Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród w lesie 21:09, 12 lip 2013

Do góry
Grabulki, a czemu kupilas Anabelki rozne kolorystycznie? A Danusia zawsze powtarza, ze powinno byc pogrupowane. Na wagarach bylas wtedy???

A na serio, ja bym posadzila trafki, cudnie bedzie wygladala stipa, ale hortki bedzie trzeba troche w ryzy wziac jakimis ploteczkami albo stojaczkami. Anabelka lubi sie pokladac i wtedy z efektu nici. Chyba, ze dasz tylko Anabelki, za rok-dwa nie poznasz rabaty
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:28, 11 lip 2013

Do góry
Tak to niebieskie uszy myszy Czyli blue mouse ears Aaa, tam jeszcze stipa rośnie, ale coś słabo ją widać
Kraina Czarów w fazie projektów 10:48, 11 lip 2013

Do góry
Przeklejam od Danusi

Trawa: stipa tenuissima
Ogród Tosi 09:00, 11 lip 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Tosiu zdradzisz jakie stipy do lawendy zamówiłaś?

Danusia pisała u mnie. "Dodaj w lawendzie Stipa tenuissima kila egz"
Bardzo się cieszę, bo widziałam u niej, wczoraj w nocy na ostatnich zdjęciach z różą właśnie tę trawkę - jest jak anielskie włosy, bossska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:26, 10 lip 2013

Do góry
Anielski włos to Stipa tenuissima
Widowiskowe trawy 23:35, 09 lip 2013

Do góry
Dzisiaj zakupiłem u Kapiasów 2 sztuki Stipa pennata i jedno co zauważyłem to, to że jest wręcz identyczna co Stipa tenuissima 'Pony Tails'. Więc jeżeli te dwa gatunki są tak podobne do siebie, to śmiało mogę stwierdzić, że 'Pony Tails' ma swojego godnego zamiennika
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:50, 09 lip 2013

Do góry
Brudna jeszcze i brak opaski przy domu ale kiedys wszytsko dojdzie, brak jeszcze varelek i stipa to samowolka (nie było w projekcie ale chyab Magnolia mi wybaczy)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:06, 09 lip 2013

Do góry
Przecudnej urody stipa...uwielbiam na nią patrzeć jak powiewa na wietrze
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 07 lip 2013

Do góry
Rench napisał(a)

Pospacerowałam i ja u Ciebie Piękne róże.może i mój ogródeczek będzie kiedyś taki gęsty jak Twój.
Czy ta trawka pod drzewkiem to ostnica?

Reniu to stipa - jestem strasznie zła na nią - mam ją drugi sezon - w ub roku mnie zachwyciła i w zimie też świetnie wyglądała ale za to po zimie zbiera się i zbiera nie wiem czy tylko u mnie - dopiero tera zaczyna mocniej rosnąć
Ogród Tosi 21:21, 07 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Teraz tnij, owszem, tylko równo
Przechyl do pionu tego lewego, to co krzywo "stoi"
Alem siem czepiam, ale już by to przydepnęła równiej, no i pieńki proste bym kupiła
Skrzywienie zawodowe, wybacz Tosiu

Uważam, że trzmielina akurat ta idealnie pasuje do lawendy Ożywia bardzo ładnie. Dodaj w lawendzie Stipa tenusissima kila egz.

Tosia, Danusia ma rację, weź wysadź za ogrodzenie te krzywe pieńki.
Tyle pieniędzy wydałaś na ogród, że 3 nowe trzmielinki już Cię nie zrujnują
Jak Danusia mówi, że lawendy z trzmielinkami to dobre zestawienie, to ja może też skorzystam, bo mam ochotę wywalić rabatę bylinową, bo nie mam do niej sił. Wiecznie łyse place, jak coś przekwita. Nie umiem i nie mam już cierpliwości się nią zajmować. Wiosna była piekna, teraz jest tragiczna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 07 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Brązowe carexy i stipy wysypane wczorja drobniutką korą. Ha taka kora mi się podoba

A stipa Ci przezimowała czy sadziłas w tym roku???

Ps. troszkę się zdziwiłam jak zobaczyłam nową nazwę wątku....aż zwątpiłam czy to Twój
Ogród Tosi 15:37, 07 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Alem siem czepiam, ale już by to przydepnęła równiej, no i pieńki proste bym kupiła

Uważam, że trzmielina akurat ta idealnie pasuje do lawendy Ożywia bardzo ładnie. Dodaj w lawendzie Stipa tenusissima kila egz.

Ale ja się bardzo cieszę z tego czepiania Nawet mi mało
Zapraszam.
Ja tam zawodowo zupełnie inne klimaty reprezentuję

Pozdrawiam

Ogród Tosi 14:17, 07 lip 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:33, 06 lip 2013

Do góry
Madżen jeszcze tydzień temu chciałabym z tego ogrodniczego wyjechać ze wszystkim co zdołam wywlec ... a tu taka zmiana ... nie ze wszystkim ... z tym co widzę u siebie ... ... tylko najpierw muszę się napaczyć ...

z tego haosu coś mi się powoli krystalizuje ... zaczynam czuć co chcę bo niby wiem tylko z duzym pierwiastkiem niby ...

no i musze to mieć poukładane ...

a przyznać muszę, ze to układanie z dziefczynami przy kawusi to strasznie fajne jest ...

trawka ... jest tekturka z nazwą ale za 3 młorzęby nie wyjdę po nią ... zeżre mnie ta krwiopijcza gadzina ... ale wygląda to to tak ...

była jeszcze taka ruda ... już wiem, ze musi tego być więcej ... wiem też, ze stipa wymarza ale ja kcem stipę ...
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 09:42, 05 lip 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Kurcze, ja to nic nie potrafię z tych nasionek wyhodować Ale może taką trawkę spróbuję Bardzo mi się ona spodobała

Alu, spróbuj, jestem pewna,że Ci się uda, stipa ma teraz intensywny wzrost, zobaczysz jaka jest śliczna, pozdrawiam
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 22:15, 04 lip 2013

Do góry
Sonka napisał(a)
Joasiu i Alu stipę sana wychodowałam, nasiona kupiłam na all. okazało się, że jest dość łatwa, ładnie wzeszła a jak miała po kilka igiełek przepikowałam , w jaki sposób posiałam pokazuję niżej, no i nie potrafię znaleźć zdjęcia, w każdym razie wysiałam połowę paczuszki do plastikowego płytkiego, opakowania. Jak miały po kilka igiełek przepikowałam do wielodoniczki - ot i cała filozofia. Uważam,że roślinki u nas są jednak za drogie, a jeżeli potrzebujemy tego duże ilości to można zapomnieć o kupowaniu, więć jest sposób, spróbować samemu wyhodować. w ten sposób mam też wyhodowane przez siebie werbenę, lobelię, jeżówki.Pozdrawiam dziewczyny, a w Serocku byłam kilka razy na szkoleniach w Centrum Biznesu, ładnie położona miejscowość.

Krysiu, ja też wyhodowałam z nasionek kupionych na all., stipa rzeczywiście prosta w uprawie i ile można na sadzonkach zaoszczędzić. Do Serocka zapraszam serdecznie jak tylko nadarzy się okazja, a jalepiej w okresie letnim. Miasteczko aż kipi w tej chwili od kwiatów, zieleń wyjątkowo cudowna i nowa plaża w tym roku oddana, wczasowiczów przybywa z każdym dniem.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:32, 04 lip 2013

Do góry
Krysiu, bardzo Ci dziękuję
Stipa piękna, sama ją wyhodowałaś? U mnie 60 szt. własnej produkcji i w przyszłym roku też planuję posiać ale jeszcze więcej. Lubię jak jej kwiatostany faluje na wietrze.
Pozdrowienia słoneczne przesyłam
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 10:11, 03 lip 2013

Do góry
Alu, to jest stipa tenuissima pony tails, rośnie - jest śliczna, zwiewna, delikatna

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:20, 22 cze 2013

Do góry
Dziękuję, Beatko za instruktaż, nie sądziłam, że stipa tak szybko rośnie.
Kibicuję i będę zaglądać/podglądać
Żywopłotki cisowe. 21:56, 21 cze 2013

Do góry
Haniu, do horti już kupiłam magiczna siłę i zasiliłam tydzień temu, po niedzieli zrobię dolistnie.
Też się obawiam że przez te upały zrobia się brzydkie.
Moja stipa ma już kłosy i ładnie faluje na wietrze, na zdjęciu po burzy i ulewnym deszczu kiepsko wygląda, werbenę uszczknij czubek, swoją podlewam co 2 tygodnie florowitem.
Pada u Ciebie teraz bo u nas kolejna burza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies