Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Filemon24 13:23, 14 paź 2015

coś ty kosiarką, a między drzewami ojciec kosi kosą spalinową . Samej roboty z cięciem trawy jest ogrom warzywnik mamy wielki sad to gdzieś około 70 drzew owocowyc które wymagają ciągłej pielęgnacji. W tym roku to się tyle napryskałam że aż się przytrułam od oprysku. Także roboty nabierząco jest duża przy tworzeniu rabat tak samo( jeszcze jak ziemię muszę wymieniać to masakra) No i jak susza to i podlewania sporo.

warzywnik to zdjęcie po uprawieniu i posianiu warzyw
sylwia_slomc... 13:26, 14 paź 2015

warzywnik wygląda na dwa razy większy niż mój
Roboty przy tak dużej działce ogrom, pytam o koszenie bo ja też męczę kosiarką
margaretka3 13:34, 14 paź 2015

Filemon, szkoda, że zamknęłaś wątek, ładnie już masz
Filemon24 13:59, 14 paź 2015

Miałam kryzys ogrodniczy i w ogóle jakoś tak podjęłam decyzję o zamknięciu wątku ale może jeszcze otworzę nowy
sylwia_slomc... 14:38, 14 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
Miałam kryzys ogrodniczy i w ogóle jakoś tak podjęłam decyzję o zamknięciu wątku ale może jeszcze otworzę nowy

Otwieraj kobieto nie namyślaj się, zobacz ile nas jest już tych z ogromną powierzchnią ogrodową.
kosolka 15:05, 14 paź 2015

Dzięki Filemon! Ale masz już duże drzewa... Też mam dookoła działki modrzewie, brzozy i świerki, ale jeszcze małe.. I sporo wypadło, będę uzupełniać innymi gatunkami. Piękny masz wjazd, i widzę bajorko?
Pracy mamy dużo.. I roślin mnóstwo trzeba, a co za tym idzie- kasy :-/ Dlatego wszystko małymi kroczkami, a końca nie widać..
A, i szpaler hortek świetny przy domu! Pozdrawiam!

Edytuje, bo zobaczyłam warzywnik Ło matko, jako wielki! My mamy traktorek do koszenia, ok.3 godz i tak schodzi, plus kosą między drzewkami i krzewami.
sylwia_slomc... 15:11, 14 paź 2015

kosolka napisał(a)
Dzięki Filemon! Ale masz już duże drzewa... Też mam dookoła działki modrzewie, brzozy i świerki, ale jeszcze małe.. I sporo wypadło, będę uzupełniać innymi gatunkami. Piękny masz wjazd, i widzę bajorko?
Pracy mamy dużo.. I roślin mnóstwo trzeba, a co za tym idzie- kasy :-/ Dlatego wszystko małymi kroczkami, a końca nie widać..
A, i szpaler hortek świetny przy domu! Pozdrawiam!

Z tą kasa to tak nie całkiem do końca jest dużo osób na forum chętnych się podzielić tym co mają........ja też się dzielę z innymi i tak się ogród zapełnia
kosolka 15:17, 14 paź 2015

Tak, część roślin można też samemu rozmnażać, ale mam na myśli raczej te większe rośliny..
07_Rene 15:52, 14 paź 2015

Dziewczyny podczytuje cichaczem Z takim areałem to mamy podobne problemy nie ma co ukryć.

Filemon fajnie zobaczyć jak jest u Ciebie Witaj u mnie.

Myślę, że własny wątek warto mieć.
Ja prowadzę wątek nie po to, żeby się chwalić, jak to u mnie jest pięknie (może kedyś będzie? - chciałabym); bardziej w celach doradczych i towarzyskich Lubię czasami zajrzeć wstecz i przypomnieć sobie jak to u mnie było tragicznie i pusto... Najlepsze jest to, że wówczas wcale tak nie myślałam
Teraz jest lepiej i mam nadzieję, że za rok będzie jeszcze lepiej.

Anda 16:25, 14 paź 2015

Filemon, zakładaj wątek

Wy obszarniczki Moj cały ogród taki duży jak Filemona warzywniaczek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies