Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Piękny masz ogród, szkoda, że tak mało zdjęć. Pięknie wszystko się porozrastało, a wnusia pięknie pozuje, za moim wnuczkiem trudno nadążyć, muszę ustawiać tryb sportowy bo nie ma mowy o pozowaniu.
Wnusia uwielbia jak jej się robi zdjęcia i chętnie pozuje. Jeżeli chodzi o ogród to front najlepiej się prezentuje bo to już drugi rok i wszystko ładnie się rozrosło.
Pracy było bardzo dużo, wykopywanie wcześniejszych krzewów, trzykrotne przekopanie bo skrzyp ciągle wychodził, zakładanie ekobordów isadzenie nowych roślin.
Brzozy rosną w korze a między nimi są miskanty narazie słabo je widac bo są jeszcze male. Wzdłuż ogrodzenia posadziłam żywopłot z czerwonego buka ale też słabo widoczny. Te małe rośliny o których piszesz to funkie nie miałam co z nimi zrobić i wsadziłam pod brzozami. Proponujesz mi derenie otóz mam derenie obok. Dzięki za rady i sugestie