Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Anna i Ogród 12:13, 11 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajne donice. Cyprysik też niczego sobie. Teraz chyba berberysy admiration by pasowały. Mają fajne obrzeże na listkach

No właśnie też o nich pomyślałam. Poczekam jeszcze aż wyjdzie wszystko co posadziłam na tej rabacie i się okaże czy dosadzić żółtego czy czerwonego
Ogródek Iwony II 10:37, 11 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W wielu miejscach padało, podlało ogródki. Nas ominęło.
Długo siedziałam w ogrodzie. Zbyszek robił skrzynki, ja na koniec je musnęłam pędzlem trzeci raz.
W nocy boły mnie wszystkie mięśnie. Nie mogłam spać. To była długa noc I bolesna... Ale zadowolona jestem z posprzątanego ogrodu.

Najważniejsze, że wiesz kawał dobrej roboty odwalony. Jak człowiek zadowolony to i mięśnie mniej bolą
Lawendowy zawrót głowy 08:11, 11 kwi 2016

Do góry

Jolu, gdzie ty masz tą rabatkę? Możesz zrobić szerszą perspektywę?
Pięknie. U ciebie nawet dopiero puste rabaty wydają się piękne
Ogródek Iwony II 06:48, 11 kwi 2016

Do góry
Martuś, jeszcze nie gotowe. Zrobione dą dwie. Trzecia duża - chyba nie vhcę dużej... Teraz trzeba ustawić, wypoziomować, wewnątrz założyć folię, czekać aż pan przywiezie ziemię, napełnić... Nasypać kompostu itp... Zajmują sporo miejsca... Na planie inaczej się to odbiera. Jak ustawimy - M będzie w sobotę po południu - muszę zdecydować, czy chcę trzevią dużą, czy mniejszą, czy wcale...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 01:17, 11 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to dowód że zakwitnie, są pączki

Matko kochana, moje dopiero z ziemi wyłażą. Klony jeszcze bezlistne
Nawet forsycja u mnie się zawzięła. Wszędzie kwitną, a u mnie w stadium pękającego pąka. I gdzie tu sprawiedliwość? 2 tygodnie spóźnienia
A zima do mnie pierwsza przychodzi.
Dziś przy śniadaniu o tym rozmawialiśmy. Po czym M stwierdził. Ciesz się, że mieszkasz od morza 100 km. Masz 100 km mniej na południe
Anna i Ogród 01:05, 11 kwi 2016

Do góry
Fajne donice. Cyprysik też niczego sobie. Teraz chyba berberysy admiration by pasowały. Mają fajne obrzeże na listkach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:50, 11 kwi 2016

Do góry
Ile razy widzę u Ciebie te 3 stożki, tyle razy szukam u siebie miejsca na żwirową rabatę z nimi. Pewnie będą. 3 równe wzdłuż wjazdu jak już kostkę zrobimy. Widoczne z jadalni
I wygrają z magnolią gwiaździstą o miejsce. Bo miejcse w ogrodzie się kurczy...
Jak u Ciebie.
Patrzę na fotki porównawcze i się uśmiecham. Bo widać tam też, jak szmaragdy pięknie urosły.
Ogródek Iwony II 00:42, 11 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Oj to coś podziałałaś-u mnie drugi dzień z rzędu deszczy niemiłosiernie.Przynajmniej plus taki, że zmyło trochę pyłków-bo mój młodszy syn-alergik już nie wyrabiał.

W wielu miejscach padało, podlało ogródki. Nas ominęło.
Długo siedziałam w ogrodzie. Zbyszek robił skrzynki, ja na koniec je musnęłam pędzlem trzeci raz.
W nocy boły mnie wszystkie mięśnie. Nie mogłam spać. To była długa noc I bolesna... Ale zadowolona jestem z posprzątanego ogrodu.
Ogródek Iwony II 00:32, 11 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Iwonko, u Ciebie jak zwykle planowanie i sadzenie Ale poprawiamy do skutku Dopóki nie wpadniemy na kolejny, lepszy pomysł
Ewo- Bacowa, perłówkę widziałam u Vivy i cudnie wyglądała. Od wczoraj rośnie u mnie na rabatkach Roślinka dobrze rozpoznana, to wielosił. Kiedy załozysz wątek? Pozdrawiam obie panie

Muszę iść do Vivy na fotki. Mi umknęło.
Z tym poprawianiem- cieszę się że nie jestem jedyna... Inaczej popukać po głowie trzeba by było. Wczoraj jedną kulkę 3 razy poprawiałam... a dziś stwierdziłam, że inna wychodzi z szeregu i jutro znowu będę poprawiać
Ogródek Iwony II 00:29, 11 kwi 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i ta różana rabatka kawał dobrej roboty no i trawki przegłosowane
macham ciepło

Beatko, są dwie rabatki różane nowe. Jedna moja z różowymi różami i ścianą pnących róż... i druga Zbyszkowa z herbacianymi różami, szałwią i kocimiętką...
Ogródek Iwony II 00:26, 11 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)

Odnośnie stipy, Mirella nigdy nie pikuje po 3 żdżbła. Posiałam gęsto stipe do 3 takich pojemników (tych przeżroczystych)widocznych na zdjęciu . Jak stipa urosła , każdy pojemnik podzieliłam na 15 części i popikowałam. Teraz w każdej tej małej doniczce widocznej na zdjęciu jest pewnie 20, 30 , a może i więcej żdziebełek.

Na drugi rok tak zrobię. W tym roku może mi zostało 20 siewek. Resztę dopadło coś. Chyba ją przelałam. wystarczył jeden moment nieuwagi...
Ogródek Iwony II 00:20, 11 kwi 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Z głębokością sadzenia róż to pan S. od bloga moje róże moja pasja powiedział w Mai, że sadzi celowo nawet głębiej, żeby mu nie przemarzały. Tylko wtedy kwitną trochę później. To ja się nie przejmuję, jak dam głębiej, byle nie mniej.

Poprawiłam i posadziłam głębiej różę. Gdyby nie fotki i forum... pewnie by tak została.
Nawet dziś ze szwagierką o tym rozmawiałam.
Ogródek Iwony II 00:17, 11 kwi 2016

Do góry
Porobiłam fotki, chciałam pokazać, co w ostatnim czasie się dzało...
A czasu zabrakło.
I dziś mam masę zaległości na forum. Czemu te wątki tak szybko pędzą?

Za to zdążyliśmy odwiedzić rodzinkę...
Pojechaliśmy na rekonesans do jednej szkółki, która w niedzielę była otwarta. Szukałam derenia Ivory Hallo... Były inne, tego nie.
Szukałam cyprysika groszkowego Aurera Nana... Były inne, tego nie...
Za to Zbyszek wypatrzył bukszpany po 12 zł. Będą dobre na kulki. Tylko czemu wzięłam tylko 3 sztuki? Muszę pojechać po jeszcze dwa

I magnolii gwiaździstej też nie było. Może dobrze...

Za dwa tygodnie są targi w Starym Polu... Trzeba jechać
Kamienny ogród patykiem malowany 20:07, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękny kolarz zrobiłaś. Już chciałam iść spać, a tu jeszcze tak słonecznie się zrobiło

Dziękuję....miło mi, że zaglądasz
Ogród z łezką II 18:22, 10 kwi 2016

Do góry
Śliczna twoja trzecia magnolia. Ja tteż choruję na trzecią. Jakąś wczesną bym chciała.
Za dwa tygodnie jadę na targi. Może będą ładne
Ogródek Iwony II 13:42, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na razie nadrabiam w ogrodzie. Przerwa na kawę.
M zjeżdża o 14.00
Różom kopczyki porobiłam, laeendę przycięłam, posadzołam ID, wygrabiam ostatnie rabaty, bo nie nafáżam
I deski pomalowane z drugiej strony.
Pogoda taka sobie, ale kaeka na tarasie.

Oj to coś podziałałaś-u mnie drugi dzień z rzędu deszczy niemiłosiernie.Przynajmniej plus taki, że zmyło trochę pyłków-bo mój młodszy syn-alergik już nie wyrabiał.
Ogródek Iwony II 13:19, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, jaką masz wielką stipę. Melica też super wygląda
Dziś zauważyłam siewki werbeny. Maciupkie, ale w jednym miejscu je widzę.

Zbyszek zrobił mi 2 skrzynki wczoraj. Trzecia będzie za tydzień chyba. Zdążyłam pomalować trzeci raz.
Teraz folia do środka i ziemia... Muszę kupić. Podjadę do gospodarza się zapytać. Nie ma sensu kupować w workach. Za duży koszt.

ale duża stipa!!!!!!!!!! moja ledwo może sięga do jej połowy WOW!!!
Coś jeszcze, coś więcej... 10:56, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czytam, że u ciebie też psia pogoda.
U mnie nie padało. Mogłam sadzić, sprzątać rabaty, wreszcie ogarnęłam ogród. Hortki - resztę też teraz pocięłam.

Mi zostały ogrodowe, ale te nauczyłem się ciąć... w maju Jak ruszą całkowicie to przycinam do granicy przemarzniecia
Ogródek Iwony II 09:41, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa u Ewy w ogrodzie
gigant!
Ogródek Iwony II 09:28, 10 kwi 2016

Do góry
Stipa u Ewy w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies