Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Alicja169 22:32, 18 mar 2016

Piękne ozdóbki tu widzę !
I podziwiam was dziewczyny, że macie czas na tak sympatyczne zajęcia.
A czy donice też można okleić takim gipsem? np. takie zwykłe, produkcyjne, obłożyć gipsem na ciemno? takie by mi pasowały.. tylko boję się o trwałość takiego produktu
inag 22:49, 18 mar 2016

polinka napisał(a)

Wygląda jak dzieło sztuki!

Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności i pomysłów.

Normalnie mnie zawstydzasz...naprawde
inag 22:50, 18 mar 2016

polinka napisał(a)

Słodkiej śmietany tak ale nie kwaśnej

Dokładnie tak! Nawet miałąm to wcześniej napisać i mi umknęło.
inag 22:52, 18 mar 2016

polinka napisał(a)

Nie wiem jak Ci to powiedzieć... Tak się zarzekałam, że koniec z jajami a dzisiaj co zrobiłam rano?
Pojechałam po balony

Oczywiście trochę poeksperymentowałam...Kilka jajek do wyrzucenia było ale najładniejsze wyszły z dużej ilości mocno gęstego gipsu.
Bez trzymania pod wodą lipa

Ja zrobię jeszcze jedno dla koleżanki A później to już nie wiem... Tak mnie wciągnęło robienie jaj, że chyba jeszcze w czerwcu będę je kotłowała w balonach
A mi z bardzo gęstego gipsu nie wyszło jeszcze ani jedno Koniecznie pokazuj!~

*** Mój M przeczytał Twojego posta i powiedział, że teraz wie że nie tylko ja nie jestem normalna
inag 22:56, 18 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Zaglądam jeszcze po ostatnie instrukcje jaja. Dobre określenie: gęstość słodkiej śmietanki. Czy najpierw wlać wody do butelki, a potem gipsu? Wstrząsać w butelce?

Wszystko dokładnie tak jak odpowiedziała Ci Polinka. Nic dodać nic ująć. Kolejność jest bardzo ważna: najpierw gips później woda.
Iwk4 22:58, 18 mar 2016

Dzięki Ilonko i Polinko. W takim razie poranek zacznę od jaja. Chciałam teraz, ale zmęczenie górą
inag 23:02, 18 mar 2016

Alicja169 napisał(a)
Piękne ozdóbki tu widzę !
I podziwiam was dziewczyny, że macie czas na tak sympatyczne zajęcia.
A czy donice też można okleić takim gipsem? np. takie zwykłe, produkcyjne, obłożyć gipsem na ciemno? takie by mi pasowały.. tylko boję się o trwałość takiego produktu

Co to znaczy: obłożyć gipsem na ciemno? Gips po wyschnięciu robi się prawie biały. Z trwałością może być problem właśnie wg mnie. To dość kruchy materiał a jeszcze jak będzie w takiej cienkiej warstewce to już wogóle... Poza tym jeżeli donice są plastikowe to ja tego nie widzę, bo gips nie będzie się tego trzymał za bardzo. Ewentualnie możesz spróbować metodę "na gazę", tzn. maczasz gazę w gipsie i okładasz doniczkę ale z trawłością też bym nie ryzykowała...
inag 23:03, 18 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Dzięki Ilonko i Polinko. W takim razie poranek zacznę od jaja. Chciałam teraz, ale zmęczenie górą

Będę zaglądała od rana w oczekiwaniu na wieści jak wyszło
amelia_b 23:04, 18 mar 2016

Gips i balony mam i ja
polinka 23:05, 18 mar 2016

inag napisał(a)

Ja zrobię jeszcze jedno dla koleżanki A później to już nie wiem... Tak mnie wciągnęło robienie jaj, że chyba jeszcze w czerwcu będę je kotłowała w balonach
A mi z bardzo gęstego gipsu nie wyszło jeszcze ani jedno Koniecznie pokazuj!~

*** Mój M przeczytał Twojego posta i powiedział, że teraz wie że nie tylko ja nie jestem normalna

W takim razie macham do Twojego normalnego eMa

Mój dzisiaj stwierdził, że czeka na czwartek w następnym tygodniu bo skończą się moje eksperymenty gipsowe i nareszcie kuchnia będzie czysta Ale tak naprawdę to sam dzwoni z pracy z zaciekawieniem co nowego wymyśliłam

Ten gęsty gips to wiesz taki, że jeśli dodałabyś jeszcze łyżkę gipsu to by się nie przelał. Czyli ostatnia faza płynnego
Z tym, że nie wychodzą mi całe jaja... Wszystkie mam otwarte ale ścianki mają bardzo grube. Zobaczymy jutro jak wyschną

Doktorat zaraz zrobimy z tych jaj