Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Janiny

Ogródek Janiny

Janina 09:38, 18 sie 2015

kachat 13:32, 11 paź 2015

Janina napisał(a)

Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Gosiniak 15:00, 11 paź 2015

Cofnęłam się do wiosny, wnusia z kwiatami, trzeba przyznać że jak profesjonalistka pozuje, ogród letni zachwycający,front to po prostu mistrzostwo
Dorota123 16:31, 11 paź 2015

Piękny masz ogród, szkoda, że tak mało zdjęć. Pięknie wszystko się porozrastało, a wnusia pięknie pozuje, za moim wnuczkiem trudno nadążyć, muszę ustawiać tryb sportowy bo nie ma mowy o pozowaniu.
katarzynkak 00:06, 12 paź 2015

Pieknie wyszło i kawał roboty wykonałas. Podziwiam.
Janina 09:33, 12 paź 2015

Gosiniak napisał(a)
Cofnęłam się do wiosny, wnusia z kwiatami, trzeba przyznać że jak profesjonalistka pozuje, ogród letni zachwycający,front to po prostu mistrzostwo
Wnusia uwielbia jak jej się robi zdjęcia i chętnie pozuje. Jeżeli chodzi o ogród to front najlepiej się prezentuje bo to już drugi rok i wszystko ładnie się rozrosło.
Janina 09:36, 12 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Piękny masz ogród, szkoda, że tak mało zdjęć. Pięknie wszystko się porozrastało, a wnusia pięknie pozuje, za moim wnuczkiem trudno nadążyć, muszę ustawiać tryb sportowy bo nie ma mowy o pozowaniu.
Dorotko dziękuję Ci za pochwały i bardzo mi miło że do mnie piszesz. Wnuczka jest słodka i lubi pozować szczególnie wśród roślin
Janina 09:42, 12 paź 2015

katarzynkak napisał(a)
Pieknie wyszło i kawał roboty wykonałas. Podziwiam.
Pracy było bardzo dużo, wykopywanie wcześniejszych krzewów, trzykrotne przekopanie bo skrzyp ciągle wychodził, zakładanie ekobordów isadzenie nowych roślin.
leon60 09:46, 12 paź 2015

Janina napisał(a)
Pracy było bardzo dużo, wykopywanie wcześniejszych krzewów, trzykrotne przekopanie bo skrzyp ciągle wychodził, zakładanie ekobordów isadzenie nowych roślin.

oj wiem doskonale o czym piszesz, człowiek roboty użyje ale efekty trud wynagradzają
ogród pięknieje !
Janina 09:58, 12 paź 2015

kachat napisał(a)

Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Brzozy rosną w korze a między nimi są miskanty narazie słabo je widac bo są jeszcze male. Wzdłuż ogrodzenia posadziłam żywopłot z czerwonego buka ale też słabo widoczny. Te małe rośliny o których piszesz to funkie nie miałam co z nimi zrobić i wsadziłam pod brzozami. Proponujesz mi derenie otóz mam derenie obok. Dzięki za rady i sugestie