Z ogrodowej paki też mam co nieco.
Miałam 2 dni pod moją gruszą. Udało się bez deszczu, i bez kłopotów przeżyć te 2 dni upałów. Nogi moczyłam, ale i roślinkom tez pić dawałam. Odwdzięczają się swoją uroda. Zobaczcie. To jest ćwiartka mojego ogródka.
c
A tak po kolei idąc wzdłuż szklarni i obchodząc trawniczek w lewo.
Tajemnicza, niekwitnąca hortensja skojarzyła mi się z Prim White (Dolprim). To jedyna, znana mi hortensja, która potrafi nie kwitnąć.
Prim White kwitnie wcześnie i zaczyna od takiego lekko limonkowego koloru.
Tylko, że ona jest niska i taka bardziej rozłożysta.
Więc to chyba nie jest Prim White.
Marne w tym roku hortensje ogrodowe.
Ta jako tako.
Tu tylko jeden kwiatek
Reszta ledwo w pojedynczych pączkach, nie ma co focić.
Do ozdoby dołożyłam mały pieniek, a za balię dałam niezagospodarowane okienko
Jestem zła, bo tę trawę kupiłam jako wysoki miskant, żeby posadzić z tyłu jałowca i mam, nie powiem co....
To mi wygląda na jakąś molinię, więc muszę przesadzić.
Mam tylko jedno nowe zdjęcie, ponieważ zapełniła mi się karta pamięci
Lilia trąbkowa Pink Perfection - tą kupiłam świadomie i jest taka, jak na zdjęciu u sprzedawcy. Posadziłam ją w miejscu, gdzie inne lilie dobrze się czują, czyli na rabacie przed domem. Ale nie spodziewałam się, że będzie tak pięknie pachnieć.
Pozdrówki dla wszystkich Zaglądaczy
Dzięki za zachętę, fotkę machnę w piątek, ponieważ jutro udaję się w całkiem odwrotnym kierunku
Ocynk dość szybko traci walory świeżości, więc pewnie niedługo upodobni się do zabytku, za to na pewno jest szczelna - kosztowała niecałe 40 złotych, bo była promocja, a ponieważ czaiłam się na nią od roku, M. sam wziął do łapek i kupił
PS. Ja ostatnio odwiedziłam dwie szkółki, w ramach zaplanowanej akcji dbania o zdrowie psychiczne i nie wyszłam z pustymi rękami Mam takie hasło: Zdrowa matka = zdrowa rodzina
Małżonek zachęcony tegorocznymi sukcesami stolarskimi w postaci huśtawki i ganku domku (altany) machnął był z rozpędu donicę. Donica stanęła na szambie, które wkopane jest płytko, wiec nic na nim nie rośnie.
I teraz mam rozkminkę, co w rzeczonej donicy ppsadzoc. Myśle o rozplenicach hameln, a pomiędzy nimi jakieś jednoroczne. Nie mam pomysłu, jakie... pomożecie?
Szkoda ale cóż kupie inne drzewko.
Pisardi mam i ładnie rośnie .Asia u mnie nie mam ślimaków wiec Jeżówki na razie bezpieczne
Za to mrówek sporo i mszyca jest .
Pisardi mam taką.
Asia tak kwitnie Sporobolus ( fotka z zeszłego roku) kłosy śliczne jak mgiełka.