Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ola54 16:56, 24 lip 2013

Ładna ta żwirowa wysepka
JoannA 17:03, 24 lip 2013

Anulka napisał(a)
Witam z ranka
Pochwal się Asiu tymi nowoposadzonymi żurawkami.Moje w końcu ruszyły odkąd zaściółkowane korą,więcej wilgoci.
Dziś dalej bedę działać z przycinaniem,zostały jeszcze śliwowiśnie.
A jak żródełko? Ptaszki odwiedzają?
Miłego dnia

Anulko, żurawki już pokazywałam są na 80 str. (Lime Marmelade i Green Spice) teraz już na właściwym miejscu.
Ptaszki cały czas odwiedzają źródełko, muszę je kiedyś sfotografować.
U mnie też ponuro, przydał by się jakiś deszczyk, podlewanie to nie to samo

18:33, 24 lip 2013
Cukiereczek dosłownie Asiu...jednak kamienie w ogrodzie ślicznie wyglądają,już nie mogę doczekać się moich.Bardzo ale to bardzo podoba mi się Twój ogród...wiem powtarzam się..ale co zrobię jak budzi u mnie zachwyt
Czy masz u siebie krwawniki? Bardzo podobają mi się te rabaty co przedstawiła Danusia w artykule,ciekawe czy są w naszej szkółce..
JoannA 18:44, 24 lip 2013

Anulka napisał(a)
Cukiereczek dosłownie Asiu...jednak kamienie w ogrodzie ślicznie wyglądają,już nie mogę doczekać się moich.Bardzo ale to bardzo podoba mi się Twój ogród...wiem powtarzam się..ale co zrobię jak budzi u mnie zachwyt
Czy masz u siebie krwawniki? Bardzo podobają mi się te rabaty co przedstawiła Danusia w artykule,ciekawe czy są w naszej szkółce..

Anulko, nie mam krwawników i jak dotąd nie spotkałam ich w szkółkach. Może dlatego, że nie zwracałam na nie uwagi. Rabata w pudrowym różu piękna jak wszystko co projektuje Danusia.
Bardzo dziekuję Anulko, staram się jak mogę żeby dorównać innym pięknym ogrodom, a takich tu nie brakuje, chociażby Twój ogród Anulko.
pozdrawiam cieplutko
19:51, 24 lip 2013
Ja znałam wcześniej krwawniki ale tylko żółte i myślałam,że tylko takie występują.Kojarzyły mi się z nieużytkami,jakimiś piachami.A tu proszę..wyglądają rewelacyjnie w tych odcieniach różu a do tego te delikatne jak mgiełki trawy.
Asiu dużo roslin posadziłam u siebie bez składu i ładu ale wtedy nie miałam bladego pojęcia co i jak,gdybym wtedy miała tę mądrość ogrodową co teraz A teraz kombinowanie,intensywne przycinanie ale najważniejsze,ze pozbyliśmy się wiosną szpaleru cyprysików..hurrra
miłego dnia
JoannA 20:15, 24 lip 2013

Żółte krwawniki miałam kiedyś na działce ale wyrzuciłam bo jakoś nie za bardzo mi się spodobały, ale te różowe śliczne, nie wiem gdzie je kupić bo po spacerku po ogrodzie już widzę dla nich miejsce. Wstawię fotkę, zerknij.
Anulko, ja też popełniłam mnóstwo błędów w nasadzeniach, części z nich nie da się naprawić.
JoannA 20:25, 24 lip 2013

Anulko, myślałam o różowym krwawniku na tej rabatce

groszek pachnący zaczął kwitnąć i tak cudnie pachnie

milin amerykański
JoannA 20:29, 24 lip 2013

Kwitną dalie, zaczynają mieczyki
JoannA 20:35, 24 lip 2013

trochę różu
JoannA 20:40, 24 lip 2013

stipa szaleje

a w tej róży zakochałam się, szkoda że NN bo dokupiłabym jeszcze parę krzaków