Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

tulucy 23:48, 10 kwi 2016

Z głębokością sadzenia róż to pan S. od bloga moje róże moja pasja powiedział w Mai, że sadzi celowo nawet głębiej, żeby mu nie przemarzały. Tylko wtedy kwitną trochę później. To ja się nie przejmuję, jak dam głębiej, byle nie mniej.
Iwk4 00:17, 11 kwi 2016

Porobiłam fotki, chciałam pokazać, co w ostatnim czasie się dzało...
A czasu zabrakło.
I dziś mam masę zaległości na forum. Czemu te wątki tak szybko pędzą?

Za to zdążyliśmy odwiedzić rodzinkę...
Pojechaliśmy na rekonesans do jednej szkółki, która w niedzielę była otwarta. Szukałam derenia Ivory Hallo... Były inne, tego nie.
Szukałam cyprysika groszkowego Aurera Nana... Były inne, tego nie...
Za to Zbyszek wypatrzył bukszpany po 12 zł. Będą dobre na kulki. Tylko czemu wzięłam tylko 3 sztuki? Muszę pojechać po jeszcze dwa

I magnolii gwiaździstej też nie było. Może dobrze...

Za dwa tygodnie są targi w Starym Polu... Trzeba jechać
Iwk4 00:20, 11 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Z głębokością sadzenia róż to pan S. od bloga moje róże moja pasja powiedział w Mai, że sadzi celowo nawet głębiej, żeby mu nie przemarzały. Tylko wtedy kwitną trochę później. To ja się nie przejmuję, jak dam głębiej, byle nie mniej.

Poprawiłam i posadziłam głębiej różę. Gdyby nie fotki i forum... pewnie by tak została.
Nawet dziś ze szwagierką o tym rozmawiałam.
Iwk4 00:26, 11 kwi 2016

bacowa napisał(a)

Odnośnie stipy, Mirella nigdy nie pikuje po 3 żdżbła. Posiałam gęsto stipe do 3 takich pojemników (tych przeżroczystych)widocznych na zdjęciu . Jak stipa urosła , każdy pojemnik podzieliłam na 15 części i popikowałam. Teraz w każdej tej małej doniczce widocznej na zdjęciu jest pewnie 20, 30 , a może i więcej żdziebełek.

Na drugi rok tak zrobię. W tym roku może mi zostało 20 siewek. Resztę dopadło coś. Chyba ją przelałam. wystarczył jeden moment nieuwagi...
Iwk4 00:29, 11 kwi 2016

beata_m napisał(a)
i ta różana rabatka kawał dobrej roboty no i trawki przegłosowane
macham ciepło

Beatko, są dwie rabatki różane nowe. Jedna moja z różowymi różami i ścianą pnących róż... i druga Zbyszkowa z herbacianymi różami, szałwią i kocimiętką...
Iwk4 00:32, 11 kwi 2016

paniprzyroda napisał(a)
Iwonko, u Ciebie jak zwykle planowanie i sadzenie Ale poprawiamy do skutku Dopóki nie wpadniemy na kolejny, lepszy pomysł
Ewo- Bacowa, perłówkę widziałam u Vivy i cudnie wyglądała. Od wczoraj rośnie u mnie na rabatkach Roślinka dobrze rozpoznana, to wielosił. Kiedy załozysz wątek? Pozdrawiam obie panie

Muszę iść do Vivy na fotki. Mi umknęło.
Z tym poprawianiem- cieszę się że nie jestem jedyna... Inaczej popukać po głowie trzeba by było. Wczoraj jedną kulkę 3 razy poprawiałam... a dziś stwierdziłam, że inna wychodzi z szeregu i jutro znowu będę poprawiać
Iwk4 00:42, 11 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Oj to coś podziałałaś-u mnie drugi dzień z rzędu deszczy niemiłosiernie.Przynajmniej plus taki, że zmyło trochę pyłków-bo mój młodszy syn-alergik już nie wyrabiał.

W wielu miejscach padało, podlało ogródki. Nas ominęło.
Długo siedziałam w ogrodzie. Zbyszek robił skrzynki, ja na koniec je musnęłam pędzlem trzeci raz.
W nocy boły mnie wszystkie mięśnie. Nie mogłam spać. To była długa noc I bolesna... Ale zadowolona jestem z posprzątanego ogrodu.
jazzy 04:38, 11 kwi 2016

Zazdroszczę bezdeszczowej pogody U mnie podlało aż za bardzo, nie wiem jak teraz w tym błocie mam kopać. Znów trzeba czekać aż przeschnie.
Fajnie, że wasze skrzynki gotowe Czekam na foto!
Iwk4 06:48, 11 kwi 2016

Martuś, jeszcze nie gotowe. Zrobione dą dwie. Trzecia duża - chyba nie vhcę dużej... Teraz trzeba ustawić, wypoziomować, wewnątrz założyć folię, czekać aż pan przywiezie ziemię, napełnić... Nasypać kompostu itp... Zajmują sporo miejsca... Na planie inaczej się to odbiera. Jak ustawimy - M będzie w sobotę po południu - muszę zdecydować, czy chcę trzevią dużą, czy mniejszą, czy wcale...
Zana 07:03, 11 kwi 2016

Iwonka nadrobiłam wszystkie strony,tam gdzie planujesz gracki może dać z tyłu na płot bluszcz. Zimą będzie coś zielonego i wiosną zanim trawy podrosną. Wojażowałam kilka dni a forum pędzi tak, że nadrobić ciężko. U nas pogoda taka kiepska, deszczowa, że znowu nic w ogrodzie nie zrobiłam i zaległości rosną. Dzisiaj od rana piękne słońce. A Ty pędzisz z robotą. Skrzyneczki czytam też już prawie gotowe, no super!