Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Sośnica japońska - Sciadopitys verticillata 18:54, 21 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Dziesięcioletnia sośnica nigdy nie była okrywana

Witaj,
tak też myślałam, to bardzo ciekawa roslina
Załozyłam wątek, bo zdobycie wiedzy na jej temat przerosło moje dotychczasowe mozliwości. Liczę na to, że więcej osób z forum podzieli się swoim doświadczeniem.
Sośnica japońska - Sciadopitys verticillata 18:47, 21 lut 2013

Do góry
Dziesięcioletnia sośnica nigdy nie była okrywana

Ogród mały, ale pojemny;) 09:49, 18 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)

Przed piennym jalowcem rośnie berberys 'golden carpet"ale musze go usunać ponieważ jest silnie przypalany przez słonce-to jest strona południowa i jest tam bardzo slonecznie..

Przed spiralą po lewej stronie rośnie berberys 'admiration" a przed nia spirea 'golden princess'

A może na tle ściany, zamiast jałowca daj miłorząb Pendula? Będzie ładnie wyeksponowany na ścianiea zimą da mocną fakturę gałęzi. no i masz miejsce

Z tyłu za stożkami może dasz rade wcisnąć miskanty ?

Polecam też z traw Hakonechloa macra "All Gold", do tego Ophiop[ogon na brzegu.
W spiralę wsadż cztery trawki (piórka)- będą fajnie wystawały zza kulek tawułkowych.
Ogród mały, ale pojemny;) 21:43, 15 lut 2013

Do góry
Dzieki za propozycjenapewno któreś wybiore mimo że niewielkie te załozenie ale podsadze te bukszpany dużą ilościa roślin..
pozdro
Trzmielina - Euonymus 16:02, 14 lut 2013

Do góry
"Canadale gold"
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 10:07, 14 lut 2013

Do góry
I ja zawitalem w twoim ogrodziekiedyś nie przepadałem za chryzantemami traktowałem je stereotypowo jak słusznie zauważyłaś tak robilo wiekszość ludzi, kiedy zacząłem wyjeżdzać do niemiec widząć jesienne aranżacje w tamtejszych ogrodach i nie tylko oniemiałem w tym czasie kiedy w Polsce praktycznie sezon zamiera tam chryzantemy graja pierwsze skrzypce są wszędzie wygląda to niesamowicie
Ogród - Azyl Amatora 21:38, 13 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Pozdro witamy kolege.

Witam
Ogród - Azyl Amatora 21:32, 13 lut 2013

Do góry
Pozdro witamy kolege.
Trzmielina - Euonymus 16:07, 13 lut 2013

Do góry
Trzmielina jako roślina zadarniajaca pod brzozą

Przy strumieniu 'sunspot'
Żywopłot strzyżony liściasty 11:43, 13 lut 2013

Do góry
No i lipy bardzo lubią mszyce wszystko pod nimi się potem klei.
Ogród mały, ale pojemny;) 21:26, 12 lut 2013

Do góry
i tak ma być
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:38, 12 lut 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Komunikat pogodowy Irenki nie wiem, czy bardziej mnie cieszy, czy przeraża (z powodu ilości zaplanowanych prac ogrodowych)
No ale żeby jechać na imprezę 120km i odpowiednio nie poimprezować ? To nie starość, to niegościnność
O cięciu brzóz już Ci Danusia napisała, a sama wiesz najlepiej - sentyment, czy nie sentyment - wszystko trzeba ciąć, żeby dobrze wyglądało. No a u Ciebie to już w ogóle musi być perfekto!
Do podczytujących nieogrodowiskowych a rodzonych sióstr Madżenki macham łapką - i zazdraszczam Wam TAKIEJ siostry

edit: niestety prognozy norweskie nie są tak optymistyczne jak Irenka
http://www.yr.no/place/Poland/Lower_Silesia/Wroc%C5%82aw/long.html

Aga poimprezowałam ale na drugi dzień kierowcą byłam Mi do zabaway alkohol nie potrzebny
Ciąć trzeba, masz rację!!!
Wiosna niedługo będzie , nie stresuj się, nie wierzę norweskiej, nie sprawdziła się u nas

ele2001 napisał(a)

[img
Marzenka ogród zajebisty tez lubie takie kanciaste klimaty powiedz co to za bylina ta przy tarasie obok bukszpanu i lawendy?

Ele ja tez lubie kwadraty Już Zetka odpisała, ze macierznka variegata. Wypadek przy pracy Miała być wszędzie cytrynowa ale w ogrodniczym spodobała mi się ta variegata i zamiast poniej chodzić trzeba przeskakiwać

Zeta napisał(a)
To macierzanka variegata
Hehe pozwoliłam sobie odpowiedzieć za Madżen bo dopiero co wałkowaliśmy ten temat
Fajnie tu wyglada w kwadraciku haha

Zeta - bravo !!! Piątka !!
Na pOlnix to juz się zbroję, sprawdzę jakość i zdecyduję czy kupować. Wielkie dzięki za info.

Enya73 napisał(a)
Marzena! Potwierdzamy, że ja i Ania Studio będziemy na Gardenii w sobotę 23 lutego Mamy już zarezerwowany hotel blisko MTP i bilety on line już kupione. Teraz tylko proszę o informację, gdzie i o której się spotkamy z Wami?

Pozdrawiam serdecznie

Już się cieszę na spotkanie !!!! Odpowiedziałam w oddzielnym poście.

Edi00 napisał(a)
Dziewczyny tylko zróbcie kilka tysięcy zdjęć na Gardenii - dla tych, co nie mogą

Edi jak nas znam, to się tak rozgadamy, ze na końcu sobie przypomnimy o zdjęciach.... Cała nadzieja w Ani Studio !!!

gierczusia napisał(a)

Dziewczyny tylko zróbcie kilka tysięcy zdjęć na Gardenii - dla tych, co nie mogą

Jestem zaaaaa ... Zróbcie fotki plizzzz , tak na zachętę na przyszły rok

A dlaczego na przyszły rok? Anita ma wolne miejsce w aucie!!!

irena_milek napisał(a)
Marzenko, nie martw się pogodą, dalej trzymam się swojej wersji
pozdrawiam ciepło

Irenko czuję w kościach, że ten 21.02 jest realny Ma być +5 i słońce Wg Twojapogoda.pl

Syla napisał(a)
A ja przesyłam swój dzisiejszy dobry nastrój .... aby i Tobie się udzielił ..... Już bliżej niż dalej wiosny i spotanie z Wami (kawka u Madzi)
Słońce ze mną pogrywa , bo rano zachęca do wstawania a jak już to zrobię to się sprytnie chowa na dalszy dzień ..... ale tam .... bez niego i tak sobie muszę poradzić .....!!!!. buziam na dalszy ciąg dnia

Syla przegoniłaś chmury do nas W wekend wróci energia bo cięcie grabów planuję ! Huuura

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:44, 12 lut 2013

Do góry
A to moja hortensja pnąca pięknie pachnie jak kwitnie.

Na zdjęciu juz po przekwitnięciu.
Ogród mały, ale pojemny;) 12:40, 12 lut 2013

Do góry
A tak było kiedyś

Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 12:19, 12 lut 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:43, 12 lut 2013

Do góry
Nie doczytałem, dzieki te kwiatostany dość wysokie w życiu bym sie nie skap pozdro
Ogród mały, ale pojemny;) 11:41, 12 lut 2013

Do góry
Witaj Gabrysiu u mnie ogródek za domem mam zamiar zrobić równiez w dwóch kwadratach pod kątem 45stopni aby optycznie go poszerzyć w związku z tym będzie przemeblowanie ale to za jakiś czas pozdrawiam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:23, 12 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenka ogród zajebisty tez lubie takie kanciaste klimaty powiedz co to za bylina ta przy tarasie obok bukszpanu i lawendy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies