Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród nad rzeką... 12:50, 10 paź 2015

Do góry
Zagladam do ciebie od Halinki bo napisałeś ze jesteś z okolic Warszawy
Szkoda ze nie masz info pod avatarkiem bo może wcześniej bym zwróciła uwagę

Póki co zauważyłam piękne brzozy i malowniczą oklicę
Nad jaka rzeczka mieszkasz ?
Zaznacze sobie i poczytam w wolnej chwili
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:03, 10 paź 2015

Do góry
Kusi mnie jeszcze brzozy zasadzic ale chyba poczekam do wiosny w zaleznosci czy wybiore sie na odczulanie w ziemie
Juzia no widzialam ze u was mrozy w nocy brrrr
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:44, 09 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
jestem ciekawa tego ambrowca
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:33, 09 paź 2015

Do góry
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej
Mój ogród nad rzeką... 17:02, 09 paź 2015

Do góry
Olu masz przepiękne brzozy w ogrodzie
Wiosną będzie szał z cebulowych.
Pozdrawiam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:48, 09 paź 2015

Do góry
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
Pogubiłam się po drodze... 15:05, 09 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Dzięki ivo czekam aż brzozy zmienią trochę kolorek
Pogubiłam się po drodze... 12:54, 09 paź 2015

Do góry
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Latarenki, lampiony i ... 08:11, 09 paź 2015

Do góry
kwiatuszek napisał(a)
ja mam coś w tym stylu, pięknie wyglądają wieczorem

Są za blisko rozmieszczone i prawie leżą na pniu brzozy. Rozsuń je i włóż między rośliny.
KAMILowe krok po kroku 23:49, 08 paź 2015

Do góry
W tej częsci wykroiłem darń wokół tej sosny i brzozy ale pod nią sam piach i chcę to wymienić. Co do reszty zmian to jest ten obszar z mojego planu gdzie chcę ustawić ławeczkę w stronę tarasu i obok niej posadzić Magnolią albo Rustic Rubra albo Lennei z naciskiem chyba na tę pierwszą. Oczywiście w grę wchodzi wycicię tej sosny i pozostawienie brzozy. dodatkowo postawienie dużego głazu i obsadznie zgodnie z tym co napisałem na początku wątku reszta jutro idę spać! tchus!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:07, 08 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Pana od drzew to zazdroszczę. Też myslę o tulipanowcu i zastanawiam się jaka odmiana. Ale u nas często bywa, że trzeba kupić to co jest niestety

Wiesz ja też w centralnej nie mam zbyt dużego wyboru ... z panem po prostu się udało ... zapytałam kilka tygodni temu czy miałby tulipanowca a on mi na to, że póki co nie ma ale może sprowadzić ... i takim sposobem od wczoraj rośnie sobie u mnie tulipanowiec kolumnowy Ale żeby nie było, że jest tak lekko ... po brzozy, ambrowca, śliwę i buki musiałam wybrac się do Wrocławia
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:53, 08 paź 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!

Dziękuję za miłe słowa a brzoza to chyba Laciniata. Ogólnie zwisająca, co roku wycinam pędy rosnące w górę.
Komendówka 15:07, 08 paź 2015

Do góry
Roma - u Ciebie to nie rabatka brzozowa a las brzozowy !!!

Brzozy tak szybko rosną,ze nawet się nie obejrzysz a będą gigantami
Ogród wyrozumiały 14:56, 08 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Jest świetnie! A będzie jeszcze ładniej gdy wszystko podrośnie. Jeśli chcesz się pocieszyć, to zajrzyj na moją brzozową. Musiałam sobie dorysować drzewa bo takie malutkie. A między nimi na razie puchy i hula wiatr.
Pozdrowionka.

Dziękuję

Ale wiesz moje brzozy to były posadzone już dawno,też takie małe liliputki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:08, 08 paź 2015

Do góry
Borbetka - cieszę się , że jesteś zadowolona z zakupów .. jestem daleka do namawiana bo każdy ma inne oczekiwania

Ewelaa74 - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa zapraszam ciągle ...

Fuksja - to miejsce na zdjęciu wygląda już inaczej , mam aktualne zdjęcie zaraz załączę

Asica - wszystkie tuje uratowałam ... okazało się , że mają mszyce ale solidnie je również podlewałam i dopieściłam florowitem dolistnie ... teraz mają się dobrze ..

Ivo - to jeżówka southern belle i secret romance... pod takimi nazwami kupowałam w necie ... różowe jeżówki posadzone są w limkach...

Magda 76 - Nie przeszkadzają mi brzozy ... śmiecą jak każde liściaste , dla mnie bez różnicy czy mają liście większe czy mniejsze . Jeszcze ich nie przycinałam ale planuję na wiosnę .... Dają mi pozytywną energię, uwielbiam się na nie gapć , nie zamieniłabym na inne drzewa w tym miejscu

JESTEM JUŻ !!! DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZAGLĄDAJĄCYM !!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:52, 08 paź 2015

Do góry
Ewik - fajnie powitać nową twarzyczkę u sibie

Malkul - hakone wyrywam z korzonkiem i tyle ... można od razu do gruntu ..Zrobiłam kilka sadzonek eksperymentalnie w doniczkach z sukcesem. One się rozchodzą rozłogowo ...

Madżenka
- moje hakone przez upały nie ucierpiały . Podlewanie miały włączone może dlatego a może i nie ? Pożarły mi bukszpany

Piorunek - to są tuje franki boy szczepione na pniu a brzozy posiadam doorenbosy . Co do ich posadzenia ja nie podpowiem . Mnie ich wielkość nie przeraża . Na wiosnę trochę je skrócę

Konieczki - zapraszam na kawkę dziękuję za miłe słowa ...

Lindsay80 - No właśnie ... kupiłam green jewel i w ubiegłym roku wszystkie wyglądały jednakowo a w tym sezonie jakby jedne pozostały w wersji oryginalnej a drugie jakieś białawe ? nie wiem o co chodzi ... zaraz wstawię zdjęcia ...

Popcorn - sama ogarniam ogród ... a co do hakone to wyrywam z korzonkiem i sadzę . One są powolne ale rosną

Elik - na to co się dzieje w ogrodzie nie zawsze mamy wpływ a poległe hortensje mnie nie wzruszają nadal wyglądają na leniwe nie pozbywam się jednak kwiatostanu dopiero na wiosnę ...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:08, 08 paź 2015

Do góry

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!
Ogród wyrozumiały 19:30, 07 paź 2015

Do góry
Czyli że i Red Baron i Brzozy będą w kamykach..

choć ten kamyk mnie martwi strasznie -jak ja będę potem coś przesadzać .....to masakra jakaś, rozgarniać kamyki i kopać między nimi.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:26, 07 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zbiory pomidorów robią wrażenie Jak masz ich dość, to rób sałatki, za 2 miesiące zatęsknisz za ich smakiem
Piękna ta panorama jesienna z leżaczkami Widoku na brzozy zazdroszczę

Tak, bede robila salatki w sloikach
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:35, 07 paź 2015
Do góry
co do grujecznika ..to tez mi podpdł...mam 2 sezon ...zeszłego lata uschły liście ...w tym to samo ...wywalę chyba ...tylko jakim drzewem go zastapić aby nie dawało regularnego- pełnego cienia ...a taką mgiełkę ( brzozy odpadają mam cały zagajnik za płotem starczy mi )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies