Łukasz piękne zdjęcia ze spotkania i relacja super
Jak będziesz miał chwilę zajrzyj do mnie wstawiłam 3 lilie które mogę ci dać
czy ci się podobają to zaznacze
Łukasz ..zapraszam na festiwal kolorów.... dla takich fotek nawet bilet Ci zafunduję
Jak zakwitną lilie, liliowce, floksy, jeżówki i inne pachruszcze....
Niestety.. teraz jest martwy okres... sytuacje ratują białostockie lilie, róże i lawenda
Jakoś tak wyszło wczoraj
Wcale nie wszystkie róże śliczne mam, ostatnie dwie pokazywałam, które na eksmisję czekają...wielkie są, przeprawa będzie jak już te swoje Williamy znajdę
Może jeszcze jakieś różane zdjęcia mam, poszukam, to wkleję dla Ciebie specjalnie
Działam sprzatam ogarniam, dosadzam niedobitki, małe zakupy bazarowe, lilie przywiezione przez mamę.....2 dni zajęło mi i mamie wyrwanie chwastów w warzywniku i tak nie ma czasu nawet na spokojnie zajrzeć na forum .
Doba za krótka ale chyba wszyscy mamy i odczuwamy tak samo .
Zaczęłam robić porządki w cebulowych i już widzę że to zabawa na dobre kilka dni - najgorsze jest to że mam wymieszane tulipany i nie wiem jak je teraz sadzić ....może dam w jedno miejsce i będzie kolorowy misz masz niespodzianka??? - a na rabaty kolorowe dokupię nowe wiadomych kolorach - nie wiem.....zobaczę jak zacznę je wyjmować i dzielić
Nie wiem czy starczy mi sezonu żeby doprowadzić wszystko do perfekcji .
Niedługo moje chłopaki będą miały już wolne od przedszkola więc mam nadzieję mieć wreszcie więcej czasu na pracę w ogrodzie.................
Ula u mnie wszystko kwitnie najpóźniej w Polsce. W tej chwili z lilii kwitną tylko martagony i Stella de Oro.W tym roku kupiłam mnóstwo lilii ale nie sadzę by było co oglądac bo jakieś kiepskie , wiele wcale nie wyrosło , mnóstwo nie przeżyło zimy , chyba nornice a wiele nowych po prostu nie wykielkowalo , musze zacząc kupowac najtańsze lilie bo te sprawiaja mniej kłopotów.
ehhh za dużo się u Ciebie dzieje żeby próbować nadążyć jak się w podróży jest. Ale uffff, nadrobiłam. Ślicznie.Jak zawsze! wszystko masz takie duże i takie cudne! I donice, i Tytus, i róże, i lilie, i trawy, i.... i całe 1000 innych rzeczy!!
Basiu ja nie wiem jaki ty masz areał w tym swoim ogrodzie, przeleciałam 20 stron do tyłu i naliczyłam kilkadziesiat róznych gatunków, w tym kilkanascie których nazw nigdy nie słyszałam........jaka róznorodnośc i fachowość, znajomość nazw i szczegółów... że np u szłwi to sa przylistki a nie kwiety - szacun wielki !
Chyba ty razem z Ania Monteverde i z Małą Mi macie spośród naszego ogrodowiskowego grona takie bogactwo roslin u siebie i do tego taka wiedzę, nie licząc oczywiscie Danusi czy Finki ale u nich to wynika niejako z ich zawodowych działań.
Piekne masz lilie- te brazowe, takie niespotykane, śliczne róże i inne rosliny tez cudne. Pozdrawiam !
Ja też z trudem ale nadrobiłam.......oj gaduły-pisuły tu u ciebie w tym wątku same...
Wpadam z rewizytą, podziwiam fotki ale mam niedosyt chce wiecej fotek
Lilie widziałam - sliczne, pozostałe rabty też, o różach nie wspomne bo wiem, że masz duzo i wszystkie sliczne
Buziaki !
Łukasz .. mówiłam, że spotkanie jest w głupim okresie. Lilie i liliowce dopiero w pakach, a róże już kończą.. na rabatach smutasowo sie zrobiło... jeżówki też w pąkach .. to chyba najmniej barwny okres w moim ogrodzie ...
Madżen zbiera ekipę i się wybiera do mnie (tak zrozumiałam i traktuje tę deklaracje poważnie)... tyś chyba po drodze.. może załapiecie sie na barwny okres w ogrodzie. teraz to taki między okres z kwitnieniem. Smutasowo....... ale lada dzień. czyli już za momencik
Właśnie inne, moje bledsze znacznie...anabelka to nie jest na pewno
Berberysy już świecą, czekaj dalej
Na prawdę lilii nie lubisz??? Niemożliwe, musisz przyjechać z Julcią, wtedy pachnące będą, zarazisz się, obiecuję
Chyba w to wymuskanie wreszcie uwierzę... Aż mi się nie chce wierzyć, że to o moim ogrodzie...i to wcale nie skromność, tylko, że tak niedawno myślałam, że nie podołam, z tego ugoru...
Jak to nie przywieźli, przecież jakiegoś chłopa z kwiatkami wpuszczaliście???
No gałązki jakby inne, ale zastanawiam się jaka na dzień dzisiejszy oprócz Anabellki tak ma rozbudowane kwiaty?
Berberyski pięęęęęęknoty. , a i lilie cudnie wyglądają, choć ich nie lubię.
Tylko, ze u Ciebie wszystko pięknie wymuskane i zachwyca.
Moich zakupów mi nie przywieźli- pewnie jutro . Już się cieszę.
Hortki młode jeszcze, krótko cięte były. Ale się starają bardzo
Lilie dorodne w tym roku, tak jak i róże...a ile mi pąków piłką przetrącili moje chłopaki...nawet się nie przyznają, bo wiedzą, że krzyczę od razu