Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 11:39, 20 lis 2021

Halinko, Szczecin ma swoje ptaki, a Koszalin swoje. Hasior był wizjjonerem, ale nie na te czasy, tylko na tamte. Pamiętam jego wystawę, kolaże z lalkami, ze zwęglonymi deskami, i z fragmentami rzeczywistości dość dziwnie ze sobą powiązane. A juz sam montaż tych ptakow na naszej skarpie, to był szok. Kulturowy też. Jeszcze murów politechniki nie było,

Wystawa chyba funkcjonuje w dalszym ciągu w Zakopanem.

Basiu, Elu, Alicjo, Jolu, dziękuję za odwiedziny. Ja teraz rzadko jestem. Nie ma o czym bajać, ogród juz w uśpieniu, chociaz jeszcze plusy są, i zieloność na trawniku, ale pogoda listopadowa, mżawka siąpi, mgły się snują, nie ma jak wybrać się na zwiedzanie, że już o pracy nie wspomnę. Pogoda wymusiła działanie moje na grządkach. Ale już prawie koniec listopada, może w grudniu będzie bardziej sucho?

Basieksp 16:44, 20 lis 2021

Haniu fajnie, że jesteś u mnie w ogrodzie szaro, buro jutro pójdę się trochę rozejrzeć, dziś trochę sprzątałam, tak na szybko, jeszcze sporo sucholców u mnie, ale wszystkich nie będę wycinać coś zostawię na zimowy szron
hankaandrus_44 18:28, 20 lis 2021

Basiu, Ja już 2 tygodnie w domu, ogród w zaniechaniu, i niech tam. Nic na siłę. Słońca nie ma to i motyki w rece nie biorę.

Jak ja nie chodzę, to i inni też pewnie nie chodzą. Nie ma komu plotek o chwastach roznosić.

ElzbietaFranka 18:32, 20 lis 2021

Haniu u nas pierwszy raz od tygodnia słonko zaświeciło. Pogoda była tak jak nad morze buro, szaro mrzawka. Jest sucho Bonnie pada tylko marzy.
Dzisiaj zaskoczenie dosyć ciepło jak na tę porę roku +13. W moim kotle otoczonym przez tuje wiatru nie odczuwałam.

Jeszcze coś tam robię

Pozdrawiam
Joku 20:27, 20 lis 2021

Pewnie nie pamiętasz ale chyba ze 2 sezony do tyłu uskarżałam się że moje hipeastra nie kwitną. Poradziłaś mi żeby je trochę "podhodować" bez zasuszania liści. Tak też zrobiłam, cebule podrosły i teraz mam 3 pąki (cebulek różnej wielkości w dwóch doniczkach jest po kilka). Moja radość jest ogromna, chciałam tobie serdecznie podziękować za radę.
Basilikum 20:54, 20 lis 2021

Listopada juz malo grudzien przeleci a w styczniu juz bedziemy czekac na wiosne moj oczar ma tyle pakow, ze koncem stacznia bedzie szal

U nas skonczyly sie mgly i nawet sie slonko pokazuje czasami. Ja jeszcze cosik w ogrodku robie jak pogoda pozwala. Bedzie mniej pracy wiosna.

Piekne te instalacje patriotyczne u Ciebie
hankaandrus_44 23:09, 20 lis 2021

Joku napisał(a)
Pewnie nie pamiętasz ale chyba ze 2 sezony do tyłu uskarżałam się że moje hipeastra nie kwitną. Poradziłaś mi żeby je trochę "podhodować" bez zasuszania liści. Tak też zrobiłam, cebule podrosły i teraz mam 3 pąki (cebulek różnej wielkości w dwóch doniczkach jest po kilka). Moja radość jest ogromna, chciałam tobie serdecznie podziękować za radę.

Jolu, Cieszę się, że będziesz miała kwitnące hipki. Moje w tym roku chyba na święta nie zakwitną. Doniczki jeszcze w ogrodzie, a ja nie wiem kiedy je zasuszę, żeby ochłonęły po lecie. I małe i duże cebulki stoją w szklarni. Fakt, nie podlewane, ale nie jest to stan spoczynku jak zawsze. Dalie też jeszcze nie zwiezione. Niby leniwa nie jestem, ale zapóźniłam się z przywozem, i teraz mam za swoje. Mam nadzieję, że jeszcze da się je uratować przed mrozem.
A dla osłody wstawię kwiatek z archiwum.

hankaandrus_44 23:13, 20 lis 2021

Izabelko,jestem u Ciebie na stałym podglądzie, i wiem co się dzieje. Uważaj na pogodę, na sanatoryjny wyjazd musisz być dziewczyną "do rzeczy"!
Alija 13:18, 21 lis 2021

Hanusiu! U nas dzisiaj piękna, słoneczna pogoda, piękna niedziela.
Podlewałam ostatnio rodki, żeby trochę wody "popiły" przed ewentualnym mrozem, bo sucho, przedwczoraj mieliśmy trochę deszczu, ale to raczej deszczyk i mżawka.
Trzymaj się zdrowo, miłej niedzieli.
hankaandrus_44 08:24, 22 lis 2021

Alu.Wczoraj też mi po oczach błysnęło. Dobre i to. W ogród wpadłam jak po ogień. Amarylisy-hipki już w domu. dalie wykopane opisane i suszą się w szklarni. MOże za tydzień je zwiozę do piwnicy.