Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Typografia ogrodu 23:26, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Dziewczyny, jeśli jeździcie do takich znanych miejscowości to macie rację "ludź na ludziu" ale wystarczy trochę poszukać mniejszych miejscowości i jest idealnie. Moja teściowa co roku w miesiącach największego oblężenia wybrzeża jeździ do maleńkiej miejscowości - Pustkowo. Wierzcie mi - na plaży luz, po mieścinie można chodzić swobodnie nie obijając się o nikogo łokciami itd. Jest tylko kilka restauracyjek, jedna smażalnia, jedno miejsce z goframi i mały ryneczek. Naprawde można odpocząć.

Dokładnie tak!

Też mam kilka takich małych miejscowości, jedna nawet bez żadnego sklepu Tylko kilka kwater, pole namiotowe, jedna smażalnia i puste plaże.

Ogrodowy song 23:15, 18 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Dzięki za radę odnośnie cięcia. Danusia nie bardzo ...nie lubi klonów; mam już w pobliżu inny z czasów przedogrodowiskowych i za mało cięłam ale i tak dość ładny.

Jak nie zapomnę to w niedzielę poszukam fotek Lukiego śliw przed i po cięciu. Świetne Łukasz pokazał co daje cięcie śliwy.
Ogrodowy song 23:15, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

W razie niepowodzenia wiem do kogo pisać

Spróbuję upiec po świętach

frezja napisał(a)

Jak coś to odwołam się

Dobra, ale w ramach reklamacji oddajecie mi ciacho!
Na Łowieckiej 23:15, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Tak, tak!! Trzymam kciuki

Coś czuję, że jutro zobaczymy duuużo jaj na forum
He he jajcarski dzień się zapowiada
Ogrodowy song 23:13, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Masz rację..lepiej po świętach, gdyby miało się coś wydarzyć nieprzewidzianego.Ale...mamy zapewnienie Ilonki na piśmie
Na Łowieckiej 23:12, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

W takim razie macham do Twojego normalnego eMa

Mój dzisiaj stwierdził, że czeka na czwartek w następnym tygodniu bo skończą się moje eksperymenty gipsowe i nareszcie kuchnia będzie czysta Ale tak naprawdę to sam dzwoni z pracy z zaciekawieniem co nowego wymyśliłam

Ten gęsty gips to wiesz taki, że jeśli dodałabyś jeszcze łyżkę gipsu to by się nie przelał. Czyli ostatnia faza płynnego
Z tym, że nie wychodzą mi całe jaja... Wszystkie mam otwarte ale ścianki mają bardzo grube. Zobaczymy jutro jak wyschną

Doktorat zaraz zrobimy z tych jaj

On tak w żartach A poważnie to bardzo mu się te nasze twory podobają i od długiego czasu namawia mnie żebym coś konkretniejszego w dziedzinie takich dekoracji porobiła...
Ach, myślałam o takim gęstym gęstym Jak wyschną będę na pewno jeszcze piękniejsze!
Ja muszę jutro odwiedzić sklep bo też potrzebuję kilka balonów. Trochę mi aż głupio bo ostatnio wciąż przychodzę tylko po balony Nie wiem co ta kobieta sobie pomyśli
Na Łowieckiej 23:12, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

To czekam na efekt Polinka pewnie też się do mnie dołączy!

Tak, tak!! Trzymam kciuki

Coś czuję, że jutro zobaczymy duuużo jaj na forum
Ogrodowy song 23:11, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Śliwę mam i jestem zadowolona Tnij od początku w celu zagęszczenia korony.
Klonów nie znam ale to chyba te polecane na O.?

Dzięki za radę odnośnie cięcia. Danusia nie bardzo ...nie lubi klonów; mam już w pobliżu inny z czasów przedogrodowiskowych i za mało cięłam ale i tak dość ładny.
Ogrodowy song 23:10, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Biorę pełną odpowiedzialnośc na siebie za tą bezę

Ogrodowy song 23:08, 18 mar 2016

Do góry
Śliwę mam i jestem zadowolona Tnij od początku w celu zagęszczenia korony.
Klonów nie znam ale to chyba te polecane na O.?
Na Łowieckiej 23:08, 18 mar 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Gips i balony mam i ja

To czekam na efekt Polinka pewnie też się do mnie dołączy!
Na Łowieckiej 23:05, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ja zrobię jeszcze jedno dla koleżanki A później to już nie wiem... Tak mnie wciągnęło robienie jaj, że chyba jeszcze w czerwcu będę je kotłowała w balonach
A mi z bardzo gęstego gipsu nie wyszło jeszcze ani jedno Koniecznie pokazuj!~

*** Mój M przeczytał Twojego posta i powiedział, że teraz wie że nie tylko ja nie jestem normalna

W takim razie macham do Twojego normalnego eMa

Mój dzisiaj stwierdził, że czeka na czwartek w następnym tygodniu bo skończą się moje eksperymenty gipsowe i nareszcie kuchnia będzie czysta Ale tak naprawdę to sam dzwoni z pracy z zaciekawieniem co nowego wymyśliłam

Ten gęsty gips to wiesz taki, że jeśli dodałabyś jeszcze łyżkę gipsu to by się nie przelał. Czyli ostatnia faza płynnego
Z tym, że nie wychodzą mi całe jaja... Wszystkie mam otwarte ale ścianki mają bardzo grube. Zobaczymy jutro jak wyschną

Doktorat zaraz zrobimy z tych jaj

Na Łowieckiej 22:56, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zaglądam jeszcze po ostatnie instrukcje jaja. Dobre określenie: gęstość słodkiej śmietanki. Czy najpierw wlać wody do butelki, a potem gipsu? Wstrząsać w butelce?

Wszystko dokładnie tak jak odpowiedziała Ci Polinka. Nic dodać nic ująć. Kolejność jest bardzo ważna: najpierw gips później woda.
Ogrodowy song 22:55, 18 mar 2016

Do góry
Ja bardzo mało piekąca ale torcik bezowy wygląda smakowicie. Dla mnie najważniejsze, że mało skomplikowany

Ewka, wybrałaś drzewa?
Na Łowieckiej 22:52, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Nie wiem jak Ci to powiedzieć... Tak się zarzekałam, że koniec z jajami a dzisiaj co zrobiłam rano?
Pojechałam po balony

Oczywiście trochę poeksperymentowałam...Kilka jajek do wyrzucenia było ale najładniejsze wyszły z dużej ilości mocno gęstego gipsu.
Bez trzymania pod wodą lipa

Ja zrobię jeszcze jedno dla koleżanki A później to już nie wiem... Tak mnie wciągnęło robienie jaj, że chyba jeszcze w czerwcu będę je kotłowała w balonach
A mi z bardzo gęstego gipsu nie wyszło jeszcze ani jedno Koniecznie pokazuj!~

*** Mój M przeczytał Twojego posta i powiedział, że teraz wie że nie tylko ja nie jestem normalna
Na Łowieckiej 22:50, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Słodkiej śmietany tak ale nie kwaśnej

Dokładnie tak! Nawet miałąm to wcześniej napisać i mi umknęło.
Na Łowieckiej 22:49, 18 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Wygląda jak dzieło sztuki!

Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności i pomysłów.

Normalnie mnie zawstydzasz...naprawde
Ogródek Iwony II 22:42, 18 mar 2016

Do góry
Witam się i ja
Moja codzienność - ogród Oli 22:34, 18 mar 2016

Do góry
Nieżle zaszalałaś z "robótkami"

Dopiero teraz na zdjęciach widać jaki duży masz ten zakątek.
Na Łowieckiej 22:31, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zaglądam jeszcze po ostatnie instrukcje jaja. Dobre określenie: gęstość słodkiej śmietanki. Czy najpierw wlać wody do butelki, a potem gipsu? Wstrząsać w butelce?

Iwonko ja nie Ilonka ale też robiłam jaja to pozwolę sobie odpowiedzieć
Najpierw gips do butelki, póżniej woda i wymieszać. Najlepiej nie lać za dużo wody za pierwszym razem, jak będzie za gęsty to zawsze można dolać wody i rozrzedzić. Płynny gips powienien mieć taką konsystencję aby bez problemu przelać do balona.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies