Trudno powidzieć nie zastanawiałam się nad tym szczególnie
Dam zdjęcie z 06/07/2013
Tu z 11/07/2013
Dzisiaj 17/07/2013 krzaczek środkowy wygląda identycznie (chyba) Sprawdzę jak wrócę z pracy
Wszystko ok. Czekamy za wizualizacjami zakupów na docelowym miejscu. Zbieram się w sobie na zakup Ophiopogon planiscapus Nigra. Tym bardziej czekam za fotkami z zagospodarowania zakupów.
Na 11 posadzonych Serbów 1 niestety choruje:
Podejrzewam, że przyczyną jest to uszkodzenie, bo od niego w dół drzewko próbuje się ratować a od tego miejsca w górę chyba usycha
Dzięki Tosiu, trawkę Nigra kupiłam wiosną, taką maciupką i wcale jej nie widać. Ona jednak w żwirku musi być. Dam jej szansę na "urośnięcie". Może wtedy w takiej plamie ją zobaczę. Z różą to chodziło mi o śmiecenie głównie. Mam pergolę przy tarasie i muszę znaleźć różę, która nie zrzuca płatków tak szybko, bo będę miała ekstra bałagan. Już postanowiłam na przyszły rok - żadnych pelargonii. Mam różowe w tym roku i ciągle sprzątam.
Tu chory Omorica w tle, bardzo widać różnice.
Szkoda mi go ale chyba nie da się uratować.
Pozostałe rosną tylko, że trochę jak krzywe zęby Jakiś aparat do prostowania by się przydał
Mi udawało się zawsze te chopinowe śmieci złapać, ale wiesz ona u mnie pierwsze kroki robi
Ja też postanowiłam, że w przyszłym roku w donicach tylko liście
Surfinie tak bardzo nie śmiecą ale, żeby były ładne trzeba je codzinnie obrywać, łeeee
13 lat obrywania wystarczy w przyszłe lato odpoczynek (jak nie zapomnę oczywiście.
Ja kupiłam petunię białą u mnie na wsi. Pan mi mówił, że nikt jej nie chciał kupić, bo za tania, a ona jest doskonała. Lepi się trochę do palców, ale nie spadnie po przekwitnięciu. Ma pełny kwiat i nie obrywam systematycznie, tylko nawożę i kwitnie. Pięknie pachnie, ale niestety nie wiem jak się nazywa, bo na giełdzie jej nie mieli. Mam nadzieję, że dostanę ją w przyszłym roku, to obsadzę "wszystko".