Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:05, 09 maj 2016

Do góry
domahacie się fotem a ja w tym ferworze walki z obsługa gości związanych nie zdażyłam zrobic nic zadnych zdjęć dekoracji

jedenie dzis wzięłam aparat i cyknęłam cosik akieś nądzne poostałośći.

miałam standardowo biały obrus, szara zastawa szare filcoki jak u nawigatorki (zgapiłam za jej pozwoleniem) tylko zamiast gipsówki miałam niebieską serewtkę włożoną pod sztućce, i w czarnych długi plastikowych rynnach białe tulipany sapporo z mowjgo ogrodu i wianek troszkę inaczej ubrałam niz był na wilkanoc i na drzwiach wielka kokardę w błękitnej krepy sztywnej be zniczego tak saute.
i wszystkie krzesła eamsy (dopozyczyłam od znajomej brakującą mi ilość. tyle że moje tapicerowane a ona ma transparentne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:04, 09 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
jestem
Pogoda nawet dopisała nei było źle

pytacie co goście na ogród - nie powiedzieli ani słówka.
no

Tak pomyślałam, że nic nie powiedzą. To chyba mentalność ludzi...co ??

albo się nie znają...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:00, 09 maj 2016

Do góry
jestem
Pogoda nawet dopisała nei było źle

pytacie co goście na ogród - nie powiedzieli ani słówka.
no
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:25, 09 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
apropo tych bązopwych ciemierników to u mnei idntycznie ale wczoraj wyciąłam te liście bo to raczej jakis grzybek więc polecam wyciąć, i czekac na nowe.

Tak poczyniłam, chociaż wtedy kiedy mogły cieszyć dały plamę, a teraz jak giną w tłumie są piękne zielone i wielkie

Puki co tulipany rządzą

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:05, 09 maj 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)

-Nigdy na forum nie polecałem nikomu stosowania w ogrodach przydomowych jakichkolwiek szkodliwych dla zdrowia chemicznych środków ochrony roślin. Sam od lat stosuję wyłącznie niekonwencjonalne sposoby dbania o zdrowie i dobrą kondycję roślin i tylko w tym zakresie dzielę się z innymi użytkownikami ,,Ogrodowiska" swoją wiedzą i doświadczeniem.

-Treol i Ortus to dwie różne substancje o odmiennym działaniu, stosowane w całkowicie innych terminach, dlatego też o ich łączeniu w jednym oprysku mowy być nie może.

-Preparaty sporządzone na bazie oleju parafinowego (ciekła mieszanina alkanów) stosuje się w okresie wczesnowiosennym do zwalczania form zimujących szkodników, na które działa kontaktowo. Zawarty w tych preparatach olej parafinowy pokrywa cienką warstwą stadia zimujące szkodników, powodując ich uduszenie.
Ortusem zwalcza się od maja dorosłe stadia przędziorków, mszyc, szpecieli, wciornastków, tarczników i miseczników.

-Wszystkie preparaty olejowe wykazują się takim samym działaniem niezależnie od tego jaka jest w nich procentowa zawartość oleju parafinowego. Nieważne czy jest to 60%, 77% czy też jest to czysta parafina, to i tak w ostatecznym rozrachunku w cieczy roboczej jego stężenie powinno wahać się od 1,5 do 3%.

przyznam się że chyab jestem blondynką

o dwóch godzin czytam na forum te i ine informacje i juz zgłupiałam.

zadam więc proste pytanie.

Moje graby maja pordzewaiacza szeciela zrudziały

nieczym nie pryskalam w tym roku.

jaki mam więc teraz oprysk wykonać?

ktos moze mi pomóc? ktos to kuma?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:19, 09 maj 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Uwielbiam żółty z białym

faktycznie wspaniałe zestawienie! ja rzez Ciebie od dziś też uwielbiam
Ogród z pergolą 18:32, 07 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
mnie sie drzewo w oknie nie podoba ...z molinia tez mam kłopot zaakceptowac w szybie.

bo dla mnie to jest trudne do zrozumienia ze ludzie robia wielkie okna ...potem zasłaniaja je roletami ...albo własnie .....nowy pomysł widze ...rosliny w szybie ....ja tam bym nie robiła rabaty pod tym oknem ...a dokładnie na przeciwko niego ...szeroka rabate z tujami w plecach.

a zostawiwałbym tylko ta czesc pod domem z małym oknem na rabate.

moze masz rację z tym drzewem..pomyślę jeszcze
a na przeciwko tej rabaty żwirowej i mojego widoku z salonu będzie plac zabaw jak u malkul
Ogród z pergolą 10:02, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Magnolia u malkul chyba dawała 3 do wyboru ze strony trawy.eu
3 linki w poscie są, moze łatwiej bedzie szukać
nie zapisywałam bo my z dziewczynami osobiście do kobitki jeździmy, to doradzi na miejscu co ma

Ty to masz dobrze z zakupami.
Poszukam jej postów później. Teraz mnie okna wzywają.
Ogród z pergolą 09:33, 07 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania, a gdzie są te trawki polecane i gdzie je kupujesz?

Magnolia u malkul chyba dawała 3 do wyboru ze strony trawy.eu
3 linki w poscie są, moze łatwiej bedzie szukać
nie zapisywałam bo my z dziewczynami osobiście do kobitki jeździmy, to doradzi na miejscu co ma
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:03, 07 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Same cuda ,można sie u ciebie rozchorować pozdrawiam!
Coś jeszcze, coś więcej... 22:30, 06 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie to chęteni poprosze naparstnice pare sztuk mozna?
co tam jeszcze sie wysiało?

No jak nie jak tak Na razie wszystko wygląda tak samo, ale pewnie do tego jeżówki, niskie kocimiętki, firletki kwieciste, orliki...
Ogród z rzeźbą 21:08, 06 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Chyba nieźle ta kora wygląda, cena też odpowiednią. Czeka mnie zakup większej ilości na rabatę bylinową, bo tam kamyczka nie chcę.

Przypominam się o nazwę tulipanów koralowych

Nie wiem co z tą The Beatles. U Malkul kępy wyglądają ładnie.

Mirelka baaardzo postaram się nie zapomnieć o tej etykietce. Dobrze, że przypomniałaś, bo ja już w wyjazdowym amoku co nieco jestem.
Ogród z rzeźbą 17:18, 06 maj 2016

Do góry
Chyba nieźle ta kora wygląda, cena też odpowiednią. Czeka mnie zakup większej ilości na rabatę bylinową, bo tam kamyczka nie chcę.

Przypominam się o nazwę tulipanów koralowych

Nie wiem co z tą The Beatles. U Malkul kępy wyglądają ładnie.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:53, 06 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
jezu zapomniałam u siebie!
ale tak zasada jest taka ze pory można przycinać gdy mają 8-10 cm wysokości. Skracamy siewki o ok. 1-1,5 cm One to lubią i mężnieją

O i się czegoś dowiedziałam.
Szałwie czy lawendy? 10:43, 06 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Agnieszko kule prześliczne- wszystkie trzy. Tylko wydaje mi się że lawenda za blisko siebie sadzona bo ona bardzo sie rozrasta. Moja z sadzonek takich samych z O. w tamtym roku posadzona urosła do jesieni do około 40 cm. średnicy i po kwitnieniu przycinałam dosyć mocno. Piaskownica super- dziewczynki na pewno uradowane.
tak ta z obi ma malkul i zobacz jaka duza. mi kazała co 40 sadzić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:21, 06 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

malkul napisał(a)

zwycięskie zdjęcia wczorajszego pokazu

ja patrze na te kule to mam ochote moje kostki w kule przerobić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:19, 05 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Pocieszyłaś mnie tym kolorem sapporo. Gdybym nie wiedziałam że u Ciebie też były na początku kremowe to bym się zastanawiała nad swoimi.
Anna i Ogród 21:09, 05 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
te białaski to jakie?

To są chyba White Parrot.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 05 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Gosia,

jaki masz rozmiar tych płyt i jakie odległości między nimi ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:50, 05 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

I te są śliczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies