawienie kolorów lilii i ostróżek.
Pozdrawiam.
Dziękuję za miłe słowa. Zawsze lubiłam wianuszki i co rok robię. Niektóre ładnie zasychają.

Zieleń, drewno i antracyt 11:04, 14 lip 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Coś takiego mój M. zrobił na tarasie, żebym miała skąd czerpać wodę do podlewania donic, jeszcze tylko brak wykończenia, ale kryje kastrę, która sama z siebie nie jest ładna.
Ja myślę o balii ocynkowanej, bo mam

Balie ocynkowane bardzo mi się podobają, ale nie mam żadnej na stanie. Wiesz jakie drogie są na targu staroci?
ps. Wstaw proszę robocze zdjęcie swojej kasty, nad technicznymi aspektami wykończenia właśnie się zastanawiam
Na zachętę dla Ciebie pierwsza budleja
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:00, 14 lip 2021

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Dorotko, dobrze widzę i liczę, doliczyłam się trzech synów?
Zgadza się

Zieleń, drewno i antracyt 10:58, 14 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

Jakie bajeczne
Jak je ustrzegłaś przed ślimakami? bo u mnie wszystkie czubki zjedzone, nie zdążą zakwitnąć. Obiecuję sobie że ostatni raz kupiłam, ale jak widzę takie okazy to kolanka miękną

U mnie nie ma nadmiaru ślimaków, są za to hordy mszyc, ale walczę z nimi dopiero wtedy, kiedy pąki przestają się rozwijać, albo chcę kwiaty do bukietu ciąć. Może spróbuj z uprawą w donicy, łatwiej je chyba obronić przed ślimakami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies