Pati tak, jak napisała Ulinka wyżej: wielkości tej odmiany- 80cm, w naturze 3m https://www.podkarpackiesady.pl/pl/p/Rozplenica-Japonska-RED-HEAD/2350
Wychodzi na to, że każdy widzi to co chce
Zawilec różowy idę zmierzyć - do najwyższego kwiatka 115, ale u mnie pamiętaj, że mam żyzne żuławskie gleby jak rośnie to ho, ho
Moim zdaniem za rozchodnikami dałaby radę spokojnie, też mam do porównania wielkości.
Dzięki Juzia, na rozchodnikach na razie grzyba nie mam i oby tak zostało
Mam zamiar zastąpić nią miejsca po miskantach, które będę sukcesywnie usuwać. Te to w ogóle nie na mały ogródek, ale co ja myślałam biorąc je do mojego ogrodu?? Chciejstwo zostało zaspokojone bez względu na wszystko
Aniu jakoś nie zaobserwowałam inwazyjności zawilców, u mnie na razie trzyma się "w kupie", jakkolwiek by to nie brzmiało co nie oznacza, że będzie tak zawsze
10 dni nieobecności w ogrodzie. Bez podlewania, bez deszczu, było bardzo gorąco. Podlewałam przed wyjazdem 2 dni rabaty i trawnik. Najbardziej zaskoczyła mnie Różanka z grujecznikami. Pełno kwiatów, i róże wypusciły długie baty... Generalnie milutko.
Trawa również wygląda jakoś tak ładnie...aż dziwne. Generalnie wniosek jest taki: glina to samo dobro
Druga fotka ma fantastyczne światło. W którym roku od posadzenia miskanty osiągają swoją docelową wysokość? U mnie nadal podobnie jak w zeszłym roku sięgają obecnie do kolana. Na pierwszej fotce jaki to miskant? To jego docelowa wysokość?
Tak się zastanawiam, czy mając taki piękny uporządkowany ogród będziesz w stanie zmienić radykalnie podejście do ogrodu??
Fajnie, że rośnie i się przyjęło no i dom rośnie
Rozplenica Red Head miała mieć 80 cm wysokości, a ma 140 i rozpiętość też. Zagłuszyła to co rosło obok. Znowu będę musiała robić rewolucje Czy u Was też tak się panoszy?
Niektóre rośliny oszalały od tego ciągłego deszczu, hakonki również i rozchodniki rozrosły się ponadnormatywnie
Jak plan w głowie to prawie jak gotowe. Ja dziś upchałam ogórki kiszone w piwniczce na swoje miejsce i mam posprzątane. Wystarczy tej gimnastyki na kucąco
Mój busz ożanki jeszcze nie wycięty, do wykopania. Przeniosę na to miejsce obielę.